Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam w nowym roku

sprawa dot. pradu

Polecane posty

Gość witam w nowym roku

Witam otoz mam problem, moj sasiad chyba kradnie prad. Rwe Odlaczylo mu w grudniu i teraz w korytarzu widze kabel podlaczony do wlacznika swiatła, ktory prowadzi do jego mieszkania. Swiatło z korytarza jest w ramach spoldzielni mieszkaniowej. W tym korytarzu mieszkam tylko ja i on. Myslicie, ze kradnie prad?

Gość GaryŁeber
kradnie i zgłoś to do RWE, w końcu wszyscy się na niego zrzucacie. Oni bardzo szybko przyjdą to sprawdzić. I możesz zrobić to anonimowo

Gość witam w nowym roku
kurde, tylko on wie ze tylko ja wiem, co on robi....... i bedzie wiedział, ze to ja go xglosiłam. To wyglada tak, ze jest klatka schodowa i do mojego mieszkania prowadzi korytarz z klatki i tam jest wlasnie jego mieszkanie i moje. Druga sprawa od kiedy on sie wprpwadzil mam ogromne rachunki za prad.

Gość GaryŁeber
czyli okrada Ciebie jak Ci się do mieszkania włamie i telewizor wyniesie to też nie zgłosisz na policję bo będzie wiedział, że to Ty? Sorry, ale co mają Twoje rachunki za prąd do części wspólnych? Rachunki za prąd z cz. wspólnych są wliczone w czynsz, a nie pod Twój licznik. Jeżeli Twoje rachunki wzrosły bez wyraźnego powodu (np. nowy sprzęt) to zawsze możesz zgłosić reklamację do RWE

Gość witam w nowym roku
podejrzewałam lodowkę, bo jest stara. mieszkam sama, tj. kawalerka, piore z 1 lub 2 w tyg. mam zarowki energoszczedne, wieczore tylko na kilka godz. wlacze tv i laptop. rachunki mam ponad 300 zł w grudniu, wczesniej okolo 300 w pazdzierniku, pozniej juz prognoza od lutego tez 300 zł. teraz patrze a on na legalu ma ten kabel podlaczony. Jak to zrobic, zeby nie wiedzial, ze to ja. Kurde sama mieszkam z nim w tylko rytarzu, jak mi co zrobi???

Gość pamietac mała
niezle . ja mieskza z zona 2 dzieci , w domu to co u kazdego. i placimy 190 pln miesiecznie. pamiataj z pradem i hujem nie ma zartów.

Gość GaryŁeber
oj dziewczyno idź do punkut obsługi klienta i się zapytaj, przecież nie musisz się przedstawiać. Przedstaw swoją sytuację, tj to co napisałaś tutaj. Jak zareklamujesz rachunki to przyjdą to sprawdzić i go przyłapią. Poza tym jeżeli się okaże, że przez niego Ci wzrosły rachunki to jeszcze powinnaś mu porządną awanturę zrobić i zarządać zwrotu kosztów.

Gość witam w nowym roku
dzieki serdeczne coz.... dzis tam zadzownie do punku obslugi klienta. Jednak musze przeanalizowac te sprawę. Zreszta ja nie rozumiem jak tak mozna na bezczela krasc. kabel przez pol korytarza idzie.

Gość witam w nowym roku
a czy ktos z was mial taka sytuację, żeby zglosic kradzież pradu?

Gość sdfagadgad
Ja zgłaszam normalnie i oficjalnie bo nie dam się okradać. A mieszka u mnie 2 takich sąsiadów kombinatorów. I co,zrobili mi coś? Gówno! Jeszcze im nieraz dogaduje że nie zgadza mi się rachunek za prąd i trzeba będzie znów to gdzieś zgłosić żeby sprawdzili liczniki. Na razie mam spokój i nie dzieje się nic podejrzanego

Gość witam w nowym roku
dobra, dzwonie do rwe

Gość witam w nowym roku
dzownie, macie racje

Gość witam w nowym roku
czy ktos ma jakies doswiadczenia jak w temacie? pomozcie prosze ;(

Gość cgdgfjdg
zadzwon jest całodbowy telefon do rwe i powiedz o co chodzi. Skoro uzywasz prądu tak jak piszesz to płącisz przez niego ponad 2x tyle co trzeba. Taka bogata jestes, że chcesz płacić za kogoś?