Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrryyyy

Zus za styczeń

Polecane posty

Gość grrryyyy

1019,80 - no chyba ich pojebało z tym zusem! Podnoszą płacę minimalną tylko po to żeby zusu więcej płacić

To dopiero początek. Wywóz śmieci o 300% w górę, czynsz komunalny 50%

Info z listopada "Jak informuje "Rzeczpospolita", tylko w tym roku doszło do ponad 3,8 tys. prób odebrania sobie życia, czyli o blisko 20 proc. więcej niż w tym samym okresie zeszłego roku."

Gość 111111122222
Ja też jestem załamana :( . Także mam jednoosobową działalność, od czerwca płacę duży Zus, a od nowego roku jest znowu drożej. Masakra. Najgorsze, że płacimy ponad 1000zł tego pieprzonego zusu, a w przyszlosci i tak nic z tego nie bedziemy miec :/ .

Pół biedy duże firmy, ale właśnie co z małymi ? To jest jakiś dramat w tym kraju :(

Gość 111111122222
A ile teraz ma wynosić zdrowotne ? Bo na zus.pox.pl jeszcze nie ma podanej konkretnej kwoty. To jest porażka, nasz kraj w ogóle nie pomaga małym firmom, byle tylko wszystkich udupić coraz wyższymi stawkami.

Gość wredniucha13
a ja płacę 20 funtów "angielskiego" zusu miesięcznie

Gość ammmstsy85
Ja jestem jeszcze przez pół roku na "małym" zusie a później będę płacił cały. Już teraz słabo zarabiam po odliczeniu 408zł składki, paliwa, towaru, jest ciężko po prostu i na bank pójdę z torbami za pół roku.

Gość ammmstsy85
W naszym kraju nie pomaga się młodym firmom tylko się doi :) Powinno być tak że jak młody przedsiębiorca nie zarabia to nie płaci składki bo z czego ? A jak zarabia to dopiero wtedy, w Dani tak jest i system się sprawdza a u nas ? banda złodziei.

Gość 111111122222
Zgadza się. Najgorsze, że płacimy dużo, a nie dożyjemy nawet emerytury, a nawet jeśli to będzie ona tak niska, że nijak nie da się z tego wyżyć.

Gość ammmstsy85
Dokładnie. Ja mam 27 lat i prowadzę od 1,5 roku swoją działalność bo wcześniej nie mogłem znaleźć pracy na umowę. Teraz mam działalność, pracuję ciężko ale najgorsze jest to że czasem zwyczajnie nie mam z czego składki zapłacić i muszę się zapożyczyć u rodziców a wtedy jestem miesiąc w plecy i cały nowy miesiąc pracuję na stary nie mając z tego żadnych korzyści materialnych ale za to zszarpane nerwy + opłacona składka na ZUS a tych pieniędzy o ile do żyję pewnie nawet nie dostanę a jak już dostanę to ile ? Państwo mi z wielką łaską jeszcze będzie musiało dopłacić do najniższej emerytury i ile dostanę 700zł ? śmiech na sali kurwa.

Gość 111111122222
Jesteśmy w podobnej sytuacji, ja też mam 27 lat, działalność mam od maja 2010 i wcale nie jest mi lekko, a jak do opłat doszedł mi jeszcze duży zus to trzeba się bardzo nagimnastykować, żeby to jakoś wszystko poskładać. A jeść coś trzeba, rachunki za mieszkanie opłacić również trzeba, a czasami człowiek ma ochotę również gdzieś wyjść, gdzieś wyjechać... Skończyłam studia i nie mogłam znaleźć pracy, jak się nie ma znajomości to tak właśnie jest. Dobiją nas tymi wszystkimi opłatami.

Gość ciocia.dobra.rada.
Oj nie przesądzają, jest pięknie, kochamy się i szanujący moi kochani polacy. Macie tak jak było obiecywane -nasza zielona wyspę! Skur ...y.