Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala-mi1990

Chora tarczyca?

Polecane posty

Zacznę od tego, że już od tygodnia czekam na swoje wyniki TSH i martwię się coraz bardziej; rozumiem że były święta, ale ile Wy czekaliście na swoje? Od jakiegoś czasu nie czuję się najlepiej, najpierw zwalałam to na stresy, później na przesilenia - zawsze przy zmianie pory roku czuję się \\*jakby coś mnie przeżuło i wypluło\\*. Nie sypiam dobrze, czuję się rozdrażniona, mam huśtawki nastrojów, ale zwykle jestem przybita. Serce bije mi jak szalone, ogólnie dodatkowo uczucie niepokoju. Jestem osłabiona, wiecznie mi zimno, mimo, że staram się przytyć, jem dużo plus ćwiczenia fizyczne (o ile mam na nie siły) - nie tyję. Kondycja mojej cery spadła i gdyby nie maści/kremy byłaby bardzo tłusta, pokryta trądzikiem (tak koszmarnego nie miałam nawet jako nastolatka). Włosy i paznokcie też nie są super. Ktoś miał podobnie, mam powody do zmartwień? Mam nadzieję że moje wyniki będą już jutro.

Gość uzywam i pytam
no tak to moze byc nadczynnosc, lub tez nerwica...

wszystkie wyniki wyszły w porządku, podobno jestem "zdrowa", więc czemu ja się tak beznadziejnie czuje od jakiegoś czasu i wszyscy lekarze wmawiają mi, że "przejdzie za kilka dni"? :/

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
A jak wygląda Twoja dieta ?

odżywiam się raczej zdrowo, przez święta sobie pofolgowałam, ale na co dzień uważam na to co jem - 5 posiłków dziennie, jem w mniejszych ilościach, ale za to częściej. Nie jadam ok 3-4 godz przed snem. Dużo warzyw, ryż, makaron, z mięsa raczej drób, ryby; rzadko jadam smażone. Nie jadam tłustych rzeczy. Prowadzę zdrowy tryb życia, więc wszelkie zaniedbania nie wchodzą w grę...

Gość monis00000065
dziwne. u mnie tsh jest od razu w tym samym dniu wynik po południu. Na hormony czekałam półtorej tygodnia, robilam przed swietami, dzisiaj odebrałam juz

Gość wpisz tutaj
wyniki

Gość żadna to norma
nie patrz na normy, bo te są przestarzałe masz ewidentną NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY kobiety w wieku rozrodczym TSH powinny mieć około 1 do lekarza jak najszybciej

Gość żadna to norma
a Twoja nerwowość powodowana jest właśnie niedoczynnością tarczycy

byłam u lekarza, twierdzi, że tsh jest w normie. Jeszcze trochę a mnie weźmie za jakąś histeryczkę lub hipochondryczkę :/

Gość żadna to norma
zmień lekarza w takim razie, bo bzdury opowiada:O u endokrynologa byłaś z tym wynikiem?

Gość żadna to norma
przecież napisałam Ci, że normy podawane w polskich laboratoriach są przestarzałe Twoje TSH powinno być około 1, bo tyle powinno wynosić TSH kobiet w okresie rozrodczym

Gość żadna to norma
masz poczytaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1490884 a jeśli chcesz pogłębiać swój stan, to faktycznie, odpuść sobie i nie rób nic Twoje życie, Twoje zdrowie więc i Twoja sprawa;) pytasz, to odpowiadam, bo znam temat

Czy lepiej zrobić ponowne badania? Tym razem dodatkowe? Do endokrynologa w moim mieście czeka się po kilka miesięcy, a prywatnie iść, żeby usłyszeć "przecież pani tsh jest w normie, to co pani tu robi?" mnie się nie uśmiecha.

Gość żadna to norma
żaden DOBRY endokrynolog nie powie Ci, że Twoje TSH jest w normie zwłaszcza, że masz wszelkie objawy niedoczynności tarczycy w każdym mieście niestety czeka się miesiącami na endokrynologa na NFZ:O pozostaje tylko prywatna wizyta, ale u DOBREGO endokrynologa najlepiej zrób od razu badania ft3 i ft4 oraz anty TPO by wykluczyć chorobę Hashimoto i z kompletem badań pójdź do endokrynologa

Gość żadna to norma
akurat przy niedoczynności się tyje, ale jak widać nie jest to regułą;)