Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaja21

czy moj synek mało tyje ?

Polecane posty

Gość nowaja21

moj synek ma 6 miesiecy i wazy 7 kg.. lekarka dala nam skierowanie do gastrologa na badania.. dodam ze jak sie urodził wazył 3110 ja jak sie urodziłam po terminie 2 tygodnie wazyłam 2250 a moj maz tez nie był grubaskiem.. nie wiem czy lekarka przesadza czy jednak zrobic te badania czekamy na odpowiedź

Gość bosska
W wieku 6 mies niemowle powinno podwoic swoja waga urodzeniowa. Moj syn ma 9 mies i wazy 9 kg i nie ma niedowagi

Nie wiem czy wazy mało czy dużo, ale skoro lekarz pediatra dal skierowanie do gastrologa to idź i nie pytaj na kafe czy trzeba. Jakoś specjalnie bym sie nie martwiła tą wagą, ale pójść do specjalisty to bym poszła.

Moja córcia ma 7 300 a niedługo skończy 7 miesięcy i też była mała przy porodzie. Niektóre dzieci są drobniejsze i tyle. Jak wygląda zdrowo ma apetyt i się rozwija to wszystko jest ok.

Gość hmmmmm...........
podwoic wage dziecko powinno na koniec 3 miesiaca a potroic na pierwszy rok zycia

Gość hmmmmm...........
zle napisalam podwoic powinno miedzy 4 a 6 miesiacem. sorki :)

Gość nowaja21
wygląda zdrowo i wsuwa wszystko co mu dam.. on jest bardziej umięsniony niż tłusty żadnej fałdki ani nic wydaje mi się ze to jest bardziej genetyczne nasza rodzina jest raczej "drobna" Ale skoro dała na badania to pojdę

Dziecko do pół roku ma podwoić swoją masę urodzeniową. Twój to zrobił. Fakt, waży nie dużo ale chyba w normie?? sprawdź sobie na siatce centylowej U mnie starsze dziecko wage ur. miało 3330g a w wieku 6m miał 8600g. Młodsze ur 4275g a na 6m. - 9350g.

Gość nowaja21
na siatce centylowej miesici się idealnie

Gość bosska
Przeciez wazy idealnie! Co wy gadacie, ma utuczycdzieckojak swiniaka? Moja pediatra zawsze mowi, ze moj syn idealna ma wage i wzrost tez. I, ze rzyczy sobie wiecej takich pacjentow. Jakpol roczne dziecko moze wazyc prawie 10 kg kobieto oszalalas ???

Gość bosska
Dziecko miec wyglad dziecka a nie upasionej rodzynki! Swoja droga takie grobe niemowlaku sa brzydkie wielki glowyiwogole...:(

A no może pół roczne dziecko wazyć "prawie" 10 kg. Choć dla mnie 9350g to ponad 9 a nie prawie 10 ;) Duży się urodził więc chyba logiczne, ze sporo ważył. Teraz na bilansie dwulatka (październik) ważył równe 15 kg i miał 94 cm. Więc ogólem jest duży a nie spasiony ;)