Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madżarrrka888

życie jest niesprawiedliwe

Polecane posty

Gość madżarrrka888

zazdroszczę moim znajomym, którzy urodzili się w większym mieście, chodzili do najlepszych liceów, zwiedzali świat, poznawali różne kultury, teraz niektórzy z nich studiują za granicą, znają po kilka języków.... jednak osoby pochodzące z małych miejscowości mają o wiele gorszy start, o wiele mniejsze możliwości, czasami źle się w ich towarzystwie czuję i mam za złe rodzicom że nie postarali się dla mnie o lepsze wykształcenie :(

Gość madżarrrka888
mam była praczką a tata manewrowym na stacji PKP

Taki świat jaki sobie stwarzasz w takim się poruszasz. Dopóki będziesz śądzić, że życie jest niesprawiedliwe dopóty ono będzie.

Gość dziecko z kiłą wrodzoną
rodzicom? o swoje wykształcenie raczej ty się powinnas troszczyć to raz dwa - do zwiedzania świata i poznawania różnych kultur nie potrzeba wykształcenia

Gość black bassic
taaa ja z duzego miasta pilnowana , i zmuszana do nauki...koorwa madra jestem a szkoly nie zrobilam...bunt mlodzienczy mi8 zniszczyl zycie ...chyba jest juz za pozno by cokolwiek naprawiac....stara dupa lat 24 bez sredniego

Gość Pan Biały,.
do autorki ale w czym problem zazdrościsz im obycia, klasy, erudycji, pewnego poziomu a kto ci broni uczyć się języków obcych, słuchać ambitnej muzyki, obejrzeć klasowy film czy sięgnąć po wartościową książkę?

Gość madżarrrka888
kiedy ja nawet nożem i widelcem dobrze się posługiwać nie umiem. w domu jadłam tylko łyżką

Gość madżarrrka888
oczywiście że sama troszczę się o swoje wykształcenie - studiuje prawo z bardzo dobrymi wynikami. dzięki tym studiom poznałam właśnie taką 'elitkę', osoby których rodzice są prawnikami, lekarzami, wykładowcami... nie zazdroszczę im pieniędzy/ciuchów bo sama do biednych nie należę, ale tych możliwości, które otrzymali. czuję się od nich trochę gorsza...

Gość black bassic
jednego czego nie zjebalam to ucze sie samajezykow w domu z nudow bo nie pracuje :/

Gość madżarrrka888
wychodzimy razem na imprezy, spotykamy się często ale jednak nie czuje się wśród nich swobodnie i ta zazdrość niszczy całą przyjemność przebywania z nimi :(

Gość Pan Biały,.
dobrze, że ja nie obracam się w środowisku aż takich elyt ;)

Gość jgdsgh
bo ten nóź i widelec to wieśniacki wymysł jest!!! ja jestem z dużego miasta a jem zawsze nawet w towarzystwie tylko widelcem!!, bo dla mnie nóż służy do krojenia chleba a nie do popisywania się swoją koordynacją przed innymi!!!!

Gość dfevccrdvcerv
wiele ludzi jest wykształconych, inteligentnych, oczytanych, ze znajomością jeżyków, ale i tak nie ma dla nich pracy, bo ona jest dla ludzi, którzy mają znajomości, niekoniecznie wyżej wymienione wyżej zalety.....wiem, bo byłam na stażu w urzędzie, straciłam zludzenia

Gość dfevccrdvcerv
hehe języków rzecz jasna :-P

Gość jgdsgh
Powiem więcej taki sposób jedzenia zabiera 2x więcej czasu niż jedzenie samym widelcem!!!