Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always245

córka i tampony..

Polecane posty

Witam kobitki Moja córka zaczyna miesiaczkowac chce uzywac tamponów ma niecałe 13 lat pozwolić jej co o tym myslicie?

pisalas chyba ostatnio na ten temat.Moja jest ma ponad 16 ,no juz prawie 17 lat i uzywa tamponow, wsumie nie wiem od jakiego czasu,aczkolwiek zdaje mi sie ze tampony mini nie zaszkodzą twojej corce w tym wieku

Jej sprawa, jesli sa dla niej bardziej komfortowe? Przecież nie zmusisz do używania podpasek bo i po co. Warto żeby na noc jednak miała podpaske.

od samego początku okresu chyba jednak nie powinna, ale jakiś czas później już moim zdaniem jak najbardziej. Ja zaczęłam używać tamponów w wieku ok 18 lat i od tego czasu nie mam tych kilku dni wyciętych z kalendarza ze względu na totalny brak komfortu

Jakie zaplamić? przecież to nie krwotok tylko zwykły okres. Są odpowiednie podpaski na noc. Zreszta producenci tamponów sami zalecają na noc podpaske, można się zapalenia czy czegoś nabawić. Ja sama używam tamponów (prawie od początków okresu) ale na noc staram się zakładac podpaske, choć ich nie cierpię.

Ja raczej cały czas tampony i wszystko jest ok....co parę miesięcy robię tak że chodzę po domu w podpaskach, ale mija dzień czy dwa i mam dość:O Nie potrafię (na serio) chodzić w podpasce. A w nocy nie potrafię w niej spać, nie mogę się ułożyć tak jak mi pasuje tylko śpię jak na gwoździach:O

Gość kaska2112
Chyba troszke za mloda... najpierw niech zacznie standardowo, a jak podrosnie to jak najbardziej, wygoda wzrosnie.

adenozynotrifosforan jakich używasz? bo ja TYLKO ob....jakoś nie ufam innym.

Gość Ja jak skończyłam
14 lat to zaczęłam nosić tampony ale od tego momentu zaczęły się stany zapalne pochwy (tampony zmieniałam regularnie , na noce były podpaski ...I nie współżyłam ) co u dziewicy rzadko się zdarza (przed używaniem tamponów nigdy) także lekarz jak tylko stwierdził że mi nie służą, polecił normalne podpaski i wszystko wróciło do normy. Trzynastolatce nie polecam tamponów lecz podpaski a jeżeli już koniecznie chce wypróbować to musi wiedzieć że nic na siłę bo różnie są błonki z pochwie zbudowane (moja kuzynka wkładała tak uporczywie że przebiła ją tamponem ). Proponuję jeszcze aby autorka dała sobie jakiś ludzki nick bo to always od razu mówi o co chodzi ;)

Gość Kagga
Na stronie ob dostępny jest algorytm, który pozwala dobrać odpowiednie tampony i sprawdzić, który produkt, będzie najbardziej dopasowany do naszych potrzeb. Link poniżej. Nie jest również prawdą, że nawet producenci tamponów zalecają, by w nocy stosować podpaski. Są specjalne tampony dedykowane do użytku nocnego. Link: http://nastolatki.myob.pl/odkryj-tampony-ob