Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie historia

Stosunki z rodzeństwem...a Sylwester?

Polecane posty

Z moją dziewczyną i moją kuzynką plus jej facet, mieliśmy iść na zabawę sylwestrową, ale niestety plany się mocno pokrzyżowały i zostaliśmy w czwórkę na lodzie. Moi rodzice za to wybierają się na zabawę. Z czego chce skorzystać moją siostra, zapowiedziała, że robi imprezę dla chłopaka i znajomych w Naszym domu. Dziś Jej powiedziałem, że z racji, że nie pójdziemy na zabawę chcemy zostać w domu i przyłączyć się do nich, zrobić jakieś jedzenie (na żaden krzywy ryj). Dom jest duży i cztery osoby więcej tutaj nic nie zaszkodzą, znamy się trochę z ich znajomymi. Moja siostra powiedziała, że kategorycznie nie, miało mnie nie być i mam spać, ewentualnie w ostateczności mogę zostać, ale tylko ja i moja dziewczyna, o jakiejkolwiek dodatkowej parze nie ma mowy (nawet jeśli to nasz wspólna kuzynka, lubią się, czasem nawet spotykają). Siostra nie ma wielu znajomych, obstawiam, że będzie góra 7 osób z nią i jej facetem. Dlatego myślałem, że my nie sprawimy problemu, bo im więcej tym raźniej, ale pomyliłem się:/ Zawsze wydawało mi się, że z siostrą się dogadujemy, ale się przeliczyłem...

Gość antykoncepcja2012
ja nie wiem co ci ludzie tak przzywaja ten sylwek jakby to byl koniec swiata. my z mezem bedziemy an bialej sali czyli w lozku pewnie bedziemy ogladac jakis fajny film a moze kochac ;)

Gość Starowuj
Ile wy macie lat? Nawet jak wszyscy są pełnoletni - negocjujcie przez rodziców. Albo bawicie się wspólnie, albo "opcja zerowa" i nikt nie zostaje w domu. W końcu jesteście grupą znajomych, oraz rodziną (której się nie wybiera, ale też nie ignoruje).

Tak jesteśmy pełnoletni i dlatego jest to dla mnie cholernie dziecinne, siostra ma 24 lata, ja 25 lat... Po prostu nie chcemy wydawać nie wiadomo ile pieniędzy i spędzić go w miłym gronie, ale jak widać siostra zachowuje się jak księżniczka. Kuzynce napisałem, że siostra mnie tu nie chce, bo co miałem Jej napisać, że zgodziła się tylko na mnie i moją dziewczynę:/

Gość Polkkka000
a nie możecie sami zrobić sobie imprezy w innym pokoju?

Gość Polkkka000
ja bym została i zrobiła w innym pokoju. To nie jest chore. A goście siostry na pewno by się dziwili, dlaczego ta nie pozwoliła wam z nimi być.

Gość No i kolejna
Pewnie chce się tam ruchac dlatego tak z ryjem wyskoczyła

A ja jeszcze niedawno kupowałem im dość drogą wódkę z okazji tych zaręczyn. Pojechaliśmy z dziewczyną na działkę im to dać, bo tam byli, to Nas zapraszali do wspólnego napicia, ale akurat moja kobieta miała imprezę rodzinną i tylko złożyliśmy im życzenia i pojechaliśmy...

Gość rany kolego
zrób osobno imprezke swoja w innym pokoju dom jest tak samo twój jak i siostry i nie musisz pytac o pozwolenie jej

Gość Starowuj
Absolutna racja! To wasz wspólny dom i uzgadniacie takie sprawy tylko z rodzicami, a siebie nawzajem możecie tylko poinformowac o zamiarach. Jakie ma prawo ci zakazywać? Jak jej nie pasi - niech robi domówkę u narzeczonego.

Gość jestemfacetemjkabyco
a ile ty masz lat? Ludzie jak miałęs 17 to spedzaiłes z siostra? watpie a 23? a 33? watpie wolałbym sale z dziewczyna i fajnie sie bawic, niz pozwalac ab siostra trzelala fochy i sie wyzłaszczała..moze nie lubi waszej czworki to oto chodzi. Dlatego nawrzeszczala a ciebie jak na chlopca 5letniego..Ile masz lat ze dajesz po sobie krzyczec siostrze? gdzie masz jaja?:D wiecej honoru..tymbardziej ze wodke droga kupowales a ona z morda do ciebie? nie dawaj sie pomiatac zajmij sie sylwkiem na sali, moze z dziewcyzna balonow na kupcie;) sukienke itp. co za radosc siedziec jak wiesz ze ciebie nie chciala? pomysl..ponadto juz chyba dosc domowek za tyle lat zycia z siostra miales i picie chalnie bylo i sylwester ma byc jak kolejna domowka? :)? co za wspomnienia, zadne;) trzym sie

Gość czytelniczki kafe
A czytałam o twojej siostrze jak tu w wakcje podjudzała ciebie ze twoja dziewczyna ma ciebie przeprosic..nie wiadomo zaco, bo ona zachowywala sie fair, twoja siostra nie fair. I co ona teraz wydarła na ciebie ryja i co? PRZEPROSIŁA:D? widzisz jaka z niej..(>.) doradza innym ale sama sie nie stosuje..fałszywa. zareczny na działce? sory ale takie wiesniackie to troche..raz sie zyje raz sie ma zarecyzny i ty kupowałes droga wodke na dzialke..;/ zamiast byc wsrod ludzi na poziomie z dziewczyna mi by sumienie nie pozwolilo ze ja tu na wsi z wiesniakami i siora a kochana dobra dziewczyna nieopodal..sama oj nie wywiazujesz sie z obowiazkow bycia dobrym partnerem czy sie myle? mnie by zdanie siostry i jej sylwek najmniej interesowal. W tej sytuacji. Jest fałszywa. I podjudza. A sylwester spedza sie w radosci i z normlanymi ludzmi. Wynagradza sie stracony czas. Komus.

