Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka281

przyrost beta

Polecane posty

Gość ninka281

Hej dziewczynki. Mam pytanie: po 6 latach staran UDALO SIE!! szok:o zastanawia mnie tylko wartosc bety- 1wszy test o 14 wynik 278, po 42 h(probke pobrano o 8 rano stad ta roznica) wynik 728!!. Czy to nie za duzo?? to oznacza ciaze mnoga? zaszlam jakims cudem naturalnie.

Gość zxzx
Moim zdaniem przyrost w granicach normy.

Gość ninka281
mam zrosty w macicy wiec mi lekarze mowili ze mam wieksza szanse na ciaze pozamaciczna, czy to oznacza ze jak jest taki przyrost to mala szansa na pozamaciczna? Mialam USG 3 dni temu- nic nie wykazalo, ale lekarz mowil ze za wczesnie i kaze mi czekac do 10 tygodnia!! umre z nerwow:(

Gość zxzx
A to tego ci nikt nie powie. Przyrost jest prawidłowy. A że nic nie było widać to nic dziwnego -poziom beta hcg wyraźnie pokazuje że było na to zbyt wcześnie.

Gość zxzx
Do 10tc czekać na usg kolejne??

Gość zmień lekarza w takim razie
chyba zgłupiał żeby do 10 tc czekać z następnym usg:O

Gość dlaczego do 10?
Ja w 8 widzialam juz nie kropke a malego czlowieka...

Gość ninka281
mieszkam w szwecji. tak tu jest niestety:(

Gość zxzx
A prywatnie nie możesz pójść na usg?

Gość niepoważny ten lekarz
Z podejrzeniem czy zwiększonym ryzykiem pozamacicznej czekac do 10 tygodnia. WETERYNARZ....Pęcherzyk powinien byc widoczny juz po niedlugo po terminie spodziewanej miesiaczki...w tak wczesnej ciazy kazdy dzien to duza roznica. Moj od razu kazal mi przyjsc zeby wykluczyc wlasnie pozamaciczna na nastepna wizyte kazal mi przyjsc za 1,5 tygodnia zeby sprawdzic czy jest zarodek i serducho...w 8 tc mialam juz 3 wizyty za soba...

Gość ninka281
pytalam o prywatne wizyty i sie dowiedzialam ze NIE. Powiedziala mi ze NIE WIDZA ryzyka ciazy pozamacicznej przy takim przyroscie beta i mam spokojnie czekac. Tutaj ciaza sie zaczyna od 14 tygodnia. Lekarze nie uznaja takiej wczesnej ciazy jak moja. Nawet mozna spokojnie usunac bez podawania powodu.

Przrstancie pisac o UK czy innych panstwach " tak jest" w kazdym cywilizowanym kraju znajdziesz lekarza przyjmjjacego prywatnie kiedy to pacjentka chce...

Gość ninka281
chodzi o to ze teraz mi laskawie ta bete zrobili bo mam te zrosty i jest ryzyko. Normalnie by i tego nie zrobili, a ze JEST NORMALNIE to sie juz nie boja i kaza czekac. wczesniej mi mowili ze jestem w grupie ryzyka pozamacicznej, jak jeszcze nie bylam w ciazy a teraz babka co mi podala wynik bety (przez tel) powiedziala ze jest w normie i mam zadzwonic do lekarza 1 kontaktu i on mnie do gina umowi NAJWCZESNIEJ w 10 tygodniu

Gość ninka281
do ''niepowazny ten lekarz'' zapraszam do skandynawii i zycze powodzenia w szukaniu:D

I polskiegi lekarza tez w calej szwecji nie ma...Nie zartuj...Ciaza od 14 tygodnia... W Niemczech od 22 tc to juz jest porod i za wszelka cene ratuje sie dziecko... Rozumiem selekcja naturalna ale nie zawsze ewentualne poronienie spowodowane jest wadami plodu...czasami mozna pomoc...glupim progesteronem...moja kolezanka stracila 4 pewnie zdrowych malenstw...bo miala za niski progesteron a badali kariotyp, mysleli ze to genetyka a dzieci mogly uratowac 2 duphastony dziennie...tak jak to stalo sie z jej 2 kolejnymi ciazami... CHCESZ CZEKAC - CZEKAJ:-(

Gość ninka281
jest prywatna klinika IN VITRO i tam na pewno maja USG nawet dzwonilam tam dzisiaj i maja przerwe do 3.01. zobaczymy moze uda sie wyzebrac USG za pieniadze po przerwie

Nie pierdol! Ty chyba nie chcesz tego dziecka.

Gość ninka281
jakbym nie chciala to bym nie jechala do szpitala 25.12 na bete i USG. zejdz z tego tematu bo tu nie ma miejsca dla prymitywnych i wulgarnych.

Gość Mr Kosmosky
Do sklepu mięsnego wbiega pies miejscowego adwokata, chwyta połeć cielęciny i ucieka z nim. Rozsiedzony rzeźnik przychodzi do kancelarii adwokackiej i pyta: - Powiedzcie, proszę, załóżmy, że do mnie przybiegł pies i ukradł mi kawałek mięsa. Mogę w tym przypadku policzyć za mięso właścicielowi psa? - Tak, może pan. - W takim razie płaci pan 40 euro. Prawnik bez słowa wręczył żądaną kwotę rzeźnikowi. Tydzień później rzeźnik otrzymał fakturę na 200 euro za poradę prawną.

Gość ninka281
hehe dobre usmialam sie:)

Gość ninka281
a co do progesteronu to sie pytalam I NIE PRZEPISUJA!! powiedzieli mi ze NIE i koniec. zreszta nie krwawie wiec pod tym wzgledem jest OK.