Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geenlipton

POmocy tabletki anty !

Polecane posty

Gość geenlipton

Hej dziewczyny ;) może przesadzam całkowicie , mój polega na tym iż Gdy kończyłam 5 opakowanie tab i zostało mi ( 4 do końca ) to spałam z chłopakiem normalnie dostałam okres ale po okresie miałam mdłości i ciągle twardy brzuch , który ciągle oglądam . ale problem pojawił się : OSTATNIO SPOTKAŁAM SIĘ Z ZNAJOMYMI I ZABRAŁAM TAB O 22 ( JAK ZAWSZE ) I MAŁO WYPIŁAM A PO PÓŁNOCY ZACZĘŁAM WYMIOTOWAĆ ( I NIE WIE CZY TAB SIĘ WCHŁONĘŁA ;/ ) , A NASTĘPNY DZIEŃ NORMALNIE JE BRAŁAM , ZA 2 DNI PO TYM ZDARZENIU SPAŁAM Z CHŁOPAKIEM (ALE NIE DOSZEDŁ WE MNIE ) , i TU MOJE PYTANIE .... CZY MOGŁAM ZAJŚĆ W CIĄŻĘ ? ;) PS . CIĄGLE MNIE ŚCISKA W GARDLE ( DUSZNO MI W GARDLE ) pROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ :) POZDRAWIAM

Gość zamiast kombinować
masz typowe objawy histerii :p

Gość zamiast kombinować
acha, zapomniałam - co do rzygania - na ulotce jasno pisze, że jeżeli wymioty wystąpiły prędzej niż 4 godziny od wzięcia pigułki to nie jesteś zabezpieczona i powinnaś stosować dodatkowo np prezerwatywy , więc - TAK, możesz być w ciąży i to, że nie doszedł w tobie jak piszesz nie ma nic do rzeczy bo w płynie wydobywającym się z penisa przezd wytryskiem również mogą być plemniki. Gratuluję :)

Gość greenlipton
Mówisz na poważnie , powinnam się przejmować ? Czy to moja histeria ? :( ?w sylwestra kończę tabletki wiec w czwartek powinnam dostać okres .

Gość greenlipton
Ja na poważnie zaczynam panikować!! co mam robić ?

Gość w ogromnym przelocie XV
Która to była tabletka (ta, po której wystąpiły wymioty)?

Gość greenlipton
"w ogromnym przelocie XV Która to była tabletka (ta, po której wystąpiły wymioty)?" Dokładnie ( jest to moje 5 opakowanie tabletek ) , a wtedy kiedy wymiotowałam to było to moja 17 tabletka ( ten czwartek ) ale w piątek i w wczoraj normalnie zabrałam :) Czekam na odp ;)

Nie rób przerwy między opakowaniami. Po skończeniu obecnego opakowania od razu zacznij przyjmować tabletki z kolejnego opakowania. W ten sposób masz pewność, że ochrona antykoncepcyjna zostanie w pełni zachowana. A tabletki się bierze, przyjmuje, połyka, ale nie zabiera. Na przyszłość polecam uważne czytanie ulotki.

Gość greenlipton
"w ogromnym przelocie XV Nie rób przerwy między opakowaniami. Po skończeniu obecnego opakowania od razu zacznij przyjmować tabletki z kolejnego opakowania. W ten sposób masz pewność, że ochrona antykoncepcyjna zostanie w pełni zachowana. A tabletki się bierze, przyjmuje, połyka, ale nie zabiera. Na przyszłość polecam uważne czytanie ulotki. " Dziękuje za uwagę :) ale problem pojawia się ,że skończyła mi się recepta na tabletki i po receptę do lekarza mojego pójdę dopiero w tej przerwie ( odstawieniem 7 dni ) . Powinnam się obawiać ,że zaszłam w ciążę ? Ja panikuje ogromnie .

Możliwość jest.

Gość greenlipton
dziękuje za odpowiedź :) w czwartek się okaże :) ale jestem dobrej myśli ,że nie jestem ! nie mogę być ps . jeśli ktoś wie coś na ten temat proszę się udzielać :)