Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieustraszonawiwa

rzecz o dluugim zwiazku

Polecane posty

Gość nieustraszonawiwa

jestem z chlopakiem dokladnie 5 lat i 5 miesiecy. mam 24 lata. roznie bywalo miedzy nami,jak to w zwiazku, klotnie, wspaniale chwile i kryzysy, ale jestesmy ze soba i sie kochamy. czuje ze jestem kochana i ze mu na mnie zalezy w codziennych sprawach i czynnosciach. problem polega na tym, ze przestaje mi to wystarczac. od ponad roku zgaduje go o zareczyny, jakas deklaracje, az zaczelam mowic wprost o co mi chodzi. ze mam dosc juz takiego "chodzenia" , mam ochote na inny poziom relacji. nie mieszkamy ze soba i moj facet w ogole nie wspomina aby to zmienic, nie mowi nic o slubie, oswiadczynach. spotykamy sie tak samo o tych kilku lat, chodzimy na randki, ja zostaje u niego czasami w domu, on mnie odwiedza. ale nic sie posuwa sie do przodu:( przez to wszystko , w glowie zaczynaja mi rodzic sie pomysly, czy to na pewno TEN , co jest spowodowane mysle rutyna i tym, ze NIC NIE POSUWA SIE NAPRZOD. chcialabym moc planowac z nim cos innego niz wyjscie do kina, czy znajomych. chcialabym pogadac o wspolnym domu, wspolnej przyszlosci. ale on ucina takie tematy. a ja zaczynam sie nudzic w takim zwiazku...:( wiem, to jest dziwne, kocham faceta, ale jestem juz dorosla kobieta , chce zalozyc rodzine a nie spotykac sie na popoludnia , chodzic za raczki i odprowadzac do domu:/ eh... coraz wiecej watpliwoaci w mojej glowie, z tej rutyny wymyslam jakies problemy, doszukuje sie dziwnych rzeczy...ktos tak mial??

Gość wanesskaMeej
A może trafił ci się Piotruś Pan?

Gość mam tak samo jak ty :/
z ta róznicą,że ja czekam już...9 lat:O

Gość nieustraszonawiwa
9??????? serio? ooo nie, ja tyle bym w zyciu nie czekala. powiem Ci, ze ja ustalilam sobie swoj deadline. moze to glupie, brutalne, ale ja mam tez swoja cierpliwosc, uczucia uczuciami....jesli do naszej 6stej rocznicy, ktora jest w sierpniu nic sie nie zmieni, to ja odchodze. chce zalozyc rodzine, planowac wspolny dom, a nie spotykac sie jak para licealistow kolejne lata. dziewczyno podziwiam cie, ze wytrwalas 9 lat...... nie myslisz zeby odejsc?

Gość aniela 500-setka
dziewczyny jest takie powiedzenie ,,nie trzeba kupować piekarni,żeby jeść bułki"-i ci faceci tak mają.A do autorki-zaczynasz się nudzić w tym związku i tu masz podpowiedż nie naciskaj na ślub b o to może miłość się kończy i obrączki nic nie pomogą.

nie chcę być sama. Poza tym serce by mi pękło--poświęciłam tej osobie 9 długich lat. mam 33 lata. jestem załamana tą calą sytuacją już,zmęczona niesamowicie.

też chciałabym mieć jeszcze dziecko,czuję,że czas przecieka mi między palcami. płakać mi się chce:( :( :( Nie mam w sobie na tyle siły,zeby go zostawić...:(

Gość nieustraszonawiwa
a to ja myslalam ze juz mam duzo lat...nie znam twojej sytuacji dokladnej, ale popatrz jakie to egoistyczne ze strony facetow - jakos oni nie przejmuja sie tym, czego my pragniemy:/ nie jest za pozno na dziecko dla ciebie, do 40stki dzisiaj spokojnie mozna miec dzieci, tylko musisz sie juz zdecydowac, a nie czekac na kolejny rok...a tobie chodzi tez o slub? czy w ogole twoj facet nie chce dzieci? wiem ze ciezko odejsc, tez przezylam z nim mnostwo dobrego i pieknego, ale widzisz, czasami trzeba odsunac uczucia i spojrzec rozumem , ze naze marzenia sie nie spelniaja. ja czekam jeszcze kilka miesiecy a potem poszukam szczescia gdze indziej. sama milosc do chlopaka nie da mi ani slubu, ani domu, ani dzieci, sama musze o to sie zatroszczyc

Gość malasmutnakrolewna
ajesli odejdziesz to skad masz pewnosc,ze znajdziesz milosc? zalezy Ci na slubie, czy na czlowieku? porozmawiaj ze swoim chlopakiem, czemu taka jest sytuacja. czy on w ogole nie chce zakladac rodziny?moze po prostu nie jest jeszcze gotowy? przeciez dzieci i dommozecie miec bez slubu, slub nie jest gwarancja szczescia i milosci.

