Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonyaaaaa

zdjęcie brzucha - który miesiąc ciąży obstawiacie?

Polecane posty

Gość bardzo ładny brzuszek
Ja po wyjściu ze szpitala miałam tylko 7kg mniej (czyli 5 zostało). Karmiłam piersią, ale nie chudłam, bo ciągle byłam głodna :) Teraz 5mies po ciąży brzuch prawie normalnie wygląda, tzn. skóra już jest jędrna i nic nie wisi. Tylko pamiętaj o smarowaniu brzuszka, ja pod koniec co chwilę smarowłam, zwłaszcza wtedy, jak się obniżał, to bardzo swędział najpierw na dole, a potem u góry. używałam z AA ja &mama. czy jakoś tak, zgrzewkami kupowałam i nie mam ani jednego rozstępu. Ciesz się swoim ładnym wyglądem, cykaj fotki i nie przejmuj głupim gadaniem. Pewnie nie raz usłyszysz zdziwienie jeszcze. "O, pani tez w ciąży, ale ja już za miesiąc mam termin, a tu widzę jeszcze sie pani pokula (do mnie tydzień przed terminem)" :P

Na początku szóstego miesiąca prawie nie miałam brzucha. Na moich imieninach wszyscy pytali dlaczego nie piję... odpowiedź... bo jestem w ciąży. :D Zdziwienie. Przytyłam niecałe 10 kilogramów, z ciuchów ciążowych miałam jedne spodnie w gumkę, pod koniec ciąży. Ze szpitala wyszłam w ubraniach sprzed ciąży. Nie mam rozstępów i innych "pozostałości". Rodziłam w wieku 35 lat. :D

Gość Sonyaaaaa
Dziękuję za odpowiedzi. Z ciuchów ciążowych tez mam tylko jedne na gumce, teraz mi się przydają. b. długo wchodzilam do swoich spodni sprzed ciąży, zwłaszcza, że dużo z nich miałam za duże w pasie, bo wczesniej ważyłam 58, potem schudłam do 52 Ze szpitala też pewnie wyjde w spodniach sprzed ciąży, tych trochę większych. Teraz już zaczynam się stresować, bo zostało mniej niż 4 tygodnie:) a własnie, czy u Was jakoś sprawdził się przesąd, że tak jak mama nas rodziła, tak potem my? U mnie sprawdza się to, że Moja mama ze mną w ciąży też nie tyła, miała mały brzuch, tak że jak jechała na poród to myśleli że ona na podtrzymanie. Pytam, bo urodziła mnie o miesiąc za wczesnie:D wolałabym żeby u mnie tak nie było:) Na razie się trzymamy i oby tak dalej. A przyn. do nowego roku:) już tylko 2 dni

Gość jestem podobnych gabarytów
u mnie się nie sprawdziło;) moja mama pomimo, że od zawsze jest szczuplutka, to w ciążach ze mną i z moim bratem miała malutki brzuch i mało przytyła, bo po 8 kg porody też miała bardzo lekkie i szybkie (mnie rodziła 4h, brata godzinę) i bez problemu urodziła SN oczywiście sądziłam, że u mnie będzie podobnie, a jednak nie... brzuch w każdej z ciąż miałam bardzo duży i przy pierwszym porodzie dowiedziałam się, że mam wąską budowę i dlatego zapewne u mnie brzuch był bardzo duży (kobiety z szeroką miednicą mają dużo mniejsze brzuchy) wszystkie dzieci rodziłam przez CC na szczęście po mamie odziedziczyłam jednak dobre geny, bo po każdej z ciąż błyskawicznie wracałam do formy i wagi;)