Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość || kreseczki :)

|| kreseczki

Polecane posty

ja bylam w 6 tygodniu i widzialam juz bijac serduszko. lekarz mowil ze 6 tydzien to najlepszy czas bo juz widac zarodek :)

to skoro miałaś owulację tak samo jak ja to mniej więcej tak samo urodzimy :) jasne dam ci znać a ty daj znać jak beta ja jeszcze myślałam że zrobię sobie betę w sobotę 29.12 ale nie wiem czy jest sens skoro 2.01 mam wizytę po za tym od ostatniej bety minęły by 2 dni jak myślicie robić jeszcze tą betę czy już poczekać do wizyty ?

to ja tylko z innego konta :)

abcd123 obyś miała rację i obym zobaczyła śliczny zarodek i bijące serduszko :) abcd123 a ty byłaś w 6 tygodniu od ostatniej miesiączki tak? czy od momentu zapłodnienia ? bo u mnie będzie 6 tydzień ale od ostatniej miesiączki

Gość sierpnióweczka:)
hej dziewczyny, zrobiłam 2 testy w wigilię i oba pozytywne, dziś byłam u ginekologa i mam już 1 zdjęcie z usg, co prawda na razie to pęcherzyk ale mam potwierdzoną ciążę, termin ok.25.08.2013:)))))))))))))))

aha, II kreseczki - w pierwszej ciąży trafiłam do gina między 5 a 6 tc i już był maleńki dzidziuś i bijące serduszko, teraz jeszcze za wcześnie na to bo dzidzia poczęta na początku grudnia:)

sierpnióweczka witaj w klubie ja też o ciąży dowiedziałam się w wigilię :) cudowny prezent pod choinkę :)

sierpnióweczka a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę i owulację bo ja miałam okres 20 listopada a owulację 8 i w tedy też doszło do poczęcia :)

oj tak, prezent wymarzony, nie mogło byc lepszego, co ciekawsze,10 dni wcześniej zrobiłam test i wyszedł negatywny a dzień po tym miałam okres, co prawda skąpy i tylko 5 dni a 2 dni po jego zakończeniu robię test i widzę 2 cudne kreseczki:) okazało się że ten "okres"to było zagnieżdżanie się jajeczka

oczywiście 8 grudnia miałam ta owulację więc pewnie będę maiła bardzo podobny termin do ciebie :) moja siostra urodziła pierwszą córkę 29 sierpnia :)

taki normalny okres miałam 13 listopada a co do owulacji to trudno powiedzieć bo mam nieregularne, w każdym razie ciąża poczęta 4.12

sierpnióweczka u mnie tego nie było ani plamień ani skąpej miesiączki nic a nic :) a test robiłam w 35 dniu cyklu to była wigilia

to moja poczęta 8 grudnia 4 dni później a lekarz założył ci już kartę ciąży ? ile się staraliście ? My 8 cykli jak dla mnie długo :)

już na tej wizycie napewno się wszystkiego dowiesz:) i tak Cię podziwiam że masz taką cierpliwość, ja tam już dziś poleciałam na wizytę,też się tak szczęśliwie zgodziło że był wolny termin, bo jakby nie było to chciał nie chciał też bym musiała czekać

tak,założył kartę a staraliśmy się... nie uwierzysz ale tylko raz, sama jestem w szoku, pierwsze dziecko udało się począć za drugim podejściem;)

tym bardziej Ci gratuluję, i wyobrażam sobie Twoją radość na widok pozytywnego testu:)

ja postanowiłam poczekać do nowego roku mam termin na 2 stycznia jedynie dzisiaj zrobiłam betę żeby mieć czarno na białym że jestem w ciąży :) to szczęściara z ciebie pierwsze za 2 a 2 za 1 super a ja 8 długich cykli ale ważne że się udało i mocno w to wierzę że będzie dobrze :)

Pewnie że będzie dobrze, masz jakieś preferencje co do płci? czy wszystko Ci jedno?

szczerzę to nie mogłam w to uwierzyć i w sumie zrobiłam 3 testy jeden w wigilię i przez kolejne 2 dni :)

szczerze to bardzo chciała bym mieć chłopca ale jednak najważniejsze jest to żeby było zdrowe :) a ty ? :)

mnie do tej pory ciężko uwieżyć choć to druga ciąża ale odczucia mam jak przy pierwszej, no może bardziej się boję czy podołam obowiązkom bo będzie 2 do opieki

uwierzyć przez "rz" oczywiście;) Ja już mam chłopaka, teraz przydała by się dziewczynka ale co będzie to będzie, oby zdrowe i śliczne:)

sierpnióweczka gratulacje! a jak ci ten termin wyszedł? mi niby na 1 września już... okres: 24 listopada, cykl 28 dni... pozdrawiam,

hej, jak wspomniałam wcześniej, mam nieregularne cykle więc trudno mi to obliczyć, okres miałam 13 listopada, poczęcie 4.12 a dziś gin wyliczył mi termin mniej więcej na 25 sierpnia

sierpnióweczka a powiedz mi czy to może być niepokojące że nie mam żadnych objawów na tym etapie ? jak jest u ciebie bo u mnie gdyby nie brak okresu i pozytywny test i beta nie wiedziała bym że w ogóle jestem w ciąży

jak sama liczyłam to mi wychodziło na połowę września a on (ginekolog) na podstawie jakiejś miarki wyliczył na koniec sierpnia

mnie pobolewają trochę piersi od kilku dni, nic poza tym, w poprzedniej ciąży też mnie bolały ale tak na maxa, tyle że to był późniejszy tydzień ciąży jak się dowiedziałam i miałam obrzydzenie do jedzenia, potem doszła też okropna senność ale póki co nie mam takich objawów, pewnie jeszcze za wcześnie, u Ciebie pewnie też

ja mam bardzo wrażliwe sutki przy dotyku i dość twarde piersi poza tym nic a nic na samym początku pobolewał mnie brzuch a teraz zero objawów ale ufam ci i skoro masz już ciąże za sobą i mówisz że to może być na objawy za wcześnie to się trochę uspokoiłam

a mam jeszcze jedno pytanie powiedz mi ile przytyłaś w 1 ciąży ? i jaką miałaś wagę przed ciążą ? ja teraz ważę 61kg i zastanawiam się ile przytyję i czy uda mi się wszystko zrzucić po ciąży :)

:) ja się tego bałam okropnie, jestem niska, mam 160cm i wtedy na starcie ważyłam 54kg, przytyłam 12,5kg a po porodzie straciłam 10kg (dziecko ważyło ponad 4kg, do tego łożysko, wody, ...), resztę mały wyssał wraz z mlekiem, nigdy nie byłam taka chuda jak 3-4 miesiące po ciązy. Teraz ważę 50 kg i mam nadzieję że nie przytyję więcej niż te 12 kg