Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiooooonajjaaa

obsesja ciazowa ! Błagam pomozcie !!!

Polecane posty

Gość zmartwiooooonajjaaa

witam ! mam problem, mam 20 lat, chlopaka od 3, od niedawna wspolzyjemy, bralalm tabletki anty i bylo ok, ale ze wzgledu na moje zle samopoczucie odstawilam je, dostalam krwawienie z odstawienia, teraz juz minelo 30 dni i nie mam miesiaczki. oczywyscie nie stresuje sie tym jakos bo wiem ze organizm musi wrocic do rownowagi i takie zachwianie to norma. przechodzac do sedna : od kilku dni boli mnie jakby jajnik, caly czas kuje, mam sluz jak galaretka, wczoraj bylo go bardzo duzo, mozliwe ze to plodne (?) i wlasnie wczoraj z chlopakiem troche sie piescilismy, wydzielil mu sie preejakulat na brzuch, wytarlam go i zalozylismy prezerwatywe, wszedl we mnie bardzo plytko kilka razy i dokonczylam reka. i teraz mam jakies obsesje ze moze nie wytarlam dokladnie i potem dotknal tej prezerwatywą preejakulatu (choc na wielu forach czytam ze nie ma tam plemnikow itp). pisze jak gowniara, ale ja za kazdym razem choc sytuacja jest malo niebezpieczna mam jakies schizy. myslicie ze nie mam czym sie martwic? Pozdrawiam !

Gość zmartwiooooonajjaaa
??????????

Gość jeszcze mi przyszło do głowy
przecież wiesz doskonale, ze zachowujesz sie jak dzieciak :) Niepokalane poczęcie było tylko raz 2012 lat temu :)

Gość dldld
zachowujesz sie jak osoba chora psychicznie ot co. nie bierz sie za seks bo sie nie nadajesz do tego, masz za slaba psychike i cierpisz na manie przesladowcza, polecam zamist wizyte u ginekologoa psychiatre - dobrze dobrane psychotropy moga zdzialac cuda.

Gość zmartwiooooonajjaaa
weim, ze mam manie i doskonale o tym wiem, ale to jest jakies silniejsze ode mnie. z tabletkami zle, a bez tabletek jeszcze gorzej...

Gość wdmcvorewvjre0
zrezygnuj z seksu i tyle, abstynecja + psychotropy dadza ci spokoj wewnetrzny.

Gość jeszcze mi przyszło do głowy
a nie byłoby lepiej po prostu zmienić tabletki na inne, takie, po których będziesz czuła się dobrze?

Gość zmartwiooooonajjaaa
tyle, ze nie chce z niego rezygnowac, bo daje mi duza przyjemnosc, tyle ze po mam jakies durne schizy, a to ze gumka peknie, a to ze moze cos poszlo nie tak.

Gość zmartwiooooonajjaaa
w sumie bralalm 3 rodzaje i po kazdych mialalm te same problemy, mdlosci, tycie. nie chce sobie rujnowac zdrowia, a dziecko teraz to byla by katastrofa, studiuje, chlopak zarabia marnie takze jestem w dupie.

Gość 65723
Naprawdę dziwi mnie jak ktoś uważa, że tabletki bardziej zrujnują mu zdrowie niż taki stres. :o Jakie tabletki brałaś?

Gość grdge
a nuvaringu probowalas? to taki krazek ktory sie wklada do pochwy na 3 tyg, potem wyjmujesz na tydzien i masz krwawienie a potem wkladasz kolejny. koszt ok 40zl. ja tez nie moglam brac tabletek bo okropnie sie po nich czulam. i zaczelam z nuvaringiem, to tez hormony ale dziala inaczej bo omija uklad pokarmowy wiec nie ma efektow ubocznych :) tylko pierwszy miesiac mozesz miec lekkie zawroty glowy itp a od kolejnego jest idealnie :)

Gość 65723
"to tez hormony ale dziala inaczej bo omija uklad pokarmowy wiec nie ma efektow ubocznych" Są. :o Są dokładnie takie same jak w przypadku tabletek czy plastra. Jedyna różnica to brak negatywnego wpływu na wątrobę. I to, że akurat Tobie pasują nie znaczy, że inne kobiety zareagują tak samo.

