Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematy wspolczesnego swiata

Aborcja - odpowiedzialność czy morderstwo?

Polecane posty

Jeśli ktoś nie ma środków finansowych, a mimo to zaliczy wpadkę, co powinien zrobić?

Gość ffffffddffsddef
Ponieść konsekwencje za swoje czyny

Gość black power rulez
środki finansowe powinien zrobić

A co gdyby rodzice postanowili abortowac np. Wasza mlodsza siostre lub brata?

Gość black power rulez
>A co gdyby rodzice postanowili abortowac np. Wasza mlodsza siostre lub brata? tiaa, z pewnością będą się z tobą konsultować

Gość JESTEM TU ZNÓW
jestem przeciw aborcji - chyba że dana szmata wie że nie pokocha i oleje dziecko po porodzie. Co innego kobieta której trudno ,ale pokocha i wezmie sie w garść

Gość nazwij po imieniu
Morderstwo! A pieprzenie, że wybór, moje ciało, to sposoby uspokojenia pierdzielonych zdzir którym bezstresowe dupczenie tylko we łbach tkwi. Zanim wyłączysz mózg wielkości rodzynka to pomyśl, że z bezsensownego ruszania dupa może powstać życie. Chociaż lepiej by było, żeby takie prymitywne creatury się nie rozmnażaly. Czego sobie i wam ruchacze życzę na progu Nowego Roku.

Gość JESTEM TU ZNÓW
masz jakiś problem że kradniesz cudzą tożsamość podszywaczu -poza tym -jestem facetem

Gość Kobieta_37*
seks oralny to kanibalizm!!!

Gość DO WSZYSKITCH TEMPAKÓW
nie mozesz zabić czegoś co nie jest odrebnym organizmem. dopóki jest cześcią kobiety jest tylko płodem i nie ważne czy ma uszy które przechywtuja dzwieki których nie rozumie, czy ma zakończenia nerwowe jest tylko płodem

Gość ttyer
Jeśli ktoś nie ma środków finansowych, a mimo to zaliczy wpadkę, co powinien zrobić? Ponieść konsekwencje swojego postępowania i urodzić.

Gość black power rulez
albo ponieść konsekwencje swojego postępowania i wyskrobać

to powinna być decyzja kobiety, co chce zrobić ze swoją ciążą, bo nikt za nas tego dziecka nie urodzi i nie wychowa, dlatego w pełni popieram aborcję na życzenie.

Gość boże boże jesteś ??
a nie lepiej wprowadzić sterylizację na życzenie ? Wilk syty i owca cała ,ani niechcianych dzieci ani wrzasków obrońców życia

oczywiście, podwiązanie jajowodów również powinno być legalne i na życzenie, ale to jest polska, to nie można od niej wiele oczekiwać.

Gość nazwij po imieniu
Cytat DO WSZYSKITCH TEMPAKÓW nie mozesz zabić czegoś co nie jest odrebnym . dopóki jest cześcią kobiety jest tylko płodem i nie ważne czy ma uszy które przechywtuja dzwieki których nie rozumie, czy ma zakończenia nerwowe jest tylko płodem" Po pierwsze: słownik sobie kup, TEMPAKU tępy. Po drugie: w 9 miesiącu ciąży to też płód, posiadający umiejętności pozwalające na prowadzenie życia. Nadal uważasz to za moralnie w porządku aby go zabić? A w ósmym miesiącu? A w siodmym? A jeżeli ja nazwę ciebie płodem...bo chyba dla ciebie to kwestia nazewnictwa...wolno będzie mi ciebie zabić, bo to niewygodny płód? Co z tego, że ma uszy... A jeżeli nie będziesz rozumieć kiedy zacznę mówić po włosku? Mogę cię zabić? A w końcówce wszystko sprowadza się do kwestii użycia mózgu, zanim zaczniesz się rżnac bez sensu: nie dawaj dupska jeżeli nie stać cię na przyjęcie konsekwencji. Nie będzie dylematu aborcji.

nazwij po imieniu - naprawdę nie rozumiesz różnicy pomiędzy zlepkiem komórek, któremu do życia niezbędny jest organizm matki - tzn. wspiera WSZYSTKIE funkcje życiowe (jak np. oddychanie i wydalania), a ukształtowanym organizmem w 9 miesiącu (lub wcześniakiem, który może być podłączony pod aparaturę i także obyć się bez organizmu kobiety)? x kluczem do określenia organizmu jako odrębny jest jego niezależność od organizmu żywiciela. karmienie po porodzie się tu nie zalicza, gdyż nie jest niezbędny organizm jednej konkretnej osoby (matki), może on zostać zastąpiony inną osobą bądź aparaturą. x jestem jak najbardziej za aborcją

Gość poplkijhh.@
Jak legalna aborcja to zniesienie obowiązku alimentacyjnego

Gość dfdfd
Aborcja to ucieczka od odpowiedzialności - kobiety chcą dawać dupy i nie mieć dziecka Dla kobiet legalna aborcja = ucieczka od odpowiedzialności Dla mężczyzn nie płacenie alimentów = ucieczka od odpowiedzialności Niech każdy ma po równo.

