Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarny bezzz

policja i straż miejska tylko od mandatów?

Polecane posty

Gość czarny bezzz

czy mają jeszcze jakieś funkcje?

Gość czarny bezzz
temat ma swoje uzasadnienie w moim mieście od czasu do czasu coś remontują ostatnio po raz kolejny zrobili to samo skrzyżowanie rozwiązanie do dupy, zarówno dla kierowców jak i pieszych akurat na moim osiedlu - łączy blokowisko z centrum miasta teraz wymyślono tam zakaz zawracania oznaczono bardzo mądrze - strzałkami kierunkowymi na sygnalizatorze i pasie ruchu jak wiadomo takie połączenie lewej strzałki na sygnalizatorze i na pasie ruchu oznacza nakaz skręcenia w lewo z tego pasa i tym samym zakaz zawracania i takie osiedlowe ludki jak ja o tym wiedzą, bo znają skrzyżowanie nieosiedlowi nie mają o tym pojęcia, bo pas do skręcania liczy sobie maks 10 metrów, wystarczą trzy samochody i nie widać żadnych strzałek na pasie a to daje pozwolenie na zawrócenie i cóż się stało? radiowóz policyjny niemal 24 godziny na dobę stał przy krzyżówce zwijali się tylko nocą, gdy ruchu nie było i strzałki na pasie były widoczne na moje pytania w komendzie odpowiedziano mi tylko, że ludzie nie znają przepisów i policja na tym korzysta i faktycznie często stoi tam radiowóz ostatnio pojawił się nowy znak - zakaz zawracania i radiowozy zniknęły zupełnie straż miejska pojawia się regularnie na rynku - ściga groźnych przestępców w postaci babć sprzedających na skrawku chodnika trzy paprotki moja mama została w tamtej okolicy napadnięta wszyscy byli zdziwieni, że nikogo z policji czy straży tam nie było, przecież tak polują na mandaty, niestety do napadu nie doszło w dzień targowy w samym mieście po co drugim skrzyżowaniu mamy ograniczenie do 40 są ruchome, zmieniają się często z przyczyn nieznanych nawet na lekkim łuku wystarczy wyjechać za miasto, by żadnego ograniczenia nawet przy ostrym zakręcie nie ma, ba, nawet są one w żaden sposób nieoznakowane pozdrawiam wszystkich z Siedlec

Gość Aparat007
Głosujesz na PO i się potem dziwisz, że takie niuanse mają miejsce w kraju prawa.

Gość czarny bezzz
nie głosuję na PO ani na nikogo kto ma wadę wymowy uniemożliwiającą mu normalne komunikowanie się:)

Gość gdffgfg
straż miejska ma za zadanie karac rówiniez za luźno biegające psy, ugryzienie przez psa..zostawianie odchodów przez psy i koty na trawnikach..itp..może karac za picie alkoholu ( i palenie papierosów)w miejscu niedozwolonym ....