Gość 65723
" tylko pierwszy miesiac mozesz miec lekkie zawroty glowy itp a od kolejnego jest idealnie :)" Skąd Ty możesz wiedzieć co ona może mieć, a czego nie? :o

Gość nutsia
w ciąży nie jesteś. Ale jeśli za każdym razie tak będziesz się stresować, to współczuję. Idź do dobrego gina, są różne tabletki, może plastry? Jakie tabsy brałaś?

Gość grdge
skad wiem? bo biore juz 3 lata, bo gadalam z ginem. nie ma zadnego tycia, mdlosci ani innych takich.

Gość zmartwiooooonajjaaa
brałam cilest, midiane i yas. przytylam ponad 10 kg i nie moglam tego w ogole zrzucic. do tego pajaczki na nogach, bole glowy i nudnosci. nie chce sie tym szprycowac. tym bardziej ze zawsze mialam prblemy z miesiaczkami, albo nieregularne albo bolesne i w sumie dlatego dostalam tabsy, ale to tylko maskuje problem. nie chce rezygnowac z seksu, wiem jak to dobrze wplywa na Nasz zwiazek i jest to przyjemnosc dla Nas dwojga, tyle ze ja potem swiruje, tak jak np teraz :(

Gość 65723
Przestań pierdolić bzdury. :o To, że Ty nie masz to nie znaczy, że inni nie mają. :o I zmień lekarza, jeśli wmawia Ci, że po krążku nie ma skutków ubocznych. :o To są te same hormony co w tabletkach i plastrach.

Gość 65723
Nadal masz nieregularne miesiączki? I co rozumiesz pod pojęciem nieregularne?

Gość zmartwiooooonajjaaa
nie wiem czy nadal, bo mialam dopiero 1 krwawienie z odstawienia, teraz czekam na "normalny" okres, ale poki co od kilku dni czuje klucie w jajniku i mam plodny sluz, takze mozliwe ze mam plodne. a co do nieregularne, to nigdy nie mialam okresu w 1 odstepie czasowym, raz zatrzymal mi sie na 3 miesiace.

Gość 65723
Pewnie nie miałaś robionych żadnych badań hormonalnych (a powinnaś :o)?

Gość zmartwiooooonajjaaa
nie mialam, lekarz stwierdzil ze jeszcze mam zaburzenia hormonalne bo jestem mloda i zapisal mi tabsy i od tamtej pory je lykalam az do lisopada, bo postanowilam rzucic.

Gość 65723
Za około pół roku, jeśli cykle będą nieregularne zgłoś się do ginekologa-endokrynologa. Zbadaj też tarczycę. Ginekolog-endokrynolog dobierze Ci tabletki na podstawie badań i będzie też leczył zaburzenia hormonalne. Do tej pory musisz zadowolić się prezerwatywą. Do tego możesz dołączyć NPR i unikać współżycia w fazie względnej niepłodności.

Gość myskaff
spokojnie to nie ciąza :)

Gość zmartwiooooonajjaaa
tarczyce badałam, mialam dosc wysokie tsh, ale w normie. dziekuje bardzo za rady i chyba tak zrobie. Bardzo dodałas mi otuchy 65723 ! :) wiem, ze ciaza przy mojej wczorajszej sytuacji to bylby wielki pech, ale jednak cos mi sie tam roi w tej glowie, tym bardziej ze podejrzewam te plodne. eh dziekuje.

Gość 65723
Tym bardziej do lekarza. Dość wysokie TSH, ale w normie to zdecydowanie ZA WYSOKIE tsh. Powinno wynosić ok. 1-1,5, maksymalnie 2. Pocieszenie w obecnej sytuacji jest takie, że z wysokim TSH bardzo trudno zajść w ciążę. Ale nie bagatelizuj tego, bo problemy z tarczycą czy jakimikolwiek hormonami to nie przelewki.

Gość zmartwiooooonajjaaa
bylam z tym wynkiem u endokrynologa, wywyalilam 90 zl w sumie na nic, bo pani popatrzyla na mnie z politowaniem i stwierdzila ze to jest wynik w normie i nie ma sie czym martwic, wyslala profilaktycznie na usg bo mama ma guzki na tarczycy i to by bylo na tyle..

Gość 65723
Matko! :o Co my mamy za lekarzy. :o

Gość Kamila

Ja mam problem z tym iz zadko dostaję miesiączki i dlatego leczę się u ginekologa. Znalazłam bardzo dobrego lekarza w klinice Galena w Bielsko Białej https://klinikagalena.pl/  i mogę polecić. Leczy mnie już od dłuższego czasu i jest już coraz lepiej okres zaczynam miec regularny.