Gość agawkaaaaaa1111111
usunac. a pierdolenie o morderstwach zostawic nawiedzonym moherom. idzcie possac ksiezulkom ktorzy zrobili wam wode z mozgu- sami sie pierdola na lewo i prawo, usuwaja bekarty swoich dziwek a wam kaza zyc w czystosci i urodzic kazde istnienie-nawet zdeformowane i uposledzone :D

Gość kkjatolo misass aaas
naiwne mohery. u nas w kraju to istne sredniowiecze jest :D nie dosc ze rzadzi kler to jeszcze placi sie ogromne podatki, pracuje ze miske ryzu a szara masa nikt sie nie przejmuje bo wazne jest duchowienstwo i szlachectwo (wspolczesne haha) w postaci politykow, burzujow itp :D

Gość kkjatolo misass aaas
a i zarodek to nie czlowiek. to zlep komorek. i jest pasozytem w ciele kobiety. wiec skoro nad nim ubolewacie to czemu nie rozpaczacie nad glistami czy tasiemcami ktore siedza wam w jelicie i ktore staracie sie wytepic z siebie? przeciez to zywe organizmy dzialajace w naszym ciele na takiej samej zasadzie co zarodek czyt. pasozytujace! :D wiec to nazywa sie morderstwo! kazdego tepiciela robali w dupie powinni podawac do TOZu albo PETY bo to mord na kolonii sympatycznych robaczkow ktore chca przeciez zyc!

Gość caggatavlo
Nie o to chodzi, nie musicie wyskakiwać z jakimiś moherami i ich rzekomymi teoriami, po prostu chodzi o to, że aborcji możesz żałować, pomyśl, że za ileś lat to dziecko rosłoby przy tobie, mogłabyś go wychowywać, na pewno byłoby inne od następnego dziecka. To jest tak, że ono ma szansę się pojawić na świecie, w jakimś indywidualnym momencie jest szansa dla konkretnego dziecka, pomyśl, że gdyby twoi rodzice usunęli ciebie kiedy byłaś płodem to nie wiedziałabyś co to życie, jak wygląda. Dla każdego jest taka szansa, to nie jest tak, że ty myślisz, że twoje drugie dziecko - kiedy już zdecydujesz się na nie po aborcji pierwszego - ono nie będzie tym samym dzieckiem, szansa dla tamtego już minęła, a ty go nigdy nie poznasz. Tak samo moim zdaniem jest z tym, że jesteśmy właśnie tacy jak jesteśmy, dlatego, że akurat w danym momencie doszło do zapłodnienia. Gdyby było tak że masz dziecko i ma ono np. 2 lata, wiesz jak wygląda, ono już powoli zaczyna się uczyć wszystkiego, to to dziecko jeślibyś miała je z innym mężczyzną nie byłoby już takie samo. Dla ciebie może by było, ale chodzi mi o to kim by było w ciele, jaką miało świadomość. Dlatego nie przychylam się ani nawet nie znam tych teorii kościelnych, czy moherowych czy jakichś innych, to jest po prostu moja własna teoria, nie zabiłabym (nie zrobiła aborcji, dla mnie jednak brzmi to rzeczywiście jak morderstwo) bo dziecko byłoby wynikiem mojej miłości. Co innego z gwałtem. Chociaż jeśli przybliżając się do tego też raczej bym nie była za aborcją, bo to dziecko w końcu byłoby moją częścią. I skąd mam mieć pewność czy np. będę później mogła mieć dzieci, dlatego należy dawać szansę na urodzenie się każdemu dziecku.

Gość nazwij po imieniu
Czarna zła dziewczynka: kiedy zatem zlepek komórek traci według ciebie nazwę płodu na rzecz dziecka? I NIE UCZ MNIE RÓŻNIC POMIĘDZY POSTACIAMI ISTOT LUDZKICH! To przerabialam lata temu, w szkole, kiedy byłam głupim studenciakiem bez stażu pracy. Miałam dużo czasu dzieciaku, żeby ukształtować sobie pogląd, więc - save your breath. Legalizacja aborcji otwiera furtkę dla ludzi do podejmowania decyzji za inną istotę ludzką o prawie do życia lub śmierci. Prosze nie pisać, że broni się w ten sposób praw kobiety; może trzeba postawić sprawę jasno: to zgoda na mordowanie. Prawem kobiety jest myśleć zanim zacznie pieprzyc się bez sensu. A ofiary gwałtów? Po pierwsze kiedy sprawdzimy dane statystyczne to jest to kropla w porównaniu z liczbą aborcji dokonywanych ot, tak sobie. Uzasadnienie, że takie dziecko nie ma prawa żyć, bo jego ojciec był kryminalista? A może posuniemy się o krok dalej: ojciec miał ciemne włosy, więc dziecko nie powinno się urodzić. A może pójdziemy trochę dalej: ojciec jest Polakiem, dzieciak powinien być wyskrobany. Dlaczego nie?! Już ktoś w historii przerabial zagadnienie komu należy się życie i przestrzeń życiowa a komu nie. Tak jak napisałam poprzednio: wszystko sprowadza się do kwestii odpowiedzialności; prosta zasada domino: przyczyna - skutek.

Gość prmkprmk
dylematy wspolczesnego swiata Jeśli ktoś nie ma środków finansowych, a mimo to zaliczy wpadkę, co powinien zrobić? Xxxx Myśleć zanim się zacznie dupa ruszać

Gość Czy to bylo dobre
Nie rozumiem kobiet, ktore poddaja sie aborcji. jesli nie chcesz tego dziecka mozesz je urodzic i oddac... sa ludzie ktorzy marza o dziecku a nie moga go miec.