Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xzyz

Co podac? Pomozcie mamy.

Polecane posty

Gość xzyz

Moja 4 miesieczna córka od wczoraj pokaszluje. Nie ma kataru ani gorączki. Jak się pogorszy oczywiście pojadę do lekarza, ale póki jest to sporadyczne, to... co mogę podać takiemu dziecku? Jakiś syrop bez recepty? Mam w domu prawoślazowy, ale on na alkoholu...

Gość xzyz
Albo jakies witaminy? Na razie podaje tylko witamine c w kroplach - juvit.

Gość xzyz
Moze np juvit multi?

Gość ciąża poród i macierzynstwo
kaszel jest taki zdradliwy, że z 4 msc dzieckiem bym poszła sprawdzić, ze starszym już nie, np dwulatkowi możesz podać syrpoek na własną ręke, ale takiemu maluszkowi różnie bywa, zapalenia i inne cholerstwa potrafią się rozwinąć w godzinkę

Gość kórz na asfalcie
może wysmaruj dzieciakowi plecy i piersi mością rozgrzewającą ( prababcie stosowały smalec) zawiń klatkę piersiową i plecy folią, taką spożywczą, z metra na noc i ciepło przykryj

Gość xzyz
Kurcze, moze na serio pojade - ale ona w ciagu dnia pokaszle moze z 15 razy.

z maluchem takim przeszła bym się do lekarza.niech osłucha.a może masz za sucho w domu? włącz nawilzacz. na pewno możesz mu zrobić inhalacje z soli pół na pół z woda do iniekcji.moja miała 6tyg gdy miała zapalenie oskrzeli i takie Inhalacje jej dużo dały.ale maseczki nie trzymaj ściśle na buzi.

Gość xzyz
Niestety nie mam inhalatora... Kilka dni temu mielismy chrzest a w Kosciele bylo chyba z -5... niby ubralam ja bardzo cieplo, ale..

Gość xzyz
Chyba jednak sie przejade...

Gość rybka zwana jadzią
moze wlasnie za cieplo dzieciaka ubralas? bardzo wiele matek popelnia ten blad-przegrzewa maluchy. stad pozniej katar,kaszel, a na koniec zapalenie oskrzeli. mysle,ze witaminy w zupelnosci wystarcza, jesli ma uciazliwy katar, oklepuj plecki delikatnie. zobaczysz,ze lekarz powie to samo. zadnych syropow, same witaminy. przejdzie:) jesli nie ma goraczki,to na dwor tez mozesz wyjsc na np godzinny spacer. dziecko jest w wozku glebokim:) polepszy jej sie oddychnie. nie wiem jaka pogoda jest w poslce, u mnie swieci slonce, plus 10 :)

Gość znowu joanna/niko123
litosci dziewucho, nawet nie wiesz co dziecku podac:O

Gość MAMA 3 LATKI
to zbyt małe dziecko , u takiego dziecka z dnia na dzień , z kataru robi się zapalenie płuc , ja na twoim miejscu nie szukałabym porad w necie tylko do pediatry jechała , jutro weekend , a na pogotowiu sama grypa będzie !!!!!!!

Gość xzyz
Dzieki, juz sie zarejestrowalam. A Ty mnie kur... sledzisz? Chyba na serio nie masz swojego zycia, tylko wyszukujesz wpisy. I nie - nie wiem co podac, nie jestem wszechwiedzaca. Lekarka przez telefon mowila zeby kupic ten juvit i podac poki co.

Gość MAMA 3 LATKI
2-3 letniemu coś się poda , ale 4 miesięczne to drobinka , lepiej nie działać na własną rękę ,żeby nie zaszkodzić a takimi wpisami typu " nie wiesz co dziecku podać " - to się nie przejmuj , to jakaś sfrustrowana bezdzietna nauczycielka !!!

Gość trutu majtki z drutu
Wyrzuć przez okno, kasłać przestanie.

Gość jaslo kolor
Po pierwsze idiotko 4msc dziecku bez ogledzin lekarza nie podaje sie nic na wlasna reke! Po drugie kretynkoi do reszty sie to tyczy: a pomyslalas,ze moglas PRZEGRZAC dziecko w tym kosciele????

Gość MAMA 3 LATKI
jaslo kolor po co czytasz wpisy idiotek ?????

Gość niemammanie
jaslo kolor madra kobieta, po co wy idiotki decydujecie sie na dzieci, jak nie wiecie co zrobic jak pojawia sie maly problem i wyskakujecie z tym na kafe?! co to kurde tutaj poradnia lekarska.