Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RyanGoslingx3

Ukruuszonyyy Ząb :)))

Polecane posty

Gość RyanGoslingx3

Cześć :) jakiś czas temu nie wiem no 4,5 msc temu kiedy jadłam cukierka ukruszył mi sie ząb ( zab przedtrzony ten obok kła ) . i zrobiła mi sie dosyć duża dziura , ząb jest dosyć lekko ukruszony i boje się,że ząb będzie do wyrwania , a ten ząb nigdy mnie nie bolał i nie miałam znim zadnych problemów tylko jadząc cukierka sie ukruszył i zrobiła sie spora dziura tak naprawde w tym zębie nic nie ma:) , myślicie ze bedzie do ucunięcia? czy na podstawie korzenia będą mi go robic , bo on moze być martwy i na podstawie jego korzenia który mam nadzieje jest zdrowy będą mi go robić , czy usuną mi go , czekam na odpowiedzi , ponieważ bardzo sie boje ze mi go usuną ;)

Gość walentyna tiereszkowa
nie usuną, można odbudować ubytek zęba bez problemu, tylko nie zwlekaj z tym za bardzo.

Gość RyanGoslingx3
tak sie martwie że go usuną , np o tamte z tyłu co sa zabki bym sie nie martwiła ale ten przedtrzonowy koło kła to jak sie usmiecham to go widać , i byrzdko by to wygladała jak by go usuneli! :) dziekuje bardzo ; ) , tyle z e wsumie w srodku jest spora dziura, nic by nie przeszkodziło zeby odbudować zęba?:)

Gość pucek25
Mowisz, ze nie bolal i domyslam sie, ze nie boli. Znaczy to, ze do kanalu zeba jeszcze daleko. Mysle,ze nie reaguje na cieplo, zimno. Wiec leczenia kanalowego tez nie trzeba bedzie robic. To byloby bardzo kosztowne. Napewno da sie odbudowac. Koszt tez nie powinien byc straszny. Dzisiejsze materialy do wypelnien i odbudowy sa rewelacyjne. Dbaj o higiene tego zeba zaninm go naprawisz. Potem tez i ...zadnych cukierkow, co najwyzej kawalek miekkiej czekoladki i zaraz potem plukanie, flosowanie nitka dentystyczna i szczotkowanie. Popros o wycene trzech dentystow i porownaj. Ta odbudowa powinna byc raczej prosta nawet dla poczatkujacego stomatologa. Serdecznosci.

Gość zzico
jak pójdziesz do takiego z nfz to na bank masz resekcje zęba ...tam to normalka jak za komuny

Gość eupathoria
ukruszony ząb to zwykle mozna odbudowac ale kewstia aksy jest