Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajaca787239923

W jakim miesiącu najlepiej urodzić dziecko??

Polecane posty

ja jestem z początku marca i byłam mega chorowitym dzieckiem. Min dwie infekcje miesięcznie i mnóstwo alergii więc chyba różnie z tym bywa.

Gość no własnie niby zimowe dzieci
są zdrowsze... takie badania były przeprowadzone i takie wnioski sama urodziłam w sierpniu i w marcu i dziecko sierpniowe okaz zdrowia:) marcowe już nie:( uwazam, że jednak dzieci urodzone latem lepiej i łatwiej hartować, bo do chłodów przyzwyczajają się stopniowo

Gość no własnie niby zimowe dzieci
dodam jeszcze, że sama urodziłam się w lutym i byłam bardzo chorowitym dzieckiem:O do 2-go roku życia non stop zapalenie oskrzeli:O

Gość poroocznikova
Ja polecam luty. juz sie zaraz robi cieplo,a jak sie jest w ostatnim trymestrze i sie czlowiek poci i meczy,to milo chlodzi niska temperatura. Chyba bum umarla,gdyby trzeci trymestr przypadl mi np na lipiec

Ja urodzilam koncem marca i to wlasnie byl pierwszy idealny mies wg mnie. Zima czy najwieksze upaly nie wchodzily w gre. Idealne miesiace marzec, kwiecien, maj, czerwiec no i moze byclipiec . Kto powiedzilal ze marcowe, kwietniowe... dziecko w zimie bedzie chcialo samo chodzic...po sniegu. Haha zanim dziecko sie rozchodzi na fobre ma 1,5-2 lata i to wtedy bedzie chcialo poszalec w parku...wypada lato!!! Czyli spodenki i koszulka, idealnie...

Gość mama mii
ja rodzilam w pazdzierniku, chyba dobrze, bo w wakacje bylam jeszcze bardzo mobilna, a ze bylam na l4 to wiadomo - duzy plus:) w kombinezon wole chyba noworodka ubierac nic wiekszego niemowlaka, bo noworodek i tak zawsze mi spal:) no i do spacerówki poszla w marcu/kwietniu, wiec robilo sie coraz cieplej, siedzacego niemowlaka mialam juz w spacerowce i bylo cieplutko wiec super. Teraz zaczela chodzic w listopadzie, wiec uczyla sie chodzic w domu, a nie na dworze jak byloby pewnie latem, wiec i szkod zadnych nie bylo, typu cos zdarte na chodniku:) a jak przyjdziewiosna, to bedzie juz mysle dobrze biegala wiec jak dla mnie same plusy:)

Gość egeretet
ja tez ur w październiku,wakacje na L4 macierzynski do maja wiec nie ma co wracac na miesiac wiec powrót na 1 wrzesnia. Puchłam delikatnie, a 1 w sierpniu to nogi jak balony przez wakacje.

Gość egeretet
ja tez ur w październiku,wakacje na L4 macierzynski do maja wiec nie ma co wracac na miesiac wiec powrót na 1 wrzesnia. Puchłam delikatnie, a 1 ciaża w sierpniu to nogi jak balony przez wakacje.

Gość egeretet
ja tez ur w październiku,wakacje na L4 macierzynski do maja wiec nie ma co wracac na miesiac wiec powrót na 1 wrzesnia. Puchłam delikatnie, a 1 ciaża w sierpniu to nogi jak balony przez wakacje.