Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koleżanka z problemem...

5 miesięczne dziecko chodzi spać o 2-3 nad ranem...

Polecane posty

Aaa teraz mi się przypomniało, że mi pisała jakiś czas temu o spacerach, że wychodzi tylko do minus 5 to na 30 minut maksymalnie bo mały bardzo się poci i boi się, że się przeziębi...A zakłada mu np. tylko bodziaki, rajstopki i kombinezon. No i czapę wiadomo.

Gość bosska
..e chyba nie 80 cm to 9-12 mies dziecko. Wg mnie waga trocha zaduza . Ale jak ma 80 cm i 9 kg to raczej nie jest groby . Moj synek ma gdzies 80/ 9 i jest raczej chudy . Ikazdy mu daje 12 mies. Wiecchyba naciagasz te wymiary hihihi

No nie wiem, moja córa ma 72 a ma 3 miesiące urodziła się spora bo 59. Tak mówi ta koleżanka, że ma jakieś nie całe 80 bo kombinezon na 74 robi się za mały, ale wiadomo jak to z tymi rozmiarówkami. Naprawdę jest niezły grubasek z niego, oni sami na niego wołają "grubson". Choć jak tak kładliśmy dzieci koło siebie to on nie wiele dłuższy jest od mojej małej...za to na szerokość raz taki jak ona :D a moja mała waży 5700.

Gość ala211134
Kolezanka sie pyta hahah ale dziecinada

Gość bosska
No moze,.. w sumie kiedys tez polozylam wagowo i wzrostowo mojego i innego chlopca i moj jak sarenka przy tamtym sloniu. Moj maly jest bardzidj chyba ubity. To ladnie dlogasna cora az dziw bierze. Moj urodzil sie 50 cm i 3700 z hakiem. Taki maly misiu. A twoja ile wazyla?

Gość bosska
Urosla w 3 mies 13 cm? ?? A w pl podobno dzieci nie mierza :) wiec skad wiesz ile ma?

3900 "kruszyna" moja :D ale gruba nie była bo i długa jak żyrafa hehe

Mierzą na szczepieniach. Byłyśmy 21 grudnia.

Nie, że się pyta tylko ja sama od siebie postanowiłam napisać tutaj o poradę dla niej bo nie potrafiłam jej pomóc za bardzo jak rozmawiałyśmy. Nie miałam takiego problemu z moją córą więc nie wiem jak wyjść z takiego kłopotu...

Gość bosska
Hahah kawal baby, wiesz,ze do 6 mies zycia powinna podwoic wage urodzeniowa. Chyb atroche malo waazy a na taka mase przy narodzinach. A co mowi pediatra, ze ok waga? Ja slyszalam, ze w pl nie mierza :)

Gość bosska
QRWSIA, HAHA a swoja droga tel tez namierzaja? Czy jestem incognitto

Pediatra zadowolona ;) myślę, że za 3 miesiące te nie całe 8 kg spokojnie będzie miała :) A zjada po 150 ml mleka, samego mleka 5 razy na dobę.

Gość bosska
Aha wiesz, ze ja nawet nie pamietm ile moj synus jadal gdy mial 3 mies haha . Na, narazie tylko mleczko ale za miesc juz marchewka bedzie w akcji :)

Nic ja udaję się już spać bo moje dziecię rano wstanie więc ja muszę wypocząć troszkę ;) Mężulek już spać chce, ale mu komputer przeszkadza i marudzi mi tu za uchem ;D więc dziękuję serdecznie za rozmowę i dobre rady! Z pewnością przekażę je koleżance ;) pozdrawiam. Dobrej nocki życzę :)

A to z pewnością, pediatra już mi zaznaczyła, że za chwilę będziemy wprowadzać inne pokarmy, więc mam nie eksperymentować z żadnymi kleikami do mleka ani nie zwiększać porcji. Tylko jak się upomni wcześniej to dać i już :) pa ;)

Gość W głowie się nie mieści!
Jak można dopuścić do czegoś takiego?! bawić się z dzieckiem w środku nocy? Ile oni mają lat? Gdzie mieli rozum? Rozwalili dziecku dobę całkowicie. Po tygodniu takiego czegoś powinni zacząć się zastanawiać co z tym zrobić a nie po miesiącu...teraz to będą walczyć z dobre 2 miechy o to, żeby przestawić dziecku godziny i to tyle wstecz...ale to potrzeba wytrwałości i konsekwencji niesamowitej. Skąd tacy rodzice się biorą o ludzie!

Gość Jak są tacy wytrwali w bawieni
bawieniu się z dzieckiem w nocy to i z tym sobie poradzą śpiewająco :D co za nieodpowiedzialni ludzie ja pierdole :/ tak to jest jak głupie dzieci mają dzieci...

Gość ło kuwa!!
Sfiksowałabym przy takim dziecku :/ wariatkowo murowane! Szok!