Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dezorientacja totalna

zapach ciała - problem zdrowotny????

Polecane posty

Gość poszla sobie autorka teraz
niekoniecznie musi sie nasilac. to wcale nie musi byc nadmierna potlliwosc.

Jestem, Czytam wszystko i jestem bardzo wdzięczna za odzew na mój problem

ja też uważam, że to jakiś problem z metabolizmem ( może z żołądkiem albo z sokami trawiennymi, które przy dużym wydzielaniu mogą powodować taki nieprzyjemny zapach).

Mój facet pocił sie mocniej po tych infekcjach (i się łatwiej męczył), ale sam pot nie zawierał chyba zapachu tego "czegoś", który go teraz otacza, zresztą to "coś"czuć prawie natychmiast po wyjściu spod prysznica :(

Gość poszla sobie autorka teraz
to moze byc brak jakichs enzymow. a czy cos sie zmienilo w samopoczuciu? nie wiem, jakies objawy ktorych wczesniej nie bylo? bole glowy, brzucha, skurcze roznych miesni, zawroty glowy, roznego rodzaju problemy trawienne etc?

Tak, skarżył się na żoładek po antybiotykach ale przeszło. Osłabiony był tez po tych antybiotykach, wiem ze po antybiotykach to normalne, zresztą nie wspominał o tym już póżniej. Natomiast od niedawna przyznał się, że go pobolewa głowa , myslałam ze to moze być na tle nerwowym - stres związany ze spotykaniem się z ludzmi, bardzo to przeżywa i wstydzi się tego zapachu. Te enzymy można kupić bez recepty i zażywać na własną rękę, nie zaszkodzą, tak?

Trochę poszukałam w necie o tych enzymach i znalazłam oferty enzymów trawiennych w aptekach, tylko nie wiem, czy można uzupełnić je "w ciemno" czy jakieś badania zrobić

Trochę badań już mamy za sobą. Internista zalecił badania na wydolność wątroby i nerek (czyli choroby tych narządów tez moga skutkować smrodem) ale były w normie. Cukier - bad. zrobione prywatnie - też w normie, tak samo tarczyca, która podobno może mieć wpływ na zapach ciała. W pewnym stopniu pomocne okazały sie enzymy trawienne kupione w aptece, zapach jest nieco słabszy (ale jest :( )to sugeruje ze moze chodzić rzeczywiście o układ pokarmowy i kłopoty z trawieniem. Dieta - gotowane warzywa, chude mięso, ryż brązowy, zero słodyczy, popijanie wywaru z siemienia lnianego - być moze tez zrobiła swoje i wpłynęła na niewielką ale jednak poprawę. Oczywiście to nie koniec poszukiwań. Następne badania będą w kierunku pasożytów i lamblii.

Jakieś kłopoty z netem, nie widzę postu, który przed chwilą wysłałam.

Gość guutek
Nizzzle mam pytanie,a mianowicie po jakim czasie stosowania tej diety twoje objawy ustały i czy ten twój zapach był bardzo intensywny ???