Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123malina123

ustalenie daty zapłodnienia

Polecane posty

Gość 123malina123

Byłam dzisiaj u swojego lekarza ginekologa na wizycie. Zapytałam się, czy możliwe jest określenie daty zapłodnienia na podstawie badania usg. Lekarka powiedziała mi jedynie, że w placówce w której było wykonane badanie wiek płodu nie jest określany na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Moje wątpliwości wynikają z faktu, iż miałam 2 partnerów i nie wiem, który jest ojcem. Z pierwszym doszło do zbliżenia 28,29 i 30.06 seks w gumce nie skończył we mnie. Nie wiem czy gumka była cała i czy się nie zsunęła. 30 dostałam miesiączkę. Krwawienie było regularnie co 31 dni. Natomiast to było trochę bardziej skąpe. Pierwszy dzień normalne krwawienie potem parę godzin przerwy w tym czasie doszło do zbliżenia ale też w gumce i nie skończył w środku. Po stosunku znowu zaczęłam krwawić i tak przez kolejne 3 dni. od 14.07 do 03.08 współżyłam z innym mężczyną (z którym obecnie jestem, wcześniej rozstaliśmy się w kwietniu po 4 latach teraz wróciliśmy do siebie) stosunki miały miejsce codziennie. Seks bez zabezpieczenia zawsze kończył we mnie. Pod koniec lipca nie dostałam panowanej miesiączki. Poszłam do lekarza i badanie beta hcg również potwierdziło ciążę, 22.08 wynosiło ono 45 567,85 mlU/ml, 04.09 byłam na usg i okazało się, że to 7tydzień i 2 dzień. CRL wynosiło 11,47 mm. Termin porodu wyznaczył na 6-9 kwietnia. 1 października byliśmy na drugim usg pokazał 12 tydzień 4 dzień. Dzisiaj pani doktor określiła ciążę na 25 tyg, wg usg. Czy jest jakieś ryzyko, że pierwszy partner mógłby być ojcem dziecka??

Doczytalam do momentu w ktorym piszesz ze z jednym z nich uzywalas gumki i mialas potem okres a z drugim bez zabezpieczenia i okresu nia mialas... Nadal masz watpliwosci kiedy zaszlas w ciaze?:Obo nawet ja wiem kto jest ojcem twojego dziecka:P

Gość co za bzdety wypisujesz
kolejna głupia matka ?

Gość 123malina123
Napisałam tego posta bo nie zgadza mi się data zapłodnienia z wiekiem płodu z usg.

wiek płodu jest przyblżony, podobnie jak data porodu

Gość 123malina123
A wiesz może czy pęcherzyk ciążowy jest widoczny na usg od momentu zagnieżdzenia zarodku czy od momentu poczęcia? Bo z pierwszego usg wychodzi, że jest widoczny od około 15.07. Gdzieś czytałam, że od zapłodnienia do zagnieżdzenia zarodka mija koło 6-10 dni. I tu mam niejasność. Moja siostra zaszła w ciąże właśnie w miesiączkę i też używali prezerwatyw. Dlatego mam takie obawy ;/

"Moja siostra zaszła w ciąże właśnie w miesiączkę i też używali prezerwatyw." nie mogła zajść w czasie miesiaczki, bo wtedy nie ma owulacji owulacja występuje mniej więcej w połowie cyklu czyli jeśli ty masz cykle około 30dniowe to zapłodnienie mogło nastąpić około 15 dnia od rozpoczecia krwawienia potrafisz liczyć i kojarzyć fakty ? myślę że twój problem z obliczaniem wynika z faktu że nie wiesz jak prawidłowo liczyć długość cyklu i kiedy występuje owulacja

Gość 123malina123
Owulacja moze się przesunąć, nawet przy cyklach 30-31dniowych. A plemniki mogą żyć 72h.

co nie zmienia faktu że podczas krwawienia ph w pochwie jest niekorzystne dla plemników miałaś miesiączkę więc nie możesz być w ciąży z poprzednim partnerem