Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __najarana_szczęściem_

ciąża w wieku 15 lat to nie tragedia

Polecane posty

Piszę to to to by uświadomić, że ciąża w tym wieku to nie tragedia. Opowiem Wam moją historię. Mojego męża poznałam gdy miałam 15 lat (Michał mój mąż miał wtedy 20 lat). Po pół roku zaczęliśmy ze sobą współżyć, niektórzy powiedzą , że to za wcześnie. Jednak ja czułam się w 100% gotowa. Z Michałem nie zabezpieczaliśmy się jak najbardziej świadomie. Do dziś pamiętam te jego w oczach i krzyk "będę tatą!" który usłyszała chyba połowa miasta. :) Nie zapomnę również jak oznajmiał tą nowinę mojej mamie. "Tutaj stoi kobieta mojego życia, jedno z moich dwóch największych szczęść, a drugie nosi w sobie". Podczas porodu był przy mnie i mnie wsierał. Dziś mam 20 lat jestem spełnioną studentką, małżonką i mamą dwójki dzieci (Kacperka 4 lata i Milenki 2 latka). Nawet jeśli miałabym możliwość zmienić coś w moim życiu, nie zmieniłam dziś nic. Piszę to by uświadomić niektórym, że ciąża w wieku 15 lat to nie jest tragedia, liczy się wsparcie bliskich.

Gość facet.aq1q1
Jeśli bawi się niańczenie dzieci i wycieranie wiesz czego to dziecko nie jest tragedią, teraz mam 20 lat i nie wyobrażam sobie dziecka i nie sądzę by się coś w najbliższych latach zmieniło :D

facet, że Ty nie dojrzałes to nie znaczy, że inni są tacy sami jak Ty. Poza tym jeśli dla Ciebie dziecko to tylko wybieranie wiadomej części ciała i przewijanie to życzę powodzenia w życiu i gratuluję dojrzałości 20 latku oraz wiedzy na temat dzieci.

Gość kocham spanko :-)
spokojnie, będziesz miala 30 i bedziesz myślała inaczej, spokojnie

Gość facet.aq1q1
__najarana_szczęściem_ Wszyscy mówię mi, że jestem bardzo dojrzały, że zachowuję się bardzo poważnie i jestem inteligentny. I mówię to z czystym sumieniem... A dzieci po prostu nie cierpię. Dziecko ok tych 5-6 lat jest już ok, ale młodsze to tragedia. Na prawdę nie wiem jak można się tym cieszyć...

Gość b staisand
a jezeli swiat im zawirował

Gość b staisand
mama mu sprzyja a ty?

facet ale nikt Ci nie każe oceniać innych swoją miarą. Skoro Ty nie lubisz dzieci to Twoja sprawa tyle, że poniekąd nie lubisz nikogo, bo wszyscy kiedyś byliśmy dziećmi płaczącymi i robiącymi w pieluchy. I podziekuj swojej mamie, że się z Tobą tak męczyła. Poza tym sprawiać wrażenie inteligentnego a nim być to zasadnicza różnica15

Gość Kachna 1209
popieram najaraną szczęściem, ja też jestem przeszczęśliwą mamą dwóch córeczek no wprawdzie miałam 21 jak urodziłam pierwszą córcię teraz niedawno drugą ale za nic bym tego nie zamieniłą i w żaden sposób nie neguje ciąży w młodym wieku, takie maleństwa to wielkie szczęścia

przerażające to co czytam 20 letni człowiek zarabiający na siebie, studiujący oraz utrzymujący swoją siostrę i mamę gowniarzem? Szkoda, że nie dodałas, że jest nieodpowiedzielny. Ja owszem nie miałam ani pracy ani wykształcenia, wiec tak sie składa że tym gowniarzem w tym zwiazku jestem ja.

Gość jutro moja 20 rocznica slubu
Wiesz co autorko dla mnie 15 lat to dziecko a nie kobieta.Moja najstarsza corka w marcu bedzie miala 18 lat i jakby mi powiedziala ze jest w ciazy (nawet jakby miala wspanialego ,madrego,cudownego faceta) to bym sie zalamala.Nie oszukujmy sie taki wiek to nauka,poznawanie ludzi i swiata a nie malozenstwo. Ja jutro bede miala 20 roczice slubu,wyszlam za maz majac 20 lat jak urodzilam corke mialam 22 lata i to bylo wczesnie,a nie w wieku 15 lat taka odpowiedzialnosc. Ja Ci zycze jak najlepiej badz szczesliwa ale osoby co maja 20 lat i dwoje dzieci to dla mnie zalamka.Ja Tu pisze tylko moje zdanie nie oceniam Ci TWOJE ZYCIE TWOJA SPRAWA

jutro moja 20 rocznica ślubu skoro to dla Ciebie za wcześnie gdybyś mogła cofnąć czas to nie chciałabyś swojego dziecka?

Gość jajca jak berety :P
mloda Ty wody nie lej bo bardziej mnie nie rozsmieszysz dzis.20 lat i dwoje dzieci :D:D:D a i spelniona studentka i zona :D:D.Ty tylko prawde napisz.Bo jakby nie bylo na to wszystko Twoje studia,utrzymanie dzieci,domu to chyba zarabia Twoj maz oj on to chyba dorwal prace w ministerstwie ze od razu po studiach zarabia tyle kasy.Chyba wszyscy wiemy ile kosztuje utrzymanie rodziny a mloda marzy :D:D No tak zaraz nam napisze ze mieszanie kupili rodzice ,dziecmi zajmuje sie mama ewentualnie przedszkole i żłobek a ona pracuje i studiuje.Chyba w te bzdury co napisalas nikt nie uwierzy.OK mage sie zgodzic ze masz 2 dzieci ale za masz tak codowne zycie to juz nie.

