Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seremeta2

jak nauczyć 1,3 roczne dziecko samodzielnego zasypiania

Polecane posty

Gość seremeta2

w łozeczku. przyzwyczaila sie bo dotychczas usypialam ja na fotelu bujanym na rekach.muszę ją odzywczaic bo bedąc w ciazy jest to niebezpieczne bo ona sie rzuca i kopie w brzuch. czy metoda wchodzenia do pokoju co 3, 5 ,7 minut cos pomoze?

Gość Katastrofffa
Poloz ja w lozeczku,opowiedz bajke albo cos przeczytaj ,powiedz,ze czas spania ,daj buziaka i wyjdz z pokoju.Oczywiscie dzidzia nie zacznie tak od razu sama zasypiac ale cierpliwosci.Za kazdym razem kiedy bedzie wstawac i cie wolac wchodz do pokoju mow ,ze czas spac ,klac ja spowrotem i wychodz.I tak do skutku....

Gość ojtam ojtam
oj 3,5,7 to najgorsze i najbrutalniejsze co możesz zrobić - dziecko to nie jest piesek do tresowania - od zawsze usypiał bujany a tu nagle matka se wymyśliła, kladzie go idzie gdzieś zostawia ryczącego i usypiaj sobie.. niestety jak nauczyłaś to teraz hop siup nie oduczysz - u mnie trwalo to ladne miesiące - najpierw bujak fotelik, potem usypiał na leżaco na naszym łóżku a potem w swoim - pomalutku, bez stresu - bo jeszcze napytasz sobie biedy że dziecko ze stresu będzie ci się budziło w nocy pare razy z wrzaskiem i znienawidzi łóżeczko..

Gość Czego wymagasz od tak małego
dziecka? Moja ma ponad 3 lata i do tej pory chce żebym się z nią położyła jak idzie spać. Żebym zaspiewała jej kołysankę, albo opowiedziała wierszyk o nocnym niebie, żebym podrapała ja po pleckach. To jeszcze małe dziecko, potrzebuje bliskości mamy. Ewentualnie zamiast bujania w fotelu połóż się ze swoim dzieckiem w łóżku i tam je uśpij. Nie zostawiaj jej w łóżeczku samej bo nie będzie wiedziała co się dzieje i będzie płakać.

Gość Co innego
zaspiewac kolysanke czy poczytac ksiazeczke,posiedziec chwilke z malcem a co innego bujac,lezec z maluchem do momentu az samo zasnie.Dla mnie to niedorzeczne zeby wysiadywac przy lozku 3latka az zasnie.

Gość khjk
A po co uczyłaś zasypiania na rekach? Dziecko sie przyzwyczaiło i teraz jest dramat z oduczeniem.. Ja synka od wyjscia ze szpitala kładłam do jego łożeczka i sam zasypiał. Musisz teraz kłasc dzidzie do jej łóżeczka i nie bujac. Pewnie na poczatku bedzie płacz ale pozniej sie przyzwyczai.