Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina700000

Rachunki sprawa alimentacyjna proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Nina700000

Witam , jak wygląda podpięcie rachunków? To znaczy ze mam na kartkach " podoczepiać" rachunki i podpisać żywność , zaś na innej rachunki? i jeszcze inne z chemią ? - i wiadomo dużo tych rachunków nie mam ponieważ mieszkam na wsi gdzie wszystko kupuję na bazarze , do marketów w mieście jeździmy sporadycznie.

Gość Nina700000
proszę o pomoc

Gość muszę dać radę nie mam wyjścia
ja ci nie pomogę niestety ale powiedz proszę jesteś po rozwodzie ?

Gość Nina700000
Nie nie , nawet separacji nie mamy , jestem mamą 5 miesięcznego synka żądam alimentów na siebie i na Synka .

Gość dupodajkaaaaa
to po cholerę robiłaś dziecko z takim facetem, winien ci zabrac dziecko a ciebie do pracy i żebyś ty płaciła alimenty, chciałaś złapać faceta na dziecko i co, nie udało ci się, jak się rozkłada giry to sie myśliiiiiiii

Gość myskafff
ja bym zbierała rachunki,a co do bazarów, Ci ludzie pewnie maja zarejestrowane działalnosci i nikt nie stoi na dziko?moze spisza na kartce i podpieczetuja?

Gość Nina700000
Nie - nie rozkładałam nóg byle komu , chyba że tak nazywasz małżeństwo trwające kilka lat ;-) , nie jesteśmy ze sobą bo po prostu nie potrafimy się dogadać - tak będzie lepiej. Mam te wszystkie rachuneczki ale mam je na kartke poprzypinać ?? ;/

Gość ninnka
rachunki generalnie potrzebne są w przypadku zakwestionowania wydatków przez pozwanego . Sąd w reguły pyta na sprawie dosyć wnikliwie o wszystkie koszty i jeśli nie są wzięte z powietrza - sądziowie to też rodzice - to to wystarczy :)

Nina, ja wszystkie paragony,rachuneczki poprzyklejałam na kartkach A4 i pokserowałam. Musisz mieć egzemplarze dla sądu i dla strony przeciwnej,sobie też możesz zrobić lub zostaw te oryginały. Na sprawę najlepiej przynieść oryginały do wglądu dla sądu,może chcieć zobaczyć. Składając pozew o alimenty wszystko musi być złożone w dwóch egzemplarzach (sąd i pozwany). A normalne rachunki pokserować. Ja masz mozliwość to rachunki bierz imienne,na dziecko np.w aptece i nasiebie jak sobie kupujesz. Pamiętaj o rachunkach za mieszkanie,wszystkie koszty z nim związane podajesz dzieląc odpowiednio na liczbę mieszkańców i wychodzi Ci jaki koszt na jedną osobę.