Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwierkaaaazna

uczulenie mleko

Polecane posty

Gość Oliwierkaaaazna

moze mial ktos przypadek ze dziecko bylo uczulone na mleko,ktore dopiero wyszlo w pozniejszym wieku.U mnie podjerzewa sie ze dziecko jest uczulone na mleko,gdy skonczylo rok odrzuclo samo mleko i podawalam tylko od czasu do czasu jakis serek albo kaszke.jak rozpoznalyscie ze dziecko ma uczulenie na mleko?Jakie byly tego objawy?U mnie u dziecko czesto sa takie czerwone liszajki na brodce policzku?po nowym roku idziemy na badania z krwi wiec bedziemy mieli juz pewnosc na co.odlozylam mleko z diety dokaldnie 5 dni temu ale liszajki dalej sa.

Gość lady bronka
u mojej córki zmiany skórne zniknęły po około 3 tygodniach od odstawienia mleka. organizm potrzebuje trochę czasu, żeby pozbyć się alergenu. podawałam też córce latopic, to probiotyk dla dzieci ze skazą i azs. na szczęście wiele dzieci wyrasta ze skazy. u nas skaza objawiła się suchymi policzkami, wysypką, bólem brzuszka, mała była niespokojna. widać było, że coś jej dolega. po podaniu nutramigenu zamiast zwykłego mleka wszystko sie uspokoiło.

Gość malamimi.
i dopiero teraz ci sie zajarzylo ze dziecko moze miec uczulenie??? Rychlo w czas...To sie robi zaraz przy pierwszych objawach, najpierw pediatra potem specjalista a nie kafe :o