Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamałkaaaaa

Zalegam ze szczepieniem dziecka-jak postąpic?

Polecane posty

Gość załamałkaaaaa

W zwiazku ze nadszedl Nowy Rok, musze wziasc sie za siebie i pozałatwiac stare sprawy. Możecie mnie nazwac kretynką, wiem, że nią jestem, tak zaniedbując dobro dziecka. Dwa lata temu, wziełam z przychodni do ktorej nalezalo moje dziecko papiery, aby przeniesc sie do innej. Zwlekałam z wyborem nowego osrodka, na szczepienia nikt nie wzywał, bo dziecko nie nalezalo do żadnego osrodka na nfz. Gdy było chore, lub istniala potrzeba, chodzilam z Dzieckiem prywatnie do lekarza. Zalegam ze szczepieniami, musze jeszcze w tym tygodniu gdzies zarejestrowac dziecko, jednak to odwlekanie doprowadzilo do jakiegos mojego strachu, przez mysl mi przechodza rozne scenariusze, ze nie beda chcieli juz zaszczepic mojego Dziecka, ze bede miala konsekwencje.... byl ktos w podobnej sytuacji? tzn. jak to wyglada, gdy zalega sie ze szczepieniami?

Gość cvfjdjhdjhdd
Mogą ci teraz odebrać dziecko

Gość załamałkaaaaa
prosze,doradzcie mi jak to załatwic:(

Gość kacaraba
wziąć

Gość załamałkaaaaa
na jakiej podstawie odebrac?

Gość kacaraba
jesteś głupia jak but a konsekwencji zadnych nie będzie to twoje dziecko i ty decydujesz o takich sprawach

Gość ONA z małopolski
ale pierd.lenie ,nikt ci dziecka nie zabierze ,idziesz i mówisz w rejestracji jaki problem , najwyżej zapłacisz za szczepienie i co najwyżej oblejesz się rumieńcem ,bo fakt troche wstyd

Gość oooooowowowoooooo
Dzieci, które do pewnego wieku nie zostaną szczepione, są utylizowane przez specjalne służby. Jest tak gdyż jak zaobserwowano duży odsetek takich dzieci przeobraża się w dzieciołaki polujące nocami na inne, zdrowe szczepione dzieci.

Gość załamałkaaaaa
zresztą jak odbiora to będzie problem z głowy

Gość zegda
jesteś zwykłym ciemnym tłumokiem bez elementarnej wiedzy

Gość larysssa
Odebrać to nie odbiorą, ale Najwyższa Służba Sanitarna Regionowa na pewno zainteresuje się tym przypadkiem i mogą dziecko wziąć do policyjnej izby dziecka na 24 godziny. I zawsze będziesz to miała w papierach.

Gość załamałkaaaaa
nie mówcie tak, oddałabym wszystko zeby ten błąd naprawic, kocham moje dziecko najbardziej na swiecie, a w zyciu troche sie pogubiłam:(chce naprawic wszystko,naprawde

Gość cnxccxcnbcxbcxb
Jaka matka zaniedbuje takie sprawy??? :o

Nic c nikt nie zrobi. Normalnie zapisujesz dziecko w wybranej przychodni. Pytasz o te szczepienia. Tam cię dalej pokierują. Żadnych nieprzyjemności nie bedzie a najwyżej jakiś uszczypliwy komentarz od paniuś w przychodni, bo to ludzie nie zawsze są na poziomie.

Gość dziewczynaggfre
Pamiętaj, że przychodnia w której zrobisz szczepienie, powiadomi o tym prokuraturę. Będziesz musiała raz w tygodniu widywać się z kuratorem przez okres 48 miesięcy.

Gość załamałkaaaaa
Dzięki Lidka, jak chcesz wyliżę ci odbyt w podziękowaniu

Gość Jakie to żałosne!
Szkoda gadać - brak słów! Powiem krótko jestem nieodpowiedzialna matką.Ze tez takie rury mają dzieci?! 😠 Nie myśl ze to ci ujdzie bezkarnie, zapłacisz grzywnę za niedopilnowanie obowiązkowych szczepień u dziecka.Kto wie czy nie zainteresuje się tobą Sąd rodzinny? NFZ ma obowiązek poinformować o twoich zaniedbaniach wyższe instancje!n To jest bardzo poważna sprawa.Radzę nie lekceważyć tego! 😡

Gość załamałkaaaaa
lidka wie najlepiej- jutro mam zamiar pojechac do wybranej przychodni, naprawde, boje sie,boje sie o moja corke, ze odmówia jej tych szczepien...czytalam kiedys o osobach ktore wcale dzieci nie szczepiły, mam mieszane uczucia, sama za swoje zachowanie zapadlabym sie pod ziemie:(

Gość Jakie to żałosne!
Miało być "jesteś nieodpowiedzialna matką" z tych nerwów nie jestem w stanie poprawnie pisać!

Gość załamałkaaaaa
tak, Dziecko zdrowe,dzieki Bogu

Nie sądzę, żeby odmówili pewnie ustalą jakiś kalendarz, bo szczepienia muszą być w odpowiednich odstępach czasu naprawdę za bardzo się martwisz są ludzie, którzy nie godzą się na szczepienia u swoich dzieci, bo taki ich wybór

Gość załamałkaaaaa
lidka wie najlepiej- konkretniej, wg.kalendarza szczepien mojej corce brakuje 1 szczepienia, sprawdzilam i te wszystkie w 1 roku zycia ma, tzn. brakuje jej tego ktore podaje sie w 16-18 mc zycia. Boje sie,naprawde

Gość hy34y
wtedy te szczepienia są najwazniejsze! czy wiesz że twojej corce grozi teraz padaczka?!

Gość cncnnccnccncx
Przez ciebie dziecko będzie słabowite przez całe życie

Gość 22373735
Zmarnowałaś dziecku zdrowie, mam nadzieję że ci je zabiorą bo nawet w domu dziecka będzie miało lepiej niż u leniwej nieodpowiedzialnej matki.

Gość podpucha
Mam wrażenie, że ta sama osoba zadaje pytanie i odpowiada. Nie warto brać udziału w tym wątku.

Gość rfoiehf8i
przesada:o wszystkie wokol sa zaszczepione wiec epidemi nie bedzie i twoje dziecko na nic nie zachoruje:o zreszta wielu doradza te szczepienia bo duzo dzieci choruje na autyzm po nich albo sa opóźnione w rozwoju

Gość gość
Słabe i chorowite to są właśnie dzieci szczepione .Moje są juz dorosłe .Nie szczepione i nigdy na nic nie chorowały .Coś w tym chyba jest że organizm jest w stanie bronić się sam