Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Acer27

Boje się ze wpadam w alkoholizm

Polecane posty

Gość Acer27

Od 3 lat siedze w domu, mam małe dziecko, niepracuje, jestem po studiach. Mam 27 lat. Jest 11.09 a ja wypiłam już 3 drinki i otworzyłam właśnie piwo. Musze odreagowac swiąteczną katorge z teściową i siedzenie z chłopakiem 24 h/dobę czego nienawidzę, bo lubie być sama. Piję by poczuc sie lepiej. Facet w pracy do 16. Nie robie tego codziennie, ale i pewnie bedzie taki czas ...

Gość c u d n a
powinnas zaczac tak: czesc jestem acer27 i jestem alkoholiczka

ale pijesz codziennnie? czy tylko czasem? teraz jest okres swiateczny, czujemy sie usprawiedliwieni nie patrzac, ludzie maja wolne, no ale... uwazaj, 11.09 to nie czas na picie, zwlaszcza ze masz pzy sobie dziecko, o nieszczescie nie trudno..

eeee tam... ja szykując się do pracy to i o 5:30 potrafię piwo chlapnąć, więc takie gadanie że 11:09 to nie czas na picie jest głupie. a problem pojawi się wtedy gdy to alkohol będzie rządził autorką a nie ona alkoholem.

Gość oops77
pijesz zeby poczuc sie lepiej,zeby cos odreagowac..tak sie czesto zaczyna problem z alkoholem.Rzuc to najlepiej TERAZ,bo za chwile moze byc za pozno!

Gość Acer27
Mysle ze mogłabym, ale byłabym nieszczesliwa

Gość c u d n a
no to tak jak mowiłam;nazywam sie acer...........

Gość oops77
pij dalej,mysle ze dlugo juz nie bedziesz szczesliwa

Gość chyba mamy ten sam problem
ja też siedze w domu z dzieckiem ale rocznym i tylko czekam na wieczór żeby sobie coś wypić staram się nie pić do południa ale pije prawie codziennie nie żeby się upić ale żeby właśnie odreagować odstresować się i nie myśleć o problemach w sumie to jak nie miałam dziecka to też piłam jeszcze więcej nawet i właśnie zaczynam się bać że to jest alkoholizm właśnie.

Ciekawi mnie jaka bedziesz szczesliwa jak sie zupelnie stoczysz, co oczywiscie nastapi jesli bedziesz robila to co robisz

Gość waniliowa swieczka
ja tez wpadam w alkoholizm :( mam 22 lata, studiuje, wiadomo jak jest na studiach, ciagle imprezy, wyjsca na piwo itd.. od poczatku tego roku akademickiego nie bylo tygodnia zebym nie byla pijana. Urwane filmy to u mnie standard. Czasem pije sobie piwo ot tak, do kolacji, czy siedzac przy komputerze dla relaksu. Pije duzo mniej wiecej od 2 lat :O Pije zwykle wodke, czesto pijemy 0.5 l z kolezanka na pol, do tego ja wypijam czesto jakies wino, likier czy piwa i jestem na chodzie :O

A te odstresowanie to jest nic porownujac do tego co was czeka.

e tam, ja mam 28 lat i regularnie chlam od połowy 2006 roku. a od 2009 to praktycznie codziennie po kilka piw. niestety to JEST problem, bo zaczynam odczuwać że podupadam na zdrowiu.

ja wiem że to się tak zaczyna, ja jestem tego świadoma, ale postanowiłam po nowym roku nie pić wcale najpierw sobie mówiłam że tylko jak befdzie okazja ur itp ale potem stwierdziłam że to nie wystarczy ciekawe czy mi się uda. Może się dołączycie dziewczyny?Razem się wspierając może będzie łatwiej.

to jest WIELKI PROBLEM bo ja np odczuwam to że coraz mniej pamiętam po piciu nawet 1 piwo wystarczy a na drugi dzień mam luki w głowie poza tym jak nie piję to czuje sie o wiele lepiej

Wpiszcie na youtube "Korkociąg" ..... I zycze milego odstresowywania alkoholem.

to jest takie czcze gadanie, z tym nowym rokiem. ja z końcem 2008 też obiecywałem sobie rzucenie tego w diabły, ale się nie dało i tak co roku. teraz też mam takie plany i wiem że pewnie gówno z tego wyjdzie. to jest silniejsze ode mnie, wychodzę z pracy to kupuje sobie trzy piwa na drogę, potem kolejne trzy do domu, z których wypijam dwa i jedno mam na start następnego dnia. i tak dzień w dzień. i żeby nie było, nie jestem żadnym pracownikiem fizycznym czy coś, gdzie jest normalką że po fajrancie chłopy lubią sobie chlapnąć, a siedzę w biurze w korpo na dość odpowiedzialnym stanowisku.

Do tego po alkoholu mam chore pomysły np wpycham sobie do odbytu różne przedmioty

Gość Acer27
Sorki, ze nie odpowiadam na ten temat, ale jestem już pijana. Naprawde. Koło mnie kreci sie dziecko, zerkam na nie od czasu do czasu ale wiadomo ... czuje ze mam odlot, czuje sie szesliwa, choć za godzine dopadnie mnie "zamuła" i nadziej pokładam w mocnej kawie ...

ahahhhhhhhhhhha bardzo śmieszne

Robisz krzywde sobie i temu dziecku. Mam nadzieję ze nic złego mu sie nie stanie

Gość Acer27
Zauwazam u siebie już zwiekszona tolerancje na alkohol, moge pic wiecej, kiedyś juz po poł piwa czułam fazę terazpije 3 driny i całe piwo i dopiero mnie scieło ... doo 16 sie ogarne ,a le bede znowu myslała o tym by w piątek sie upić. A w sobote to już wogóle, mój fatec w pracy 24 h to dam sonie czadu ...

Ale kto wie...dzisiaj moze nic a nastepnym razem wypadnie przez okno jak zasniesz. Na ktorym piętrze mieszkasz?

Gość Acer27
Staram sie by był w pobliżu, teraz sie bawi moja torebką, gotuje mu makaron. Mimo wszystko się staram. Ale czuje ten alkohol w mózgu ... tę euforię, brak trosk ...

Ta tolerancja kiedys spadnie i po piwku bedziesz lezala w osikanych gaciach

Gość Acer27
na drugim, okna sa zamknięte.

Gość Acer27
Kończe już dziś picie, starczy. Sam fakt ze sie upiłam z rana jest przerażający

Gość worst celebrate man have
a jakie sa zwiastuny wpadania?