Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Czemu wszyscy tak krytykują polskie porodówki?

Polecane posty

już na niektórych forach nieraz na zapytaj spotkałam sie z tym że wszyscy strasznie krytykują polskie szpitale. w jednym z pytań dziewczyna wachała sie czy rodzić w irlandii czy w polsce to jedna z użytkowniczek powiedziała "za granicą bo w polsce jak będziesz rodzić to ci sie później wszystko odwidzi" -to nie są dokładnie te słowa ale w tym kontekście. jeszcze czytałam wiele artykółów (m.in. ten http://www.papilot.pl/historie-czytelniczek/17117/List-Porod-w-polskim-szpitalu-to-prawdziwy-horror-Wstyd-bol-lzy-upokorzenie-NIGDY-WIECEJ.html#comment2347544 ) i wszyscy opisują że poród w polsce to horror! no bo żeby tak mówiła jedna czy dwie osoby ale tak mówi większość. tylko co mają wszyscy na myśli mówiąc "rodzenie w polsce to horror" bo tego nie rozumiem. co tam takiego strasznego? czym sie różni poród w polsce od porodu za granicą? prosze o rozwinięcie odpowiedzi a nie tylko np. warunkami itp.

Gość Polkkka000
z tego co słyszałam to po prostu w polskich szpitalach rodzące traktują jak śmieci (nie we wszystkich, ale w wielu tak jest). Wiele moich znajomych tak miało, słyszały wyzwiska typu: czego się drzesz? trzeba było nóg przed facetem nie rozkładać itp. Za granicą podobno lepiej traktują pacjentki.

Gość 65684
Znajoma znajomego koleżanki sąsiadki. :) W Warszawie na Karowej jest tragicznie, ale w szpitalu praskim, bródnowskim czy na Inflanckiej jest ok.