Gość SYlwester2013
ja bym sam jako Sylwek wybrał sale:) stoliki swieczki ludzie na poziomie, bez zbednych fochow siory i podjudzania- na sylwku tez bedzie to robiła taki charakter. Baloniki kwiatki muzka tance i para:)

Niezła franca z tej siostruni, no ale rodziny się nie wybiera, niech sobie robi tego Sylwestra sama, Wy poszukajcie innej opcji, bo faktycznie nie psuj tego wieczoru księżniczce:D

Gość Fredd zakochany
wróżką nie jestem...ale wyczuwam, ze siostra zazdrosna..o co? że kochasz swoją dziewcxzyne? a co ona niekochana przez swego faceta to niech mu powie co chce i czego wymaga w zwiazku, czego pragnie aby byc kochana? to chyba dobrze ze bierzesz pod uwage uczucia dziewczyny, w koncu ma byc zona jelsi teraz jest zle to ona nie pyrzjmie oswiadczyn i znajdzie innego. Czas zwiakzu to czas jkaby proby..zarowno ona jak i on pokazuja jak kochaja i jak bedzie wyglada ich zwiazek malzenstwi ich relacje. Siostra jest egoistka ma byc tak jak ona chce. Rzadzic moze wlasnym chlopem, ale nie toba? Ona rozkauzuje co kto ma robic ale sama moze drzec ryja..i co nie nazwala ciebie ksiezniczka? paniusia? nie ona jest dobra super hiper..tlyko franca:D? nie? Ona moze drzec ryja bo ma taka ochote. Ona moze drzec ryja ale na meza bo to z nim tworzy zwiazek 24na h. A ma dąsy ze twoja dziewczyna mowi tobie(nie jej) co czuje mysli? I ona ja ocenia? I cos nakazuje? nie ma nic gorszego jak takie osoby rodizny sie nie wybiera ale wybiera sie druga polowke i to z nia sie liczy. A rodzina nie powinna sie wtracac.

Gość Fredd zakochany
dobrze ze ci w twarz nie dała a tak obgadywała ze jak mkzna bic faceta.. wlasnego mozna jak zasluzył;) Ona jakby ci w gebe dała to by uwazała ze słusznie. Ale innej to obgaduje kaze przepraszac itp Nie macie 17 i 20 lat? macie wiecej wiec i relacje powinny byc dojrzalsze. w pismie sw pisze I opuscisz ojca matke i brata( w sensie rodzenstwo)..i bedziesz zy i słuzył zonie. zatem pepowina az zanadta z rodzina jest toksyczna. Bog stworzyl czlowieka i jego relacje.

Gość agresywna franca
morde drze:D uwazaj bo za drugim razem ciebie pobije:D Ty ja pobij supersylwkiem;)

A ja tu pierwszy raz piszę więc to nie o mnie było wcześniej mowa. Moja dziewczyna z siostrą mają poprawne relacje, żadna sobie w drogę nie wchodzi, ale już ze mną to siostra sobie za dużo pozwala:). W przyszłym roku ma się wyprowadzić co swojego narzeczonego, współczuje Mu trochę, ale mi problem zejdzie z głowy:D Wiem, że rodziny się nie wybiera, ale myślałem, że jak za parę lat będziemy mieli swoje rodziny to będziemy wpadać do siebie, może nawet razem spędzać Sylwestra, ale po czymś takim co teraz odpierdala:/ Z dziewczyną zdecydowaliśmy, że albo jednak sala albo kuzynka powiedziała, że ugada swoich rodziców i u nich posiedzimy:D

Gość Maryna z siankiem
tak wpdac do siebie;) to zrozumiałe, ale nie zyc 24 na h.. sam widzisz ze to rodzi chore relacje.. Czasem jak sie widzi rzadziej te relacje sa lepsze niz czesciej. jako siostra ktora duzo dostała..zna ciebie dluzej od dziewczyny prawda? wiec wiecej lat z ciebie doiła powiem po wisniacku bo ja Maryna:D wodka auta kasa domy zabawy itp zmyslam;) to nie powinna jako osoba kulturlana drzec morde..tym bardziej, ze sama INNYCH ZA TO OSADZA.. nie masz 5 lat, ona ciebie nie utrzymuje a drze gebe jakby twoja matka była i ostatni grosz na ciebie dała...dziwne to troche. Ma nature rządząca. kto ma inne zdanie od niej nie akceptuje tego co ona jak np twoja dziewczyna, to sie msci i jest wredna i obgaduje..i co gorsza ciebie nastwia przeciwko.. No sam widzisz;) sala została przegłosowana. Moze na sale wcisniesz te 4;)? wiesz z wlascicielem musisz sie spiknac;) on ci powie ze tam para nie przyszla..albo dostawi talerzyki dla nich przy tylu gposciach to nie problem:) bawcie sie dobrze:)))))))))))))))))!!!!!! Maryna!

W każdym razie dzięki wszystkim za wypowiedzi, upewniłem się, że to nie ja mam problem, tylko siostrunia chowa na księżniczkę:P Udanego Sylwestra oraz Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim życze:D