Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacza23

Jak to rozegrac?

Polecane posty

Gość Kacza23

Pracuję w przedszkolu, mam umowę na czas nieokreślony. Nalezy mi się jeszcze 2 miesiące macierzyńskiego. Jak wiadomo wychowawczy jest niepłatny. raczej nie wiążę sobie przyszłości z tym przedszkolem, ale dobrze miec tez jakieś zabezpieczenie powrotu, sa ze mnie zadowoleni. I ta mysle, ze moze lepiej przejsc na kuronia? Tylko jak to zrobic? Mam 3 miesieczny okres wypowiedzenia. W tym przedszkolu pracowalam 4 lata. Jak powinnam to rozegrac? Rozwiazanie umowy za porozumieniem stron? Nalezy sie wtedy kuron? Czy musieliby mnie zwolnic, czy jak? Ile w ogole jest kuronia? Jakos 700 z kawalkiem?

Gość yyyyyyyyyyyyy...yyyyyy
nie wiem czy jest tez tak teraz, ale z tego co mi wiadomo to po rozwiazaniu umowy za porozumieniem str nie otrzymujesz od razu kuronia ale po 3 miesiacach. Kwota kuroniowki jest uzalezniona od lat pracy, jesli przepracowalas 4 lata to nie nalezy Ci sie 100% a chyba 70. Szczeze w mojej opinii to chyba jestes nienormalna rezygnujac z etatu i to jeszcze na stale w dzisiejszej dobie kryzysu na rynku pracy...