No i zazdrościć można autorce że kiedy my będziemy się w pieluchach męczyć plus cięższe porody z wiekiem to ona będzie już wolna:)W sensie dzieci duże i można nawet na weekend z mężem skoczyć....też tak planowałam bo córę w wieku 19 lat urodziłam, ale zachcialo mi się dzieci na starość jeszcze:)

nie nie cofnela bym czasu.Piszac ze to bylo za wczesnie doszlam do wniosku jak urodzilam druga corke (10 lat pozniej).Po prostu jak sie juz ma za soba szkole i dobra prace jest latwiej zyc.Ja nie mowie ze dzieci rodzic po 30 ale chodziaz jak sie juz ma swoje edukacje za soba.

mamamlodegoD tylko niewiadomo czy autorka nie skonczyla rodzic na tej dwójce.Ja jak urodzilam corke tez powiedzialam w zyciu juz nie chce miec dzieci.Skonczylam 30 lat i sie zachcialo :D i w wieku 32 lat urodzilam.Niedlugo bede miala 40 lat maz sie smieje ze na 42 moje urodziny syna w prezencie mi zrobi :DMam nadzieje ze nie dotrzyma obietnicy :D

hi hi no tak jak nie poprzestanie to trochę będzie zajechana....ja też przerwe 12 lat zrobiłam, synek a teraz kolejne.....stwierdzam że trzeba to zakończyć:):):)

Gość verucaaaaaaaa
mamamlodego: wolę mieć za młodu wolny czas i beztroskę niż na starośc. a potem będą wnuki itp więc i tak wolna nie będziesz!

Gość IU
W sumie dobrze, że sobie poradzliście, ale ja bym nie chciała żeby moja mama urodziłaby mnie w takim wieku... dziecko rodzi dziecko.

Gość __najarana_życiem_
mammłodego Michał nie pracuje w ministerstwie, ale w policij a pieniądze ma z konkursów oraz pracy na platwormach wiertniczyk. Niektórzy nie muszą zmysłac, że są szczęśliwi bo po prostu są.

No 15 lat to trochę mimo wszystko :) za wcześnie:).....ale skoro jest szczęśliwa....to i tak jej zazdroszczę wolnego...ja miałam wolne...cholerka...a powiem wam że wolne w wieku 30 lat jest o niebo lepsze niż w wieku 20:)Więcej rzeczy można robić i na więcej człowieka stać...

A na tej dwójce nie planujemy przestać.:D Marzy nam się trójka i właśnie jakoś w nowym roku planujemy do tej 3 dobić ale na tym koniec.

Gość verucaaaaaaaa
wolne masz w wieku 30 lat? to dzieci musialabyc urodzic mając 10 :D a w wieku lat 20 w życiu nie chciałabym mieć dziecka!

No ja urodziłam w wieku 19, i w wieku 30 miałam wolne w sensie że np. dzieci mi jeść nie wołały:)nie ma nocnych pobudek....młoda na kolonie albo na konie i zawsze czas dla siebie jest....ja śmigałam na motorze zawsze:)...teraz mam wprawdzie roczniaka ale córa 13 i jak stara baba-swój świat, laptop, tablet, szkoła a starzy mogą nie istnieć:)

Gość SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU
gratulacje,.jestes dorosla I BYLAS MAJAC 15 lAT1!!!!

A na tej dwójce nie planujemy przestać.:D Marzy nam się trójka i właśnie jakoś w nowym roku planujemy do tej 3 dobić ale na tym koniec.

Gość verucaaaaaaaa
Powiem ci że bardzo złudna jest ta twoja "wolność". córka w wieku lat 13 to przecież dzieciak. Zanim dorośnie i "wypuścisz" ją w świat to jeszcze duzo się namarwtisz.

Gość jajca jak berety :P
no i mnie drugi raz rozsmieszyla :D MAZ ma pieniadze bo jest policjantem (no fakt policjant tylko po studiach wyciaga gdzies kolo 2500 tysiaka,kokosy) a konkursy to jakie Familjada chyba co kto pierwszy do chlebaka dobiegnie :D:D. O platformach wiertniczych to TY chyba nie masz pojecia.Bo jakbys miala to bys wiedziala ze tam pracuje sie minimum pol roku a najczesciej kontrakty sa podpisywane na rok. Z twoich opowiesci wynika ze gosc majac 25 lat czyli co skonczyl studia ,pracujacy na policji i wyjazdy na na platformy :D:D:D:D lepszej bzdury nie slyszalam :D

Gość babciaaaaaewefwfew
Taka tam prowokacja na sylwestra 3/10 :)

Pewnie że dzieciak, czy ja mówie że jej nie pilnuje???? chodzi o różnice miedzy niemowlęciem czy trzylatkiem a trzynastolatką.....trzynastolatka spierniczy do koleżanki na dwie godziny, albo sama w domu zostanie jak gdzies chce isc, albo jak to ona potrafi pół dnia w stadninie z końmi....i to jej swiat...a ja mogę w wannie z książką i nikt mi nie wchodzi z nutellą na pyszczydle, mogę do sklepu z bielizną i pomarudzić...mogę do znajomych , na moto właśnie...to jest ta różnica!!!