Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość amanda-m

Studia Architektura - Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość amanda-m

Witam serdecznie. Z góry przepraszam jeżeli mój wątek się powtarza, ale, że tak powiem "przebuszowałam" cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi i żadna z nich niebyła w stanie mnie zadowolić, ponieważ były one mało konktertne a bardziej ogólne. Jestem uczennicą 2kl LO i interesują mnie sudia Architektóry i Urbanistyki w Poznaniu/Wrocławiu. Za rok mam zamiar zdawać mature z rozszerzonej matematyki, podst. z j.polskiego, post. z j.niemieckiego oraz post. z histori sztuki. Moje pytanie brzmi czy to wystarczy? Czy może jeżeli bym się jeszcze bardziej przyłożyła i zdała ewentualnie post. z fizyki to z punktu szkoły/matury mogła bym śmiało startować na ten kierunek? (Oceniam realnie swoje możliwości co do matury i niestety wiem, że na więcej mnie nie stać) Czy może obowiążkowe jest samo rozszerzenie z tych właśnie przedmiotów i zaracam sobie głowe marzeniami o tych studiach zdając większość przedmiotów na postawie? Oczywiście mam świadomość tego, że oprucz ocen i wiedzy ścisłej potrzebne są również umiejętności plastyczne, przeprowadzany jest egzaminy z rysunku itd. Zdolności artystyczne jakieś posiadam i od lutego mam zamiar zacząć uczęszczać na zajęcia plastyczne ze szkicu i malarstwa w pobliskim teatrze oraz podjąć się raz w miesiącu (niestety na więcej mnie nie stać) specjalnych kursów przygotowujących właśnie na ten kierunek. Uprzejmie proszę osoby które oriętują się mniej więcej jak taka rekrutacja w tym okresie wygląda i czego powinnam się spodziewać o podpowiedzenie mi na czym się konkretnie skupić i nad czym popracować ażebym wiedziała "którą drogą musze iść". Wdzięczna bym również była, jeżeli zajży do tego wątku któraś z osób obecnie studiujących ów kierunek i mogła bym jej zadać kilka pytać, doradzić się co do pewnych kwesti itd. aby dała jakieś namiary na siebie .. e-maila, numer gg .. no cokolwiek :D Z góry dziękuje i czekam na wasze odpowiedzi :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować