Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makitttkka

Test IELTS zdawany w Anglii - na ile go zdaliscie ?

Polecane posty

Gość Makitttkka

Mieszkam w Anglii od wielu lat i mówię płynnie po angielsku. Nie wiem jednak jak sobie poradzę na tym egzaminie. Czytałam sample test i trochę to skomplikowane ... Chciałam zapytać kto z was zdawał ten test i nie ile puntkow go zdaliscie ? Chce studiować na uniwersytecie w Londynie:) Pozdrawiam !

Gość Katinaaa bhp
Zdałam na 8

Gość Kaaarroollaa
Makittttkko ile masz lat? Ja mam podobne marzenie, więc pytam z ciekawości czy mam jeszcze szanse. :)

Gość Makitkkka
Mam 27 lat :) Na studia i spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno !

Gość Kaaarroollaa
Makittttkkooo mam nadzieję, że masz rację. Ja mam 19 lat, niedługo kończę skołę - technikum turystyczno-hotelarskie. Znam dobrze angielski i trochę niemieckiego, dużo rozumiem, ale niewiele powiem. Jestem w stanie wykonywać niemalże każdy zawód - dusza pracy. Czy myślisz że mogłabym spróbować swoich sił za granicą, moze w gastronomii, albo hotelarstwie..?

Gość Makitttkkka
Hej Karola jeśli znasz angielski i jesteś pewna siebie i nie boisz się jechać sama do Anglii to spróbuj! Moja rada przyjedz do Anglii na początek do pracy jak au Pair do jakiejś fajniej rodzinki w Londynie albo okolicach, małych czarujacych angielskich miejscowościach. Nauczysz się Języka od strony praktycznej i nabieresz pewności siebie w rozmowach. Poznasz nowych ludzi i będziesz od razu zarabiała pieniądze. Nie duże ale na początek tomów sam raz. Rodzina może ci nawet wysłać na kurs angielskiego. Po jakiś czasie możesz zacząć tutaj kurs albo stydia w kierunku który cię interesuje i żyć w Anglii :) Ja mieszkam tutaj na stałe od wielu lat i szczerze ci powiem ze kocham ten kraj, ludzi i język angielski :)

Gość Kaaarroollaa
Makitttkkoo dziękuję za odpowiedź i dodanie mi otuchy. Spróbuję zrobić tak jak napisałaś. Do tego czasu jeszcze postaram się podszlifować język angielski i myślę że będzie dobrze. Zawsze moim marzeniem było wyjechać do jakiegoś interesującego kraju, z ciekawymi ludźmi. Wiem, że jak usłyszę dookoła siebie angielski akcent, będą otoczona angielskimi reklamami, radiem, telewizją, to będę w siódmym niebie i powiem ''tak, to tego właśnie chciałam'. :) Także uwielbiam ten naród, który ma w sobie coś imponującego. Wcale nie dziwią mnie ich krany czy gniazdka. To indywidualiści i to mi się podoba, poniekąd też taka jestem. Masz rację, nie ma jak to nauczyć się praktycznego zastosowania języka w sytuacjach codziennych. Jeszcze raz dziękuję Ci za radę, jesteś Kochana. :) Pozdrawiam.

Gość Matitkkka
Karola nie ma sprawy :) Anglicy są najbardziej tolerancyjnym i pogodnym narodem! Od kiedy tu mieszkam poznałam ludzi z CAŁEGO świata. Moja mama mi kiedys mowila, kiedy bylam mala - " Do odważnych świat należy"