Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecirpliwa :)

czy już mogę zrobić test?

Polecane posty

ostatnią @ miałam 05.12. długość cykli ok 27-28 dni, czyli przewidywany termin miesiączki powinien być 01-02 stycznia. 9 dni temu miałam malutkie plamienie (taką ledwie zauważalną kropeczkę) - podejrzewam, że mogło to być plamienie implantacyjne. Jak myślicie, mogę już zrobić test ciążowy? Będzie on wiarygodny? Nie mogę się doczekać i najchętniej chciałabym wiedzieć JUŻ! ;)

Gość Możesz ale
nie koniecznie bedzie on wiarygodny:) Jak wyjdzie Ci negatywny to i tak go będziesz powtarzała za kilka dni :)

Gość FajnieByćCiężarną
zrób jeśli będzie negatywny powtórz w dn spodziewanej @

Mozesz choc ja na Twoim miejscu poczekalabym jeszcze tydzien :) Mozesz zorbic jeden test dzisiaj a drugi za tydzien dla pewnosci :) A najlepiej idz zrob bete .;) Powodzenia :)

zapewne :) Jednak chęć bycia Mamą jest tak silna, że nie wiem, czy wytrzymam te parę dni :)

Gość FajnieByćCiężarną
każda ma inne stężenie hormonu, tobie może już wyjsc a np mi na twoim miejscu juz nie.

Gość niecierpliwa :)
dzięki za odpowiedzi. W sumie sama je znam, ale... nakręcam się i bardzo bym chciała... :)

Gość mama007
zrób z porannego moczu miałam cykle 27-28dni i zrobiłam test 4 dni przed spodziewną @ i wyszła blada kreska. Teraz ta bladakreska ma pół roku i nieźle dokazuje :P I też miałam wcześnij taka małą, jasną plamkę.

mama 007 - z porannego moczu to raczej nie zrobię w najbliższym czasie - dziś idę na noc do pracy :( wiem, że chodzi o największe stężenie hormonu, ale kiedy to największe stężenie będzie w moim przypadku? jest sens robić dziś? np za godzinę?

ok. dziękuję. Ale i tak się nakręciłam, więc po test jednak polecę ;) w razie W powtórzę, go jak @ nie przyjdzie :P

Gość Lepiej zrobisz jak
pójdziesz na bete.

Gość królik-skacze
Daj znać jaki wynik

ok. napiszę jaki wynik. tylko nie piszcie mi później nic w stylu "a nie mówiłam?", bo się załamię. staramy się już jakiś czas i oboje z niecierpliwością czekamy na dwie kreseczki

Gość czikita 12
po co pytasz czy zrobić test? idź do apteki i kup test, zrób natychmiast...po co się męczyć gdybająć. Ja zrobiłam 2 dni po terminie planowanej miesiączki i miałam bardzo grubą krechę więc myślę, że jakbym zrobiła kilka dni wcześniej to tez by była jakaś bladzieńka

Gość FajnieByćCiężarną
ja robiłam popołudniu w 1 dn spodziewanej @, powtarzałam na drugi dzień rano-pierwszy test to była blada kreska ledwo widoczna, na drugi dzien niewiele bardziej wyraźna :)

Ja sie przyznam szczerze nie wiem kiedy mialam planowany termin miesiaczki... ostatnia mialam 2.11 wiec sadzialm iz jakos na poczatku dostane nastepna. 6.12 nadal nie bylo wiec od tak sobie z chlopakiem wykonalismy test. Wieczorem a na dodatek wczesniej wypialm karton soku po ktorym sikalam co chwile i wyszla balda kreska. Nastepnie powtorzylam test 13.12 (w dniu urodzin :D) i wyszla bordowa krecha :D

Gość FajnieByćCiężarną
ja miałam mieć wyrostek, a teraz ten wyrostek tak kopie, że szok :)

Gość FajnieByćCiężarną
no moja mama wyklocila konsultacje ginekologiczną(21 lat mam a traktowali mnie jak totalną gówniare) i 2 lekarzy mnie badało, jedna mnie tak wystraszyła, że mogło wyjść że nie mam drugiego jajnika przyszedł drugi i powiedział, że albo za chwile @ albo wcale :D

No to tez wesolo ja Ci powiem tak. Bedac u jednego ginekologa dowiedzialam sie iz w ogole on nie widzi ciazy pomimo dwoch testow pozytywnych i robionego usg. Stwierdzil ze nawet jesli ciaza jest to najwiidoczneij poronilam samoistnie bo on nic nie widzi przepisal duphaston dla latwiejszego oczyszczenia. a jesli ciaza jest to ja podtrzyma w co watpi. Poszlam do drugiego ginekologa malenstwo zdrowe wszystko dobrze sie rozwjia nawet dostalam zdjecie do domu z zarysem babelka w ksztalcie literki C. duphaston nadal biore profilaktycznie. Tak wiec widzisz jden by mnie wyslala na czyszczenie a drugi stwierdzil zdrowac ciaze. za tydzien ide na kolejne usg mam nadzieje ze juz uslysze bicie serduszka mojego malenstwa :)

Gość FajnieByćCiężarną
zależy od lekarza, u mnie słuchali bicia serca dopiero od 24tc chyba jakoś, wcześniej w 22tc albo 23tc słyszałam na 3d/4d. Ale dlatego, że wcześniej co wizyta było usg i było widać, może dlatego?

Gość FajnieByćCiężarną
u mnie było okey już u pierwszego lekarza który mnie prowadzi i będzie prowadził do końca ciąży-zostało 8 tygodni :)

Ja test zrobiłam weczorem 3 dni przed spodziewaną @ i wyszedł pozytywny (cykle miałam 28 dniowe). Powodzenia!

Gość FajnieByćCiężarną
koleżanka miała się odezwać co do wyniku i cisza a ciekawa jestem :D