Facet, który 5 czy 9 lat 'chodzi' z dziewczyną i nie deklaruje się to albo jest niepoważny, albo w ogóle nie jest pewien, czy to właściwa osoba:(. Wydaje mi się, że to marnowanie czasu, takie czekanie nie wiadomo na co:(. Tym facetom jest widać tak wygodnie płynąć sobie bez celu i albo będziecie sobie bez sensu płynąć z nimi, albo się odczepicie i traficie na kogoś, kto wie, czego chce.

Gość nieustraszonawiwa
zgadzam sie z przedmowca...juz nie jedna klotnia wynikla z tego, ze ja chce deklaracji. odeszlabym dawno, tylko ze wlasnie procz tego, ze nie planujemy slubu i on sie nie oswiadczyl jest super. to facet odpowiedzialny, pomocny, madry, zaradny. tylko mowi, ze wszystko w swoim czasue, doczekam sie, chce spedzic ze mna zycie. daje mu czas, a raczej sobie do wakacji, potem koniec czekania. obiecuje to sobie tu i teraz

Gość nieustraszonawiwa
malasmutnakrolewna zalezy mu na slubie i dzieciach, mowi o tym. absolutnie zadnych dzieci bez slubu. chce zeby wszystko bylo normanie, tak jak powinno byc. nie bede nigdy zadna panna z dzieckiem. chce normalnej rodziny, tak zostalam wychowana i tak bedzue. albo z nim, albo z kim innym. a skad wiem, ze spotkam mmilosc? pewnosci 100% nie mam, ale przeciez chodzer po tym swiecie i widze ze sa fajni faceci jeszcze. jestem mloda, mysle ze ladna, zadbana, wyksztalcona, dlaczego mam nie znalezc milosci? zwracam uwage inncyh mezczyzn, wiec mniemam, ze nie zostalabym sama:) moj chlopak ma 25 lat, wiec moze sek w tym, ze powinnam szukac starszego faceta

Gość malasmutnakrolewna
moim zdaniem jestes glupia. sama mowisz, ze Twoj facet jest dobry i dobrze sie z nim czujesz, ale do szczescia brakuje Ci tylko slubu. Skoro Twoj facet deklaruje, ze wszystko w swoim czasie to znaczy, ze mysli o Tobie powaznie i chce sie ustatkowac tylko jeszcze nie teraz. Co w tym zlego,ze mysli rozsadnie?Przeciez malzenstwo to ogromna odpowiedzialnosc. Moze on nie chce jeszcze brac za kogos tak wielkiej odpowiedzialnosci jaka jest malzenstwo i wychowanie dzieci? ja go doskonale rozumiem, bo po co robic cos na sile? 24/25 lat to wbrew pozorom dla faceta stosunkowo wczesnie na malzenstwo, ale za 2, 3 lata moze bedzie chcial sie ustatkowac? Masz pewnosc, ze kogos rownie mocno pokochasz, zareczysz sie i wyjdziesz za maz w tak krotkim czasie? pomysl, jakie moga byc konsekwencje. Moze trafisz na milosc,moze bedziesz samotna a moze trafisz jeszcze gorzej? moja kolezanka zostawila swojego chlopaka po 5 latach czekania, tez miala 25 lat ale trafila na strasznego babiarza.Na poczatku byla wielka milosc i szal, zaszla w ciaze po 3ech miesiacach,ale slubu z nim tez nie moze wziac,bo okazalo sie, ze on jest w separacji i nie chce sie rozwiesc. zycie pisze rozne scenariusze, uwazaj, zebys nie stracila kogos biliskiego, chociaz moim zdaniem Tobie nie zalezy na facecie tylko na weselu,obraczkach i papierze od ksiedza.

Gość oiuhgbv
przechodzony związek ,mówie ci nic z tego nie będzie taki długi związek chodzenie jest wręcz niesmaczne,potrzeba świeżej krwi,to jak kazirodztwo,zmuszasz go napraszasz się ,jak wyrwie go inna ucieknie ,zobaczysz