Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam tak samo hxhxbhxbhxbs

Czy kupujecie staniki na targu takie np. po 20 zl

Polecane posty

Gość hhhgggg
kurka bez pazurka- a jak mała głębokość miski to mała szerokość miski

Gość kurka bez pazurka
no o to chodzi. skoro Ty ze swoim D masz problem to nasze J to w ogóle jakiś kosmos:Oa tak naprawdę to te piesi nie sa olbrzymie:) tylko w literkach się takie wydają:)

Gość LorenaLilila
nie . najczesciej wydaje ok. 100 zl :O ku**** mnie bierze , ale coz ja na to poradze jak cycki mam duze :O

Gość kurka bez pazurka
nawet w typowych bieliźnianych sklepach jest problem z doborem stanika a co dopiero na tych bazarach

Gość dwqrwrwrw3
ja kupuje za 5 zlotych iw eirzcie lub nie ale to sa najlepiej dobrane staniki jakie kiedykowleik do tej pory nosilam

Gość 50 z ?
Jestem zmuszona kupowac w firmowych sklepach,bo mam duzo z przodu. Najtanszy jaki udalo mi sie kupic,taki do szpitala,wygodny,to 70 zl.

Gość dwqrwrwrw3
to wam wspolczuje ale ja widywalam u siebie na handlu ogromne staniki dla macior

Gość porannarosaaa
raczej wystrzegam się kupowania na targu, dlatego, że nie mogę ich tam przymierzyć i zobaczyć jak leżą... Wole kupić w sklepie gdzie jest przymierzalnia.

Gość trzykrotka333
Ja ze swoim 60FF to nie mam szansy kupić w normalnym (polskim) sklepie a co dopiero na targu... W sklepach to albo 70A, jak już się pojawi miseczka D czy E to obwód od razu 80... :) Także zostaje allegro albo powoli pojawiające sie sklepy z bielizną sprowadzaną z Anglii, co niestety wiąże się też z wyższą ceną.

Gość jezuuuuu
wszystkie macie takie wielkie cycory? niemożliwe

Gość staniątkowa
ja nie kupuję staników ani na targu ani w drogich sklepach, kupuję je w lumpie ostatnio kupiłam 5 staników za 17 zł są nowe (bez metek) i mają zupełnie inne fasony jak te z targu, są superanckie

Gość Kurka bez pazurka
Chyba nie wszystkie:) Ale dla wszystkich cycatych dobór dobrego stanika to duży problem stąd też nas się tu tyle zebrało:)

Gość Kurka bez pazurka
zresztą te piersi nie są tak wielkie jakby się wydawało:) cała masa dziewczyn nosi źle dobrane staniki. połowa tych z miseczką B czy C powinna nosić minimum D czy E:) Tylko wiedza dziewczyn na temat doboru odpowiednich biustonoszy jest znikoma. Kobiety biora to co jest na półkach sklepowych- nie mieszą się, nie przykładają do tego większej wagi. Skoro cycek wlazł w miseczkę i jakoś udało się dopiąć pas to już jest dobrze;)

a nawet nie umieją włożyć tych swoich cycków prawidłowo do stanika i dlatego niektórym kobitom się wylewa i z przodu i po bokach :) i mają nieładne fałdy na plecach :)

Gość Kurka bez pazurka
albo końcówka miseczki tak nieestetycznie wpija się w pierś jest tak jakby przedzielona na pół. ale część osób tego nie dostrzega. nie wiem tylko w jakim celu w ogóle noszą stanik skoro on nic nie trzyma, nie nadaje kształtu i jeszcze do tego powoduje dyskomfort

Gość Kurka bez pazurka
albo końcówka miseczki tak nieestetycznie wpija się w pierś, że jest ona tak jakby przedzielona na pół

Gość asiaaaaaaaaaaaaa
Ja kupuję i najlepiej mi pasują. Pamiętam przed ślubem szukałam bielizny, chciałam jakąś droższą, wiadomo pod suknię, całą galerię złaziłam, Tiumphy i te inne markowe, ale NIC nie znalazłam odpowiedniego, a biust mam normalny 75B.Albo materiał zbyt cienki, bez push-up-a, albo jak już był to jakiś taki nieforemny, że piersi były przyklapnięte albo się rozchodziły na boki. I to za cenę 150-200 zł. Nie, dziękuję. Kupiłam na bazarze, za 25 zł, idealny stanik, podnosił biust i w ogóle dekolt ładnie wyglądał, mąż podczas nocy poślubnej też był zadowolony:) A druty nie wychodzą, chyba bym musiała ten stanik z kilka miesięcy nosić ciągle ten sam, to może wówczas rzeczywiście by się rozpadł:P

asiaaaaaa my mówimu o dużym biuście i małym obwodzie pod biustem , ty masz 75 B , a my 70GG i 65 FF jest różnica? i takich na bazarze nie ma :)

Nie kupuję bo denerwują mnie w takich biustonoszach skręcające się ramiączka. Już po jednym praniu. Miałam kilka i sobie odpuściłam na zawsze. Wybieram raczej średni przedział cenowy. Najwygodniejsze ma chyba Esotiq i Henderson. Biustonosze kingi są niewygodne i drapią, Triumph ma ceny nieadekwatne do jakości i miseczki się wyginają, intimmissimi ma dziwne wzory.

Ja polecam Cleo ! rewelacyjne są i nie muszę ich ciągle na sobie poprawiać :) i cena jest adekwatna do jakości :)

Ale one są tylko na duży biust :( Mi potrzeba porządnego push upa :D

Gość eweqweqweq
ja kupuję w lumpeksie, ale wybieram takie nienoszone, rozmiary sa wszelakie, bo to z Anglii

Gość kartonowe pudelka na jajka
Nie, mam jedna firme i model ktory na mnie pasuje- Tango II z Panache. To juz mala inwestycja,ale kupuje zwykle 4-5 stanikow, piore recznie i co 2 lata wymieniam.

Monika96 Proszę przestań już pozycjonować te swoje stronki. Nie wiesz, że linki z tego forum mają marną wartość dla robota Google? Są no-follow.

Gość Mikolajka 102
Do Joanna jak dobrac stanik zeby niebylo tych faldek na plecach?? jak kupie cisny stanik w obwodzie to mam te faldy jak luzniejszy to tez zle bo nie trzyma dobrze na co zwracac uwage przy zakupie?? ja zazwyczaj kupuje w tjmax

Weź centymetr krawiecki i zmierz się bardzo ciasno i na wydechu pod biustem. Nie zaokrąglaj zapisanej wartości do najbliższego standardowego rozmiaru. Wyszło 72, to tyle zapisz. Następnie zmierz się luźno w najszerszym miejscu w biuście. I tak samo jak przy obwodzie „dolnym", zapisz dokładnie to, co ci wyszło. Teraz od obwodu pod biustem odejmij trzy-cztery centymetry (jeżeli masz więcej tłuszczyku na żebrach, nawet 5-6). Robi się tak po pierwsze dlatego, że bielizna się rozciąga i po kilku założeniach staje się luźniejsza. Po drugie, stanik musi dość mocno ściskać twoje żebra, żeby się nie przesuwał twój biust podtrzymuje przede wszystkim obwód. To on jest podstawowym rusztowaniem, na którym opierają się piersi. Rozmiar twojego stanika to różnica między obwodami. Od jej wielkości zależy wielkość miseczki nowego biustonosza. Odejmij więc mniejszy obwód od większego i zanotuj sobie wynik. http://stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html