Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalamara6666666

Dziewczyny co mam zrobic :(

Polecane posty

Gość Kalamara6666666

Miesiac temu urodziłam blizniaki wczesniaki, od tamtej pory siedzimy w szpitalu, ja ściągam mleko i im dajemy przez rurke do nosa, mam za mało mleko dlatego dokarmiaja ich modyfikowanym, minął miesiac a ja mam trochę wiecej mleka ale mało bo i ich potrzebowanie sie powiekszylo . Niedługo wychodzimy ze szpitala i mam sie zdecydować czy dać im butle czy ściągać mleko dalej. Jestem załamana ze nie mogę ich karmic piersią. Myślicie ze jest szansa żebym profukowala wiecej mleka? Czy mam juz zrezygnować?

Gość Kalamara6666666
chcę też lojalnie uprzedzić o przebytej niedawno grzybicy stóp

Gość Kacza23
Probowalas sciagac metoda 7-5-3?

Gość isana med
Jeśli sama w to nie uwierzysz i nie będziesz naprawdę tergo chciała to nikłe szanse powodzenia. Laktacja zaczyna sie w głowie! Ani stres ani niewiedza nie pomogą, raczej zaszkodzą

Gość lalalum!
możesz powalczyć o laktację - herbatki, częste przystawianie - ale nie rób sobie wyrzutów, jeśli się nie uda. Dzieciom ty jesteś bardziej potrzebna niż twoje mleko.

Gość okaoka
Ściągać ile dasz radę,a resztę mleko modyfikowane. Jesli dasz radę czasowo i organizacyjnie to spróbuj troche pościągać swojego mleka, dla maluszków,a zwłaszcza wczesniaków mleko mamy pewnie najlepsze,ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie karmić blixniaków piersią. dlatego może choć na 1-3karmienia dasz radę ściągnać. moja kumpela karmiła na zmianę jedno a drugie wtedy mm,a na kolejne karmienie zmiana. i tak do 3 miesiący doszła. potem tylko mm. I nie miej wyrzutów , to nie od Ciebie zlaeży. ja mam dwójkę i mimo,ze marzyłam,ze będę do roku, nawet 1,5 karmic,to pierwsze tylko 6miesięcy mi się udało, ale od 3 tyg już było karmienie mieszane, bo nie przybierała na wadze, drugie tylko 5 miesięcy, sama się odstawiła. Cóż. najwazniejsze by brzuch był pełen i mama szcześliwa i w miarę wyspana :-)

Gość maruska31
Witaj, mowia ze im wiecej sie przystawia dzieci do piersi a one ssaj tym wiecej mleka sie u mamy wytwarza. Mozesz sprobowac, zawsze przeciez butelka awaryjan w domu stoi jak beda glodne to mozesz je dokarmiac. Ja moja corke karmilam swoim mlekiem ale jak jej nie wystarczalo to dokarmialam sztucznym, i tez mleko sciagalam a potem dawalam butelka