Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa

czy sa tu kobiety ktore w pierwsza ciąże zaszly majac 37 lat lub wiecej

Polecane posty

Gość pytajacaaaa

?

Gość wolfggam
w tym wieku czeka się na wnuki

Gość wiesz nie wszystkim bylo dane
urodzic dziecko przed 30stka

Gość starszamamuska
Ja urodzilam jak mialam 36 lat :)

Gość cfswfswfse
lepiej urodzic przed 30 dziecko niz po 30 wnuka

Gość starszamamuska
po 30 to wnuk ? wez sie jebnij w glowe

Gość wiesz nie wszystkim bylo dane
czyli miualas 35 jak zaszlas w ciaze

Gość Hannnna
Mieszkam w Anglii i znam mnóstwo kobiet które zachodzą w ciążę lub maja już dzieci w wieku 2-3 które maja jakieś 40 lat i dzieci są zdrowe jak rybki, ślicznie i dużo mądrzejsze niż dzieci młodych matek. Mieszkam w uk od 10 lat i serio tutaj jest to na porządku dziennym. Nie martw się. Będziesz miała zdrowe mądre dziecko.

Gość Maxuelmala
tylko w anglii ktoś kto ma 104 lata jeździ samochodem i wywija na weselu, u nas od 30 lat już nie żyje :)

Gość galksaswa
tutaj jest zacofana polska, szczytem sukcesu dla kobiety jest jak od razu dostanie okres to robic dzieciaka ma wyścigi, te co urodza przed pełnoletnością wygrywają

Gość Hannnna
W sumie to racja , w Polsce jest zacofanie umysłowe. Ludzie uważają ze po 30 urodzone dziecko będzie chore . Mam znajoma która urodziła dzieciaczka kiedy miała 39 lat. Chłopczyk jest śliczny i zdrowy. W Anglii ludzie nawet po 60 roku życia dalej jeżdżą za kółkiem i sobie radzą. A w Polsce ? :/

Gość galksaswa
tak samo ja u cyganów, tam jest jeszcze gorzej niż u polaków 12 latki już wychodzą za mąż i robia dzieci a po 30 to babcia, i szybko się starzeją, 32 latka wygląda jak kobieta 65 letnia z cywilizowanego kraju

Gość superrrbbba
ale my nie jestesmy ta twoja cudowna Anglia ps. smiac mi sie chce jak czytam sliczne ang. dzieci heheh (wstretne grube rude bachory z krzywymi zebami) no chyba ze z ciapatym albo murzynem

Gość cfswfswfse
jasne ze po35 to juz babcia a nie kobieta ktora powinna rodzic

Gość przeciez inaczej juz wyglada
wiek biologiczny . to moze byly staruszki 200 lat temu. Chcialam robic badania prenatalne po 35, lekarka mi powiedzila, ze wiek biologiczny sie przesuwa, wiec nie warto, urodzilam potem dwoje dzieci. Kobiety starzeja sie w rozny sposob,. Wystarczy spojrzac na cere, sylwetkę, porownac stan zdrowia, aktywnosc fizyczna i umyslową - jest duze zroznicowanie. Nigdy nie mialam kompleksow wobec mlodszych mam, moje dzieci tez , ludzie uznaja nie zwykle za mlodsza( tym bardziej,ze ciaza odmladza). To indywidualna sprawa - 10 lat w jedną czy w druga to jeszcze nie problem. Zreszta wiek urodzenia pierwszego dziecka w krajach rozwinietych jest z roku na rok coraz wyzszy - i kobiety jakos daja rade:)

Można urodzić i po 60 tce (babka z Indii bliźniaki in vitro) tylko po co ? Jest czas na zabawę, na dzieci i na wnuki. Co robiłaś 20 lat temu ? Trociny w głowie i romanse ?

Gość hehehehehe dobre
20 lat temu to ja mialam 16 lat i uczylam sie w lo:-)

Gość mujerka ales ty glupia
glupsdzej baby nie widzialam

Bo co ? Bo powinnam całe życie bawić się a za dzieci brać się po 70 tce ? Popatrz realnie kto tu jest głupi :)

Gość tr4yhfjhug
to ze do 30-stki ludzie sie bawia, to akurat powinno byc norma bawia oraz robia kariere jesli chca

Gość tr4yhfjhug
to ze do 30-stki ludzie sie bawia, to akurat powinno byc norma bawia oraz robia kariere jesli chca

jestes durna bo zakladasz ze kada kobieta ktora rodzi po 30scte albo nawt po 35 r.z wczesniej sie bawila. a moze tak jej sie zycie ulozylo ze po 30stce spotkala wartosciowego mezczyzne z ktorym moze miec dziecko??? nie ma to jak wszystkich mierzyc jedna miara.dziecko po 30stce-wczesniej sie bawila albo robila kariere,nie maja dzieci-pewnie z wygody i lenistwa, maja jedno dziecko-pewnie tez lenie i wiecej nie chca z wygody, maja wiecej niz 2 zaraz patologia itp itd.typowe polskie stereotypy

Skoro to jest takie normalne to po co się pyta na forum ?? Pytanie wskazuje, że sama widzi w tym coś nienormalnego.

nie wiem co autorka miala na mysli. moje zdanie jest takie ze do 40stki mozna rodzic,roznie sie ludziom zycie uklada i tak naprawde malo kobiet swiadomie odklada te decyzje do 40stki.

ale masakra,przecierz to każdego decyzja kiedy chce miećdziecko, nie sztuką jest zrobić dziecko po pijanemu, jeszcze nie wiadomo z kim, i nie miec je za co wychować, nie skończyć szkoły itd. Jestem tego zdania ze każdy ma swój czas, dziecko to nie zabawka, trzeba wiedzieć co sie robi, mieć za co to dziecko wychować, wykarmić. I zdazyc sie wyszumieć zeby niczego nie załować