Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po odliczeniu rachunkow

Do osob ponizej 30-tki, ktore mieszkaja same - ile Wam zostaje na zycie?

Polecane posty

Pytanie do osob ponizej 30-tki, ktore mieszkaja same: 1. Ile zarabiacie? (i jaka macie umowe w pracy?) 2. Ile wydajecie na oplaty zwiazane z mieszkaniem? 3. Ile Wam zostaje na tzw "zycie"? (rozumiem przez to oplaty za zywnosc, chemie, paliwo/bilety, rozrywka itp. itd.) 3. Czy jest ciezko? Czy w razie czego mozecie liczyc na pomoc rodzicow? Pytam, poniewaz z nowym rokiem pistanowilam ruszyc do przodu temat wyprowadzki z domu rodzinnego i na dzien dzisiejszy mnie to przeraza :O Pod wzgledem finansowym oczywiscie, bo pod innymi o niczym innym nie marze ;)

Gość na rzyci malo
dlatego szukam takiej co sie sama utrzymuje

Gość szagadka
a osoby samotne 30-letnie i 35-letnie żyją inaczej? nie wiedziałam. ja mam 31 lat, ale temat nie do mnie skierowany :-O

Gość Lakritzer
Powodzenia z takimi zamiarami w PL ;) Das ist Deutschland: 1. 1900 EUR netto, nieokreślony = do końca życia mojego, albo firmy. 2. 500 EUR. 3. 1400 EUR - (ubezpieczenie samochodu, wypadkowe, od bezrobocia, jedzenie, paliwo, podatek samochodowy = 550EUR) = zostaje 850 EUR 4. Nie mogę liczyć na niczyją pomoc, ale nie potrzebuję, jest łatwo.

Rowniez moga sie wypowiedziec ;) Bardziej chodzilo mi o to, ze osoby starsze czesto maja lepsza prace, bardziej stabilna sytuacje finansowa, wiecej oszczednosci na koncie ;)

Gość juliuszeński
Biorąc pod uwagę ,że podnoszona jest płaca minimalna do 1600 zł brutto ,a ceny wynajmu mieszkań spadają możliwe iż uda Ci się zarobić na wynajem .Jedzenie samo się znajdzie /wstrętna mama da/

Wszyscy jeszcze odsypiaja czy nikt nie mieszka sam? ;)

Gość Lakritzer
A co Tobie da taka wiedza o innych? 1. Ile zarabiasz? 2. Ile wydajesz? 3. 1 - 2 :D Drugie trzecie = pierwsze trzecie ;)

Hop, hop ;)

Gość gh8879
1. 1400/rękę ( umowa o pracę ) 2. 300zł ( mieszkam w domu rodzinnym ) 3. 1100zł ( mam na swoje wydatki, obiad zazwyczaj gotuje mam dla całej rodziny ale mało jem w domu, zazwyczaj jem na mieście po pracy ) 4. Póki mieszkam z rodzicami to jest ok ale gdyby rodziców nie było to sam bym domu za 1400zł nie utrzymał.

Gość kierowca bombowca
odkładam miesięcznie 3-5tys, ale tez zapierdalam po 16h