Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orbitka252525

PYTANIE DO FACETÓW ŻYJĄCYCH W KONKUBINACIE! i kobiet, które żyły kiedyś w konkub

Polecane posty

Gość orbitka252525

Pytanie do facetów mieszkających z kobietą bez ślubu: Czy długo mieszkacie ze sobą i czy Panowie w ogóle macie zamiar oświadczyć się swojej partnerce? Czy to jednak prawda, że Wam facetom jest wygodniej bez slubu i macie wszystko co chcecie.. Pytanie do kobiet, które żyły w konkubinacie: po jakim czasie wasz facet sie oświadczył?

Gość orbitka252525
ale zgodziłaś się w końcu Izabella?:):)

Gość do Czarna Izabella
nie chcialbym panny co mieszkala z wieloma facetami, bo: pewnie z kazdym uprawiala seks codziennie i wyrabiala co sie da

Gość orbitka252525
Czarna Izabella chyba mówi o jednym facecie.. a ile masz lat czarna jeśli można wiedzieć? nie brakuje ci ślubu?

Jestem po 30. To drugi facet, z którym mieszkałam. Pierwszego rzuciłam. A co razem wyprawialiśmy, to kolega może sobie tylko wyobrażać :P Dlaczego miałoby mi go brakować?

Gość orbitka252525
Czarna Izabella - no bo slub to jakiś rodzaj stabilizacji, scementowania miłości..

Są inne metody na stabilizację - np. mam dom, oszczędności, pracę. Natomiast nie jestem przekonana, czy ślub cementuje miłość. Zbyt wielu ludzi za mało poważnie pochodzi do swoich obietnic i za mało poważnie traktuje drugą osobę...

Gość orbitka252525
tak czarna izabella..

Gość orbitka252525
nie wie choć być może domyśla się, bo mam doła odkąd dowiedziałam się że facet oświadczył się naszej najbliższej koleżance...;) jesteśmy razem 5lat.

Gość do Czarna Izabella
a dlaczego facet ma znosic, ze kobiet z kims codziennie uprawiala seks, rowniez analny?

Gość orbitka252525
ja 24 on 27. co do celów ehh no pewnie mamy podobne ale nie wiem czy shychronizowane:)

Może warto o tym porozmawiać? X Myślę, że obu stronom jest wygodnie bez ślubu, ale kobietom wpaja się jakąś taką presję i parcie na ślub, a facetom - że nie powinni go chcieć ;-) Sądzę też, że jak pokażesz swoją niezależność, facet bardziej dążył do tego, żeby "mieć Cię na własność". Przynajmniej tak mi się wydaje

Gość Pani z Kosmosu
Mam 40 lat. Żyłam z mężczyzną przez 11 lat. Na początku byliśmy zakochani, po około 2 latach coś zaczął przebąkiwać o tym, "żebyśmy uregulowali naszą sytuację" czy coś równie romantycznego ( mieliśmy wtedy jakieś może 30-31 lat ). Wtedy chciałam, potem mi się odechciało i tak zmarnowaliśmy pozostałe lata. Rozminęliśmy się gdzieś po drodze. Rok temu w końcu sie rozstaliśmy. Z perspektywy czasu uważam, że to "rozminięcie" , moja odmowa była początkiem końca. Teraz uważam, że jeżeli spotkam jeszcze mężczyznę, w którym się zakocham z wzajemnością i który poprosi mnie o rękę - zgodzę się natychmiast. Chcę tego.

Gość klo mru mru
Ja mieszkałam w konkubinacie 17 lat i od 5 lat jesteśmy małżeństwem.

Gość orbitka252525
czarna izabella ale twój przypadek pokazuje inaczej-twoi faceci chcieli ślubu:)

Gość orbitka252525
klo mru mru - wow:) a co się stało że po takim czasie podjęliście decyzję o ślubie?

Gość orbitka252525
mój ostatnio pytał, że kiedy się chajtamy bo przecież i tak już będziemy razem.. niby w żartach..

Gość klo mru mru
Wreszcie 100% zaufania i pewność siebie.

Gość orbitka252525
Mogłoby tak być.. Bo naprawdę super się układa i myślę że to dobry moment by był..:) no ale przecież ja się oświadczać nie będę..

Jak następnym razem spyta, uśmiechnij się żartobliwie i powiedz, że masz nadzieję, że zbiera na pierścionek i najpiękniejsze oświadczyny :)