Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczkokolorowe

Abu Dhabi

Polecane posty

Gość sloneczkokolorowe

Hej, mam nadzieje ze jest tu troche podroznikow :) W lutym wracam z Azji do Polski (wreszcie!) i oczywiscie lecac po kosztach mam gigantyczna przerwe pomiedzy lotami (ponad 12 godzin) w Abu Dhabi. Wychodzi na to, ze mam caly dzien wiec postanowilam zalatwic sobie wize turystyczna i teraz pojawia sie pytanie: czy ktos kto tam byl lub mieszka jest w stanie polecic mi cos naprawde godnego uwagi na te 12 godzin? W zasadzie to nie duzo czasu na tak duze miasto wiec nie chce go zmarnowac... Dzieki z gory za rady i pozdrawiam :)

Gość u7887
tutaj wiekszość bywa w Abu Dhabi co najmniej 2 razy do roku, także na pewno lada moment ktoś ci coś poradzi :classic_cool:

Noo .. Miejsce idealne na poradę :) Kobieto my tu uczymy się jak gotować, żeby przeżyć za 9 zł tydzień !!

Gość lokalnaurlopowiczka
Emiraty Arabskie nei wydaja wiz. Musisz wczesniej zarezerwowac pokoj w Hotelu i oni ci zapewniaja wize, bo musisz byc zaproszona zeby dostac wize.

Gość sloneczkokolorowe
Lokalnaurlopowiczka jestes pewna ? W wypowiedzi popelnilam blad, bo chodzilo mi o wize tranzytowa na 4 dni max z tego co wyczytalam. Wiem, ze moj chlopak anglik moze takie cos dostac na lotnisku ja jednak musze sie udac do ambasady. Mam nadzieje, ze dostane ta wize, bo perspektywa spedzenia ponad 12 godzin na lotnisku mnie przeraza (juz raz to przezylam). Co do reszty wypowiedzi, to nie myslicie dziewczyny, ze tak mi sie powodzi:P Mieszkam od kilku miesiecy w Chinach i ciezko pracuje, a wycieczka wychodzi w sumie przy okazji powrotu. Widzialam tu wczesniej na forum wypowiedzi dziewczyn mieszkajacych w krajach Azji i myslalam, ze akurat ktos mi cos podpowie :)

Gość gargameel
to nie dziwie się ze napisałaś "wreszcie wracam"

Gość August the 1st
Wizę do ZEA musisz załatwić wcześniej w ambasadzie. Do tego potrzebne jest zdjęcie, wypełniony wniosek wizowy - te info znajdziesz na stronie MSZ zapewne. Na wizę czeka się około tygodnia więc załatwiaj już teraz. Obszerne relacje z Abu Dhabi znajdziesz na forach wakacyjnych np. tutaj: http://forum.wakacje.pl/list.php?312186

Gość sloneczkokolorowe
dzieki za link :) co do wizy to mniej wiecej wiem jak to wyglada bo juz raz zalatwialam, ale nie do ZEA. Nie bede miec zadnych rezerwacji do hotelu bo zostaje tam tylko kilkanascie godzin. Jak nie dostane wizy to swiat sie nie zawali :)

Gość August the 1st
aha, i nie możesz mieć w paszporcie wizy z Izraela bo Ciebie nie wpuszczą

Gość sloneczkokolorowe
a to ciekawe... nie wiedzialam, ze az takie restrykcje ... ale nie bylam nigdy w Izraelu wiec spoko :) wize bede chciala zalatwiac z szanghaju w konsulacje ZEA bo tam teraz chwilowo mieszkam, mam nadzieje ze nie bedzie zadnych klopotow z tego tytulu ... dzieki za informacje ;)

Gość buniaaaaa98
weź czador i ściągnij krzyżyk żeby nie spędzić reszty wakacji w więzieniu :)

Gość nie będzie łatwo
załatwić wize bo niby w jaki cel , poszlajac sie po mieście pół dnia? oprzytomniej , byłas w iraku , iranie ? jesli masz taką steple w paszporcie nie wjedziesz do emiratów ,coś mi się wydaje ze posiedzisz na lotnisku ale na pocieszenie powiem ze jest tam raj dla potrfela strefa bezcłowa i mnóstwo sklepów

Gość sloneczkokolorowe
Nie wiem jak to wyglada, dlatego napisalam, ze bede to zalatwiac w konsulacie tzn najpier zapytam w informacji czy jest sens sie starac itp. Chcialabym jechac do miasta bo jak juz pisalam to ponad 12 godzin siedzenia na lotnisku a juz raz to przerabialam kilka miesiecy temu. Wiem, ze raj dla portfela ale chcialam skozystac z okazji ze tam bede przejazdem i pooddychac chwile arabskim powietrzem jesli to mozliwe. Z tego co wiem, to Abu Dhabi tak jak i Dubai sa bardziej "miedyznarodowe" wiec chyba nie pojde za kratki za noszenie szortow :P