Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rache

Potrzebna pomoc!Architektura wnętrz na Politechnice Śląskiej

Polecane posty

Gość rache

Witam. Jestem w drugiej klasie liceum o profilu - o zgrozo - dziennikarskim. Wybrałam taki kierunek ze względów..szczerze powiem niewiadomych. Nie myślałam wcześniej o studiach, mówiłam "jakoś to będzie, mam czas". Wczoraj, zalana łzami, przeszukiwałam internet, by znaleźć cokolwiek co mnie interesuje. Wybór, przynajmniej ten pierwszy, padł na architekturę wnętrz. Rysowanie nie idzie mi najgorzej, w razie czego pójdę na kurs, w końcu ołówek trzymać już umiem. Nie wiem jak wyglądają egzaminy wstępne, jak się przygotować i przede wszystkim - co zdawać na maturze, by się dostać. Czy powinnam uczęszczać na kurys przygotowawcze organizowane przez wybraną uczelnie? Nie jest za późno? Błagam, potrzebuje pomocy, jestem zrozpaczona.

Gość anneagre
Oczywiście nie jest za późno. Na kurs radzę się wybrać i to jak najszybciej. To jest niezbędne. Po pierwsze zobacz też co jest potrzebne do rekrutacji. Na architekturę wnętrz często jest niezbędna też teczka z pracami, choć nie jestem bardzo w temacie, gdyż ja zdaję na Architekturę i Urbanistykę. Z kursem byłoby najlepiej jakbyś poszukała opinii w necie o tych ze swojej okolicy. Te, które sa organizowane przez uczelnie nie zawsze są najlepsze, więc lepiej bardziej się tym zainteresować.

Gość rache
Nie wiesz przypadkiem, jakie przedmioty na maturze trzeba zdawać? Powiem szczerze, że nie potrafię znaleźć nic więcej na stornie, oprócz terminów, które i tak jeszcze mnie nie dotyczą.

Gość rache
Matko, dziękuje. Pisząc na tym forum byłam pewna, że nikt mi nie odpowie. Teraz już jedynie znaleźć korepetytora i mieć nadzieję, że jakoś to będzie. Sądzisz, że historia sztuki zdana na maturze pomoże mi w przyszłości?

Gość anneagre
Myślę, że bez sensu jest zdawać jakiś przedmiot, który nie liczy się w rekrutacji i raczej nie jest to kluczowe w tym kierunku. Tylko pochłonie to Twój czas, który mogłabyś lepiej spożytkować na szkoleniu sie w rysunku. I nie polecam ci rysunku indywidualnego, kursy, które dają lekcje grupowo lepiej przygotowują do studiów. A i jeśli będziesz szukać kursu w necie to zdawaj się na opinie osób, które już studiują ten kierunek, najlepiej na tej uczelni. Może będziesz na targach Polibudy Śląskiej i wtedy będzie okazja zapytać? Albo może znasz kogoś takiego? Jeśli nie to nawet polecam znaleźć kogoś takiego na fb i się po prostu spytać. Jeszcze jedno, jeśli jakiś kurs pisze, że mają zdawalność +/- 90%, nie popartą żadnym dowodem np. nazwiska osób, które się dostały) na studia to im nie wierz. To częsty chwyt, a taka zdawalność jest po prostu niemożliwa. Ja uczęszczam na kurs w Warszawie, pewnie dojazd może Cię zniechęcić, ale jeśli nie to mogę Ci polecić tą szkołę. Ludzie często dojeżdżają z różnych zakątków Polski.

Gość rache
Warszawa to dla mnie trochę za daleko, mieszkam w okolicach Bytomia. Mimo wszystko możesz podać mi stronę tej szkoły, będę miała się na czym wzorować podczaas szukania. http://kreaktywni.pl/ Myślałam o tym.

Gość anneagre
www.domin.pl Strona trochę wygasa, więcej aktywności jest na facebook'. Polecam obejrzeć galerię na FB Nie mi oceniać ten kurs, zapewne czegoś byś się tam nauczyła, choć nie wiadomo jaką mają skuteczność.

Gość anneagre
Ale zawsze możesz podzwonić po kursach i popytać jaką mają zdawalność (pewnie i tak nie usłyszysz prawdy w większości przypadków, ale warto się trochę obeznać co i jak)

Gość rache
Mam chyba jeszcze większy mętlik w głowie niż wcześniej. Mimo wszystko dziękuje za dużą pomoc ;)

Gość anneagre
Nie ma za co, pozdrawiam ;)