Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalamara6666666

Dziewczyny co mam zrobic :(

Polecane posty

Gość Kalamara6666666

Miesiac temu urodziłam blizniaki wczesniaki, od tamtej pory siedzimy w szpitalu, ja ściągam mleko i im dajemy przez rurke do nosa, mam za mało mleko dlatego dokarmiaja ich modyfikowanym, minął miesiac a ja mam trochę wiecej mleka ale mało bo i ich potrzebowanie sie powiekszylo . Niedługo wychodzimy ze szpitala i mam sie zdecydować czy dać im butle czy ściągać mleko dalej. Jestem załamana ze nie mogę ich karmic piersią. Myślicie ze jest szansa żebym profukowala wiecej mleka? Czy mam juz zrezygnować?

Gość Kalamara6666666
Up

Gość jak to ile Ci się należy?
herbatki na laktację czy coś takiego próbujesz/próbowałaś? Nie ma co na siłę sobie mówić: muszę karmić. To tylko nacisk społeczeństwa. Jeśli nie będziesz miała pokarmu przejdź po prostu na mm i nie przejmuj się niczym.

Gość xzxzxz
jest szansa bardzo duża , tylko czy małe będą chciały ciągnąć. w trakcie stymulacji będzie mleka więcej

Gość ojojku
najpierw musi ci zejsc cisnienie, ja stracilam prawie calkiem pokarm bo mi za bardzo zalezalo. serio, to moze byc zwiazane z emocjami. Po drugie - im wiecej odciagasz tym wiecej produkujesz. Jesli chodzi o herbatki , to mi bardziej pomagalo picie zwyklej rooibos i to najlepeij popijanej karmi. Ale czy ci sie uda czy nie - nie to jest wyznacznikiem macierzynstwa jak karmisz. Mleko modyfikowane to nie jest zadna trucizna. Zostalo stworzona dla dzieci matek które nie moga karmic piersia a w twoim przypadku tak wlasnie moze sie zdarzyc. I tak czeka cie masa wyzwan zwiazanych z tym ze to bliżnieta no i wczesniaki. Wiem ile biegania po lekarzach, rehabilitacjach itp jest z jednym wczesniakiem. Ty bedziesz musiała dac rade z dwójka.. naprawe nie ma potrzeby zadręczac sie karmieniem, tym bardziej ze odciaganie dla dwojki zajmie ci caly czas jaki bedziesz miała, kiedy oba maluchy beda spaly. aprzeciez kiedys musisz odpoczac zeby nie zwariowac.

co do mleka to najlepiej przed każdym karmieniem lub w jego czasie pić napije wodę/ herbatę/ karmi. będzie dobrze! jeśli chcesz karmić to powinno się udać bo moim zdaniem wiele zależy od nastawienia.