Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z opryszczką

czy któraś z was miała w ciąży opryszczkę?

Polecane posty

Naczytałam sie trochę oopryszczce i teraz się denerwuję bo jestem w 6 tygodniu ciąży i od tygodnia mam opryszczkę, która już mi schodzi, ale zauważyłam, że obok wychodzi następna :( Zawsze miałam problem z opryszczkami jak tylko byłam choćby przeziebiona albo nie wyspana to od razu potrafiły mi wyjśc nawet dwie. Heviran itp nic nie pomagały, a jedynie dawały skutki uboczne np. okropne codzienne bóle głowy, wymioty, skoki ciśnienia itp a opryszczki jak były tak są. Moja ginekolog powiedziała, żebym się nie przejmowała tą opryszczką i staram sie nie przejmować, ale czy ktoraś z was miała ją w czasie ciąży?

Gość lofca skurek
moja swinka skarbonka miala pryszczyce ale to chyba nie to samo... :O

Gość też mamusia już dwójeczki
Miałam w obydwu ciążach. Też drżałam o maluchy ale spokojnie! W ciąży organizm jest osłabiony wiec wszystko się czepia. Nosiłam opryszczkę na ustach baaardzo długo. Ponoć tylko pierwsze zarażenie jest szkodliwe. Jeśli masz opryszczkę któryś tam raz w życiu to nic a nic nie szkodzi!

Gość mamamaaa
ja osobiscie nie mialam,ale moja mama miala i z tego co mi wiadomo to w ciazy ze mna i z moim bratem. Wszystko bylo ok. ale chce Ci powiedziec,ze moja Mama od kilku lat ma sposob na to swinstwo. Jak tylko czuje ze to wyskakuje smaruje to przecietym zabkiem czosnku-kilka razy i wtedy to sie nie rozprzestrzenia(trzeba tylko trafic w moment pojawiania sie)

Gość lekarzyna
Po pierwsze spokojnie, nic się nie martw. Wirus opryszczki tak jak i cytomegalii jest bardzo niebezpieczny tylko wtedy, kiedy matka po raz pierwszy w ciąży się nim zakazi czyli krótko mówiąc, nigdy wcześniej nie miała wirusa opryszczki, a złapała go będąc w ciąży. Ty masz opryszczkę już od dawna, zatem Twojemu dziecku nie grozi nic :) Heviran oczywiście możesz przyjmować, bo jest bezpieczny w ciąży.

Miałam. Smarowałam heviranem miejscowo i ładnie się wygoiła. Z dzieckiem zero problemów.

Gość hfsgjklh
ja tez mialam zaraz na poczatku ciazy trzeba uwazac,zeby nie prZeszla na narzady plciowe,ale jak ktos pisal,jeslimasz na ustach ktorys tam raz tonie jest grozne dla dziecka

Gość A ja karmie butlą HA !!
DOBRA RADA - nie siedz w ciąży na forach i googlachwciskając sobie choroby czy czytać różnosci na temat ciąży.. Ja zrobiłam ten bląd siedząc tutaj.. :/ psychike miałam zrytą.. wiem ze jak zadje znow w ciąze to internet wyłanczam :D

Dzieki dziewczyny. Uspokoiłam się. Moja ginekolog mówiła, że mi rpzepisze heviran jak będe miała opryszczke, ale jak juz wspominałam heviran nic mi nie pomógł, a jedynie źle sie rpzez niego czułam. Na opryszczke pomaga mi jedynie plaster na opryszczke. Maści nic nie daja. Zanim na rynku pojawiły sie te plastry to opryszczki zajmowały mi 1/4 ust takie wielkie wychodziły, a z plastrami jest duzo lepiej. Mam nadzieję, że z dzieckiem będzie wsyztsko ok :)