Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kachna 1209

PLASTRY EVRA!!! DORADZCIE

Polecane posty

Gość Kachna 1209

czesc dziewczyny czy któa z Was stosuje moze plastry evra , dzisiaj jest mój pierwszy dzień z plastrem w sumie to moja pierwsza metoda antykoncepcji wiec nie mam z tym az takiego doświadczenia dlatego pytam, jakie macie opinie na temat tych plastrów i ich skutecznosci i od kiedy tak naprawde mozna bezpiecznie współżyć, i drugie pytanie czy robiły sie wam takie fałdki na skórze pod plastrem dodam ze przykleiłam na ramieniu dzięki za odpowiedzi

Gość Kachna 1209
jak tam są jakies dziewczyny?

ja uzywam 4 opakowanie, ogólnie jestem zadowolona, pisałaś o fałdkch -robią się , poza tym brudzą się brzegi plastra i troche to nieestetycznie wygląda,ale teraz sie nie nosi bluzek na ramiączkach wiec nie robię z tego problemy, plastry mnie nie uczulają, delikatnie mogą się odklejać na brzegach to sprawdzaj sobie i dociskaj dłonią

Gość Kachna 1209
dzięki wielkie, a co odnośnie sexu? kiedy można się ze tak powiem nie pilnowac? w tym 4 tyg kiedy nie mam plastra ( tzn. odklejam w tym dniu co zawsze przyklejam? ) i kiedy pojawia sie krwawienie ?

Gość Kachna 1209
do anija21 niepewnie się czujesz tzn. w jakim sensie jesli moglabys to napisz?

Gość E , a nawet F
lepiej przykleić na pośladek , ale w takim miejscu , żeby bielizna nie przeszkadzała , plastry są w sumie ok

Gość kiolil5895
a może byś tak ulotkę przeczytała? :o

Gość Kachna 1209
włąsnie tego nie nawidze na forum , skoro o to pytam to może chciałąbym zeby mi ktos powiedział tak z własnego doswiadczenia a nie te ulotki które wbrew pozorom nie są az tak zrozumiałe, jesli komus sie nie chce odpowiadac niech poprostu nic nie pisze

Gość kiolil5895
no tak, dla kogoś kto pisze "nie nawidze" na pewno nie są zrozumiałe

Gość Kachna 1209
wiesz co sorki ale w ogóle cie nie rozumiem, jaki to ma zwiazek z tematem skoro nie uzywasz ani nie uzywalas plastrow to po co wchodzisz na ten temat, a jesli uzywalas a nie mialas zamiaru pomóc to po co cokolwiek piszesz dziewczyno

Gość capriii
Mnie bolała głowa i plastry się brudziły bardzo i zostawiały taką czarną otoczkę, nie było to zbyt estetyczne, dlatego odstawiłam u kupiłam sobie femcap - kapturek

Gość Kachna 1209
dzięki , a ich skuteczność jak oceniasz?

Gość Kachna 1209
kochane powiedzcie mi wczoraj nakleiłam swój pierwszy plaster to kiedy można już bezpiecznie współżyc? i czy współżyjecie bez dodatkowego zabezpieczenia w tyg przerwy od plastra? mam jeszcze jedno pytanie odnośnie cyklu naklejania plastrów no bo z ulotki wynika ze przez trzy tyg naklejam tego samego dnia dla mnie to czwartek , i w 4 tyg bez plastra dostaje krwawienie to czy ten cykl zawsze taki bedzie czyli w 4 tyg @? prosze odpiszcie

Gość Kachna 1209
naprawde zadna nie stosowala

tab będzie, zawsze będziesz naklejała i zdejmowała w czwartek

Gość Kachna 1209
a odnosnie moich drugich pytan?

Gość Kachna 1209
powiedzcie mi czy to cos zlego jak plaster przesunie sie o pare milimetrów

Gość rudarudzienka
Ja stosuje te plasterki od 3 tygodni i jestem bardzo zadowolona. Oczywiscie czytałąm wczesniej opinie i komentarze dziewczymn ktore mialy z nimi doczynienia. Ja jestem w grupie tych ktore bardzo sobie chwala ta metodę antykoncepcji. Moja ginekolog ostrzegała mnie,że przez pierwszy miesiac mogą wystepować drobne plamienia, ale nic takiego nie miałam.Jedyny skutek uboczny ktory mozna pod to podciagnac to ból piersi, ale nie jest on uciązliwy. Coś w rodzaju takiego przezd okresem. Ale jest tez plus, bo piersi są nabrzmiale i wydają się większe, pełniejsze:D Także ja szczerez polecam plasterki, minus to faktycznie to ze brudza się boki ale nawet jak plasterek się przesunie yto nie ma strachu. Ja sie normalnie kąpie w tym miejscu , nie odkleja się, chroni tak jak powinien.

Gość Kachna 1209
dziekuje za odpowiedz, a powiedz mi w którym dniu od przyklejenia plastra się juz kochałas ze swoim facetem? a mi własnie nic sie nie dzieje nawet mnie piersi nie bola heh ale mam nadzieje ze plaster działą mam go 3 dzien :-)

Gość rudarudzienka
Ale ból piersi nie pojawił się odrazu tylko chyba w drugim tygodniu, ale tak jak mówie nie ejst uciążliwy. Biorąc pod uwagę,że piewrszy plasterek przykleja się w pierwszy dzień okresu to kochaliśmy sie jak tylko była możliwość, a biorąć pod uwagę ze mój okres trwa 3-4 dni to z tego co pamiętam na trzeci dzień już szaleliśmy w łóżku:D Pewnie zrobilibyśmy to odrazu po naklejeniu plasterka ale nie lubię łączych "tych" dni z seksem;) Gdzieś czytałam ze plastry dzialaja odrazu wiec nie ma obawy ze w trzecim dniu istnieje ryzyko, oczywisice przy prawidlowym uzytkowaniu.

Gość Kachna 1209
wielkie dzięki nakleiłam 1,5h po dostaniu @ wiec mysle ze ok :-) pytam bo moze bym dzis z mężem przyszalała hihi a gdzie masz naklejony ja na ramieniu :-)

Gość rudarudzienka
chcodzi o to zeby nakleic w ciagu 24h od pojawienia się okresu, tutaj akurat konkretna godzina jak przy tabletkach nie jest istotna. ja miałam raz na jednym , raz na drugim ramieniu, dzisiaj jest akurat mój dzien zmiany plastra i zastanawiam się gdzie by go umieścic i może przetestuję pośladek albo ewentualnie podbrzusze. Tydzien to nie ejst az tak długi czas i nawet jak boki lekko się brudza i odklejaja to nic zlego sie nie dzieje.