Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrodziejjjka

dalam ogloszenie i dostalam wyzwiska

Polecane posty

Gość dobrodziejjjka
A co w tym dziwnego ze chce skorzystać to logiczne jest :O

Zależy jeszcze kto by chciał się tego podjąć. Czy mężczyzna z rodziną czy samotny mężczyzna....czy ma sprzęt,pędzle itp. opłaty ok 700 zł ale same potrzebne artykuły,sprzęty też do tego dojdą a to kosztuje(tym bardziej lepsze farby itp),sami przymierzamy się do remontu. Także mniej roboty bym miała wynajmując kawalerkę za te 1300 zł(na pewno by się jakaś znalazła,znajoma za 1000 zł wynajmowała rok temu) na dłuższy czas,rok dwa niż płacić 700 zł do tego kupić cały sprzęt do remontu i jeszcze włożyć w to wysiłek fizyczny i czas. No ale dla osoby w kryzysowej sytuacji,która szybko szuka mieszkania może i dobre rozwiązanie....

myslałaś,ze wynajmiesz za opła --> Ciekawe kto wynajmuje mieszkanie za same opłaty. Jak ktoś ma możliwość podnajęcia komuś mieszkania to wiadomo, że chce na tym zrobić interes. Sama wynajmuję i muszę płacić opłaty plus odstępne. Gdybym ja miała mieszkanie do wynajęcia to też nie puściłabym go za same opłaty.

Wszystko zależy od stanu mieszkania, tak samo od tego na ile czasu chcesz komuś wynająć(oczywiście z umową) bo bez niej to zbyt wielkie ryzyko dla takiej osoby.

Gość dobrodziejjjka
Na policje a za co :D:D:D:D aż ekran ze śmiechu oplulam debilka

Nie ufam takim ofertom. Szukasz osoby która będzie płaciła czynsz,kupi cały towar do remontu a i jeszcze odremontuje to wszystko a na koniec powiesz do widzenia.... : / Gdyby była chociaż umowa i mieszkanie na jakiś okres czasu,na dłuższy czas to może jeszcze,ale tylko na czas remontu.....mało opłacalne. Ciekawi mnie jeszcze w jakim stanie jest te mieszkanie,ile tam potrzeba wkładu. No i oczywiste jest,że ta osoba musi pogodzić ten remont ze swoją pracą(czyli czasowo) to także nie potrwa tydzień a o wiele dłużej.

Gość dobrodziejjjka
Pewnie ze z umowa myslalam o jakiś dwóch facetach co pojecie o tym maja mi nie zależy na czasie niech remontują i 2 lata ale postępy muszą też jakies być. Wiewiora Gdzie mieszkasz i ile płacisz ?

Gość myslałaś,ze wynajmiesz za opła
przcież napisałam,ze ja znalazłam dziewczynę,zeby opiekowała się moim mieszkaniem za SAME OPŁATY. nie zalezy mi na zarobku,tylko na tym,żeby dbała o mieszkanie tak jak ja bym to robiła. opłaty 392 czynsz,60 prąd, 110 tv i net,60 gaz raz na 2 mies.

2 pokoje w bloku,po generalnym remoncie,55 m. chybz uczciwa propozycja,prawda?

No to osobę, która wynajmie mieszkanie za same opłaty znajdziesz szybciutko, ale właściciela, który wynajmie za same opłaty już tak szybko nie znajdziesz i jak napisałam wcześniej: ja nie wynajęłabym komuś mieszkania za same opłaty a do tego wzięłabym kaucje jak robi to 90% właścicieli.

wiesz jak ludzie niszczą wynajmowane mieszkania? tez mogłam wynając komuś i brać 700 opłat + 700 dla mnie do kieszenia za wynajem. och,wy polaczki---myslicie tylko jak tu ubic interes.

Gość remont kosztuje ok 12000
na policje zgodnie z przepisami o bezpodstawnym wzbogaceniu się. Ciebie nie wyzywam to nie życzę sobie żebyś TY mnie wyzywała bo pojęcia nie masz z kim możesz zadrzeć i twoje oszustwa szybko się skończą ! Plus skarbówka oj nie wypłaciłabyś się do końca życia .Z miłą chęcią cię poobserwuje

myslałaś,ze wynajmiesz za opła --> "och,wy polaczki---myslicie tylko jak tu ubic interes." A w jakim kraju wynajmują mieszkania za darmo? :classic_cool: W Niemczech też płacisz: opłaty + odstępne + kaucja (zazwyczaj jest to równowartość opłat z 3 miesięcy)

dobrodziejjjka Wawa. Ja nie wynajmuje. Ale znam sporo osób co wynajmują/wynajmowały. Ceny różne,jedni płacą mniej inni więcej. Wszystko zależy od tego gdzie znajduje się mieszkanie,metraż,i jego stan.

mnie nie chodziło o zarobek na mieszkaniu,tylko o to,ZEBYM NIE MUSIAŁA PŁACIC OPŁAT W MIESZAKNIU,W KTORYM NIE MIESZKAM. I ZEBY TA OSOBA DBAŁA O NIE TAK JAK JA BYM TO ROBIŁA. JESTEM PRZEKONANA,ŻE OSOBA BEDZIE LEPIEJ DBAŁA O MIESZKANIE,W KTÓRYM PŁACI TYLKO OPŁATY NIZ WYNAJMUJE. CHOCIAŻBY Z WDZIECZNOSCI. SKONCZYLAM🖐️

a tobie autorko zyczę powodzenia w szybkim znalezieniu lokatora chetnego na twoja propozycję🖐️

I właśnie po to właściciele biorą kaucje. Wtedy ma interes w tym, że ma pieniądze z wynajmu i w tym, że najemca dba o mieszkanie bo inaczej kaucja przepada. I piszę to ze strony najemcy a nie właściciela.

myslałaś,ze wynajmiesz za opła-> a to mnie rozbawiłaś w nowy rok;-). No od dzisiaj będę wynajmowała za mieszkanie za czynsz i opłaty. No, no. Och my polaczki lubimy ubijać interesy. A Ty przepraszam kim jesteś jak nie polaczkiem?

myślałaś - naiwna jesteś - to czy osoba będzie dbała jak o swoje bardziej zależy od charakteru niż od domniemanej wdzięczności ; a propozycja dobrodziejki bardzo dobra dla poczatkującego budowlańca, który potrzebuje szybkiej praktyki nie na swoim... oczywiście musi ściemnić, że się zna na rzeczy i podpisac odpowiednią umowę, co pewnie nie nastapi jesli ma trochę oleum w głowie;)