Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy ktoś może mi pomóc?

Jak mu pomoc

Polecane posty

Mój mąż ma siostrę. Jego mama u siostry była a że my nie chcemy jej faceta w naszym domu-wyzywał mnie to teściowa do nas nie przyjechała. Mieszka 30 km od nas więc mogła przyjechać albo autobusem albo pociągiem. Mąż miał po nią na stacje wyjechać. Na święta widzieli się tylko u babci męża. Teściowa non stop pomaga siostrze. Nam nic nawet na ślub nie dała. Jedynie kwiaty. Jak mu pomoc? mówi że ma to wszystko gdzieś ale widzę że go to boli.

Up

Gość taka sobie jedna...
chyba nie pomożesz. Bo jak? To nie przez Ciebie cierpi... raczej nie możesz w tej kwestii mu pomóc ani zastapić czymś lepszym zachowania matki. Może tylko pokaż, że Ty jesteś przy nim, że go kochasz, wspierasz i zawsze może liczyć na Ciebie. Przynajmniej będzie miał przy sobie bliską i kochającą osobę

Taka sobie jedna... dokładnie. I nie poruszaj z nim tego tematu autorko, niech się zajmie czymś. Ja nie wiedziałam co robić jak zmarł ojciec mojego partnera, ale postanowiłam nie gadać o tym i mu nie przypominać...gadałam z nim o wszystkim tylko nie o tym, znajdowałam zajęcia. W inny sposób mu nie pomożesz, sam się musi z tym uporać, możesz mu jedynie doradzić co mógłby zrobić w tej sytuacji, jeśli Cię o to poprosi.

Mieszkamy z moja mama i ona go traktuje jak syna. Najgorsze jest to że właśnie nie mogę mu pomoc chociaż widzę jak cierpi. On jeśli o takie sprawy chodzi jest zamknięty w sobie.