Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnnnnnnnnnia

bardzo swędzi

Polecane posty

Gość annnnnnnnnnnnnia

Wczoraj uprawiłam petting z chłopakiem, a dziś od rana straszliwie swędzi mnie tam na dole, nie mam żadnej wydzieliny tylko świąd. Co mam zrobić. Do ginekologa nie pójdę bo terminy są kosmiczne, a jutro nowy rok więc kiepsko doradźcie coś!

Gość marysia9876
Na twoim miejscu podmyłabym się płynem do higieny intymnej i przez kilka dni stosowałabym probiotyk dopochwowy, mi przy takich objawach zawsze pomaga invag. Obniża on pH w pochwie i dzięki temu niekorzystne bakterie i grzyby się nie rozwijają. Jak po paru dniach nie przejdzie to zmykaj do ginekologa i najlepiej poproś o skierowanie na wymaz z pochwy.

Gość grdge
vagical sobie w aptece kup, globulki takie, jakos 15zl. i myj sie plynem do hig intymnej.

Gość takie krem
clotrimazolum taki krem za pare złoty polecam .

Gość kaśkakwiatek33
Kup sobie także dobry płyn do mycia, najlepiej z kwasem mlekowym i podmyj się 2 razy dziennie. Dodatkowo w aptece kupisz także provag żel, on także zawiera ten kwas mlekowy więc chroni przed bakteriami i grzybami - jest to żel do smarowania okolic intymnych po umyciu się. Przyda ci się także do innych rzeczy bo b. dobrze nawilża i łagodzi dyskomfort np. po depilacji czy obtarcia po bieliźnie.

Gość lady bronka
kup w aptece krem łagodzący swędzenie, do tego lactovaginal, probiotyk dopochwowy, dobry płyn do higieny intymnej, np. laktacyd. nawet jeśli ci przejdzie umów się go ginekologa.

Gość misiamarysia
zawsze można pójść do lekarza rodzinnego, nie trzeba tak długo czekać jak do ginekologa, a tez może wypisać receptę. na swędzenie maść clotrimazolum i dopochwowo lactovaginal.

Gość orzechP_
swędzenie złagodzi maść, do tego można spróbować z probiotykiem, np. doustnym provagiem, może uda się zatrzymać infekcję.

Gość [kogucik]
Mi ostatnio pomógł invag, kupiłam go pierwszy raz, ale naprawdę jestem zadowolona z jego szybkiego działania. Już po pierwszej globulce mniej mnie piekło i szczypało. Pani w aptece poleciła mi go ze względu na polskie bakterie mlekowe, powiedziała że dlatego jest bardzo skuteczny. Odpukać infekcja nie wróciła.

Gość migotunka
to grzybica zapewne. mi na grzybice nie pomagalo nic dopiero po wizycie u lekarza i kuracji trioxalem mi przeszlo, nie rozumiem ludzi ktorzy zwkelakaj i sie sami lecza, isc do lekarza bo to wzne sprawy:)