Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dezorientacja totalna

zapach ciała - problem zdrowotny????

Polecane posty

Mój chłopak od kilku tygodni nieładnie pachnie. Nie zmienił swoich nawyków higienicznych, codziennie bierze prysznic, myje zęby, zmienia bieliznę i skarpety, zakłada swiezą koszule, co to może być??? Facet zawsze pachnący, zadbany zamienił się w śmierdziela ale nie brudasa podkreślam. Czy ktoś kiedy zetknął sie z takim problemem? Aha, men zaliczył z tym wizytę u lekarza, lekarz pierwszego kontaktu zrobił wielkie oczy i powiedział ze nic nie czuje, sugerował problemy psychiczne, ale to niemozliwe, to nie są omamy. Co robić???

Gość wielka niewiadoma
ale śmierdzi czym?

przechodziłam to samo , z dnia na dzień i trwało to 2 lata......lekarze patrzyli na mnie jak na kretynke .....a ja nawet nie mogłam normalnie pracowac .....przeszło po zmianie diety....

Zapach się zmienił w ciągu tego czasu, zaczęło się od takiej jakby fermentacji, ale smrodliwej, zapach fermentującego wina z moczem, tak śmierdziały mu nogi, całe nogi a nie stopy, tak było ze dwa tygodnie a potem

śmierdzi jak ser spod czapy :D

podem doszedł zapach jakby gazów jelitowych :( i tak jest do teraz, teraz w zasadzie tylko to przez cały czas i ta woń sie nigdzie specjalnie na ciele nie koncentruje już teraz, on cały tak pachnie

Gość njhbyt
Zapach przeważnie jest związany z dietą. Śmierdzą ci, którzy jedzą niezdrowo, zatruwają tym organizm. Może to też być wynik choroby, ale jakiej to niestety nie wiem, Twój chłopak musiałby iść do lekarza ogólnego i powiedzieć jaki ma problem.

No własnie był u lekarza i lekarz wziął go za chorego psychicznie. Napisałam, ze ten zapach sie teraz nigdzie nie koncentruje, ale raz czy dwa poczułam że wewnętrzna strona nadgarstków tam gdzie przechodzą żyły pod skórą trochę mocniej to wydziela

Gość ROZUMIEM I CIEBIE I JA
moze ma pasozyty? niech sie przebada na lamblie ,helikobakter i inne gowna

A co konkretnie jest z tą dietą, bo my w sumie jadamy tak przeciętnie, ani fastfoodami sie nie faszerujemy, ani nie objadamy nieprzytomnie słodyczmi

Czyli raz badanie na pasożyty, dwa dieta. Dzięki za sugestie.

Nizzzle jaka dieta Ci pomogła?

Gość MOZE NOS SIE PRZYZWYCZAIL
AHA TO ZE LAKRZ PIERWSZEGO KONTAKTU ZASUGEROWAL PROBLEMY PSYCHICZNE TO NIC DZIWNEGO BO RAZ ZE CZESTO TE TZW"MOZGOWE CHOROBY" ZACZYNAJA SIE OD TEGO ZE NIE CZUJE SIE ZAPACHOW LUB CZUJE SIE COS CZEGO INNI NP NIE CZUJA P DWA DEPRESJA TEZ MOZE POWODOWAC ZMIANY ZAPACHU CIALA P JAKIES PROBLEMY HORMONALNE ROWNIEZ NIECH ZBADA SIE NA PASOZYTY I OGOLNIE ZROBI BADANIE KRWI,PELNA MORFOLOGIA,BADANIE MOCZU,CUKIER

Nizzzle możesz coś więcej o tej diecie? Proszę ...

