littlemistress 0 Napisano Grudzień 29, 2012 hej, swoją przygodę z tabletkami yasminelle zaczęłam dziś. Nie zostały mi one przepisane jako lek, który ma chronić przed ciążą, lecz z powodu problemów endokrynologicznych.. Pierwszą tabletkę miałam zażyć (wiadomo) pierwszego dnia miesiączki. Jestem jeszcze w okresie dojrzewania, mam 18 lat, także krwawienia nie są bardzo regularne i do przewidzenia. Od ok. 3 dni zauważyłam brązowawe plamienie, więc pomyslalam, ze to juz czas na pierwsza tabletke, ale postanowilam zaczekac az pojawi sie zwykle krwawienie, ktore nie nastapilo... tabletke wzielam dzis, pomimo tego plamienia. Uwazacie ze slusznie zrobilam? nie chcialam czekac kolejny miesiac, kiedy to BYC MOZE pojawi sie normalne krwawienie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w ogromnym przelocie XV Napisano Grudzień 29, 2012 Trudno stwierdzić. Nie znamy Twoich cykli. :) Na pewno nie umrzesz od tego. Tylko teraz już nie mieszaj i bierz opakowanie do końca. Rozumiem, że te problemy zdiagnozowane zostały na podstawie badań? Jeśli będziesz korzystać z antykoncepcyjnego działania tabletek to musisz się dodatkowo zabezpieczać co najmniej do czasu przyjęcia 7 tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
littlemistress 0 Napisano Grudzień 29, 2012 tak, oczywiscie. mialam wiele badan :) nie bez powodu zaczęłabym je brać. Wiadomo-to jest dla mnie nowość, z czasem człowiek nabierze pewności i doswiadczenia :) Dziękuję za pozytywna odpowiedż :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pozdrowienia z RPA Napisano Grudzień 29, 2012 Chłopak bzyka dziewczynę w samochodzie. Podchodzi policjant i pyta: - Co robicie obywatelu? - Bzykam dziewczynę. - No to teraz moja kolej - rzekł policjant rozpinając rozporek. - Czemu nie. W sumie nie robiłem tego nigdy z policjantem. - odpowiedział chłopak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach