Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak pomóc??

Gorączka u dziecka...

Polecane posty

Gość jak pomóc??

Teraz 38,5 stopnia, śpi spokojnie, dałam jej okład na głowę... ma 4 lata. Tak sie zestresowałam tą gorączką, że az mi sie odechcialo imprezy jutro i jesli do jutra nic sie nie zmieni, to zwyczajnie, wole zostac z dzieckiem:(

Gość no i ? ? ??
każda normalna mama została by z dzieckiem w domu więc nic w tym dziwnego

Gość jak pomóc??
no i....nie przeszłam nawet do sedna-jesli corka spokojnie spi, to podac jej leki na zbicie gorączki? jak narazie temperatura na jednym poziomie

nigdy nie rob okladow na glowe, mozesz przykladac schlodzana szmatke czy reczniczek , ale nie kladz go i nie zostawiaj na glowce, najlepiej na lydki i stopy....a jak mozesz to kapiel w letniej wodzie , ale nie zimnej, i 38,5 to jeszcze nie taka goraczka, ale przygotuj sie na ciezka noc....

Gość bhhhjj
Dzieciak chory a ty chcesz iść na imprezę? Co z ciebie za matka? Czyżby upodlenie alkoholowe było ważniejsze?

Gość KAMEL-EON
dla dziecka 38,5 to nic tragicznego jesli nie ma jakis dodatkowo niepokojacych objawów, gdyby podskoczyła do 39 możesz zaczać podawac jakis paracetamol i nie zapominaj o piciu. goraczka jest dobra, tylko ludzie nauczyli sie na nia przesadnie reagować. tu trzeba stałej kntroli a nie myslenia o balandze

Gość jak pomóc??
bhhhjj- nie, oczywiscie dziecko wazniejsze, tyle tylko, by ktos mógł pójść za nas, wszystko zapłacone i szkoda by było... córka dalej spi spokojnie, za chwile jej zmierze temperature...

Gość jak pomóc??
poza tym, moja corka tak mało chorowała do tej pory, ze w kazdym wypadku mam jestem może nazbyt przewrażliwiona :( ehh, na dodatek problemy w pracy mam, a nawet nie mam z kim pogadac o tym..

Gość KAMEL-EON
z męzem najlepiej i skup sie na dziecku

Gość bystra987
Nurofen masz?

Gość nie moge w to jakos tak uwierz
ile placiliscie za sylwester ? :D

Gość Białe wino.
Niech śpi, odkryj ją, rozbierz, tak do koszuki lekkiej, tylko ty musisz czuwać i sprawdzać. Jeśłi wzrośnie obudź i daj coś na zbicie. W nocy może wzrosnąć. Sprawdzaj czy spada. Kąpie się najczęściej jak leki nie pomagają. Zaczyna od ciepłej wody i dolewa stopniowo po szklance zimnej aż do temperatury ok. 36,6.