Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laryssssssa

zespół muzyczny w klimacie ludowym - zna ktoś????

Polecane posty

Gość laryssssssa

Oczywiście nie chodzi mi o same przyspiewki i piosenki starodawne. Ale bardziej o muzyke taka skoczna, fajna, ale żeby też grali inne rzeczy. Spotkaliście się w ogóle z czymś takim? chpodzi mi o okolice warszawy

Gość erttt
z okolic żywca-bielska jest fajny zespół - Po nasemu grają ludowe piosenki w aranżacji z perkusją i gitara elektr, bardzo fajnie to brzmi :) ale nie wiem czy grają na weselach

Gość laillalo
Golec uOrkiestra :) o ile cię stać

Gość pppychaczka
większość zespołów gra taką muzykę

Gość larysssssssa
no właśnie wiekszość zespołów to gra jakieś bajmy, sznur kormoranów, ew. majke jeżowską :S a myzuka ludowa, folkowa to przeciez nie golce ani brathanki, ludzie.... chodzi mi o prawdziwa muzyke, w sensie sztuki. Na prawdziwych instrumentach, a nie z gotowej ściezki muzycznej. I nie oklepasne czerwone korale, albe bardziej zapomniane melodie. Chyba nie zrozumiałyście mnie:-)

Gość erttt
wpisz w google PoNasemu bo link nie chce sie wkleić :)

Gość larysssssssa
sadzisz ze przyjechaliby pod warszawe?

Gość erttt
nie mam pojęcia, ale nie zaszkodzi spróbować :) podałam go bo moja znajoma tam gra i całkiem nieźle im to wychodzi, ale tak jak mówie - nie wiem czy graja na weselach. po prostu posłuchaj, a jak sie spodoba to zapytaj :)

Gość Hohner
zamów człowieka z pedałówką, on co zagra stare i ludowe, tylko co na takie wesele goscie?????

Gość do karoliny90
a mozesz cos wiecej o tym zespole powiedziec? malo opini jest w necie. Znasz ich osobiscie lub widziałaś w akcji? Bo prezentują się na stronce ładnie, ale trudno, żeby było inaczej.

nie byłam na imprezie, słyszałam o nich od znajomej. Grają ponoć tak, że wszyscy sie dobrze bawili. Znajoma teraz sama szuka, stąd szybko nam się ten zespół przypomnial. Co do muzyki nie słyszalyśmy zastrzezen, jedyne co to ponoć czasem lubią po katach się napić, ale skoro nie przenosi się to źle na zabawę i granie to chyba można im wybaczyć ;) może popytaj jeszcze gdzieś na regionalnych forach czy ktoś z nich korzystał..?

Gość hehe a pisali na swojej reklam
owej stronie, ze są niepijący i niepalący :D niech piją, w koncu to impreza, ale żeby nie psuli zabawy. Właśnie o cos takiego mi chodzi: wesele w klimacie ludowym (bedzie tradycyjne), ale nie jakieś ortodoksyjne, bo czesc gosci jest z innego hmm klimatu i niech też się dobrze bawią. A czy taki zespół może puszczać mp3 czy jak sie bierze zespół to tylko jego piosenki? Fajnie, jakby czasem puścili coś z płyty jakiś przebój np. zagraniczny

no własnie to nas rozbawiło:) ponoć wódki na stole nie chcieli, a później się gdzieś chowali:D Ta para, na której weselu znajoma byla nie narzekała na to, że przegieli z alkoholem, więc pewnie się pilnują. Co do puszczania tych mp3 to pewnie kwestia do dogadania.

Gość do karoliny90
a nie wiesz jak cena? i czy dojada w okolice warszawy?

Gość larysssssa
KingoStefankoFanko ze tobie sie nie podoba, nie znaczy ze gosciom tez. ja bym tam takich jak ty nie zaprosiła

Gość 1960r.
Widziałem takie wesele gdzie były kawałki tylko ludowe, skrzypce, perkusja nie kompletna i harmonia pedałowa ( oryginalnie) ale ani młodych ani ludzi w srednim wieku na parkiecie nie widziałem. Po krótkich oczepinach wesele sie skończyło. Zespół i muzykę dobieramy do gosci.

Fajnie, że trafiłam na ten temat. Moja znajoma uwidziała sobie, że przez część wesele będzie miała właśnie ludowy zespół muzyczny a w drugiej części dj...Przekaże jej namiary!:) Swoją drogą ciekawe jak uda się taka impreza.

Gość larysssssa
haha Kingo-Stefanko, nie dziwi mnie, że obcy ludzie i jeszczew krewni dziwnej baby nie chcieliby być na moim ślubie :D tak samo nie sądze, aby moi pojechali na Twój. Pewnie miałas w super eleganckiej sali, sama wcisnęłaś sie w super-wytworną kiecę (nijak nie pasującą do Twojego wizerunku) i myślałaś, że jesteś taaaaaaka wykwintna :D