Gość njhbyt
Na pewno nie zmienił diety? Nie pił więcej alkoholu niż zazwyczaj? Nie jestem specjalistką, ale wiem, że ludzie nieprzyjemnie śmierdzą jak jedzą dużo i niezdrowo. Możliwe, że nie tylko może być powodem.

rezygnacja z cukru , słodyczy , i jak najmniej smazonego , więcej warzyw , woda mineralna butelka dziennie , ziemniaki zastapione makaronem , rezygnacja z tłustego mleka i smietan , ziołowe herbaty , szałwia rumianek zielona czerwona

Dziękuję za sugestie co sprawdzić, zrobimy to na pewno. A choroba psychiczna odpada, czuje to ja i czuje on, zapach raz jest bardziej raz mniej intensywny, czasem czuć b. słabo, czasem wręcz trudno go ignorowac. Ostatnio usłyszałam uwagi osób trzecich, strasznie to jest dołujące :(

wiem o czym mowisz , ja miałam w pracy przekichane bo nie dosc ze sama czulam ten zapach to wszyscy w okolo tez...uwagi tez slyszalam....mega dolujace

Nizzzle, a czy wiadomo co to konkretnie jest za dolegliwość, jakieś zaburzenia w trawieniu czy jak? I jak długo czekałas na efekty tej diety, po jakim czasie mozemy przyjąć ze to jest w naszym przypadku tez dobry trop? Czy tę dietę trzymasz nadal? Dziękuję za odp.

Gość gogollaaa
a pali paperosy?

ja przez bardzo dlugi czas nie wiedziałam jak z tym walczyc....bo nie wiedziałam od czego to, zaden lekarz mi nie pomogl bo jak twierdzili takiego roblemu w medycynie nie ma .....z poczatku przez rok kapalam sie 5 razy dziennie szorowalam skore do krwi , pozniej sie zalamalam......przestalam z tym walczyc i zaczelam zyc nadzieja ze w koncu minie ..........do tego wciaz o tym czytalam i w koncu gdzies wyczytalam ze to moze byc od diety ....kombinowalam jak kon pod gorke co jesc a co nie w koncu zaczynalo byc lepiej ,obecnie nie mam juz tego problemu.... diety nie trzymam tak konsekwentnie slodyczy jem malo slodzic nie slodzie mleko tylko 0,5% i tylko do kawy herbaty ziolowe pije codziennie ziemniaki jem ale w malych ilosciach

Rzucił już dawno, półtora roku temu. Prowadzi raczej zdrowy tryb życia, w lecie wyjezdzamy w góry i dużo po nich chodzimy, men chodzi na pływalnię, czasem gra z kolegami w koszykówkę. Ale w tym roku zaliczył jedna po drugiej dwie infekcje jesienia i brał antybiotyki, czy to mogło zaszkodzić, tzn. ta kuracja? Teraz kojarzę ze ten zapach zaczął się niedługo po drugiej kuracji. Skarżył sie też na żołądek w parę dni po odstawieniu antybiotyku ale to trwało 2-3 dni i nie było jakoś szczególnie niepokojące.

Nizzzle Lekarze powiedzieli ze takiego problemu nie ma? Jezuuu. Mój chłopak zaczyna unikać wychodzenia z domu, idzie tylko do pracy, na zakupy już nie jezdzimy razem, do kina nie pójdzie, odmówił wyjścia na imprezę na Sylwestra, ja go rozumiem, bardzo się boję ze się załamie, wspieram go jak mogę. Oby tylko coś pomogło. Czyli bez cukru, bez smazenia, herbaty ziołowe, mineralka. A jakieś konkretne przyprawy dodawane do posiłków pomagają na to dziadostwo?

nie wiem jak z przyprawami , nie uzywalam , jedynie co to oliwa z oliwek do salatek

Nizzzle dziękuję z całego serca. Pokombinujemy z tą dietą. :)

słuchajcie, ja sam nie mam tego problemu, ale pamiętam z czasów szkolnych osoby, które po prostu śmierdziały. Wątpię, żeby wszystkie się nie myły. Rozumiem, że musi to być mega dołujące, bo wtedy nie ma się ochoty na jakiekolwiek kontakty towarzyskie...

Gość poszla sobie autorka teraz
niech sobie zrobi takie podstawowe badania - cukier, ob, krew z rozmazem. zapach jest zwiazany z chorobami metabolicznymi z reguly. i niech idzie do innego lekarza :O