Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość czarmulkaaaa

proszę o pomoc, nie radzę sobie...

Polecane posty

Gość czarmulkaaaa

Piszę tutaj ponieważ nie mam z kim porozmawiać, nie stać mnie na psychoterapeutę... A tracę siłę i popadam w depresję... Mój ojciec ma ciężki charakter, jest surowy, zimny, całe życie tylko upominał i karcił, nie okazywał uczuć... Moja mama jest mu uległa...Na co dzień zachowuje się na równi z nami (dziećmi) a nie jak mama...Pozwala na to aby ojciec jej nie szanował, poniżał... Często sama czuję się jak matką dla mojej mamy, próbuję jej pomóc, zmusić żeby miała w końcu swoje zdanie... Moja mama przez ciężką pracę i mojego ojca przestała o siebie dać... Ojciec całe życie miał pretensje gdy ubrałyśmy się albo umalowałyśmy w sposób podkreślający kobiecość, krytykował to i wyśmiewał... Moja mama przez to nie dbała o siebie, przestała zachowywać się jak kobieta... Poniekąd przestała też dbać o dom, o to czy jest w nim czysto, nie zależało jej i nie zależy żeby było w nim ładnie - boi się sprzeciwu taty... Miałam i mam do tej pory problem z poczuciem kobiecości, z akceptacją siebie jako kobiety (mam 24 lata) ... Myślę że brakowało mi w dzieciństwie wzoru... Nie wiem co mam zrobić... W liceum zaczęły się u mnie problemy zdrowotne, głównie z żołądkiem jak się później okazało miały przyczynę w relacji z matką... Pracowałam nad tym jakiś czas na studiach bo pojawiły się też stany depresyjne... Po kilku tygodniach przyszła niewielka poprawa... Ale teraz znów jest tak samo... Znowu mam wyrzuty sumienia że dbam o siebie, chcę czuć się kobieco, chcę być dorosła, chcę mieć dzieci i wychować je na wartościowych ludzi, boję się o moją relację z córką... Patrzę na mamę i wstydzę się... a raczej czuję gniew że mama zatraciła takie wartości... ? że często zachowuje się jak przestraszone bezbronne dziecko... Ze tak pozwoliła się zdominować przez mojego ojca... Te myśli z mojej strony są chol**** bolesne... ;( Kocham moją mamę bo jest najwspanialszą i najcieplejszą osobą ;( a z drugiej strony czuje ogromny żal... i gniew... Co mam zrobić? Jak mam się zachować... Jak mam poczuć się dzieckiem swojej matki? ;( Przepraszam że piszę tutaj... Ale musiałam się wygadać...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować